Om tennis och livet

Kort_Anglakraft-7_2440Häromdagen läste jag en intressant sak som Mars Wilander sa om ungdomar och tennis. Han menade att många missförstod vad som ledde till framgång. I hans ögon handlade det framför allt om två saker: Att älska det du gör – och att hitta din egen stil, ”äga ditt spel” som han kallade det. Lev ditt liv, alltså – med mina ord!

Han menade att många tror att teknikträning är allt, men du kan vara helt perfekt tekniskt sett och ändå inte nå toppen, i slutänden handlar allt om att du hittar ditt eget sätt att spela på. Han nämnde några exempel både på stora tennisspelare i toppen som varit långt ifrån tekniska experter (inklusive han själv), men som gjorde sin grej, liksom sådana som var teknisk fulländade och ändå inte nådde hela vägen, för de kopierade andra eller gjorde som de blivit tillsagda, utan att ha sökt och funnit sin egen väg.

Samma sak gäller, i min värld, i livet i övrigt. Oavsett om du vill bli bäst i världen på tennis, göra karriär inom ditt arbete, ha en familj som trivs ihop, resa över hela världen, njuta av livet eller må bra själv, så handlar det om att älska det du gör och är och att hitta ditt egna sätt att göra det på, det som passar dig.

När jag ser att det går bra för Lisa, ska jag alltså inte direkt börja kopiera det hon gör och är, för det kommer inte att funka på samma sätt för mig. Jag ska bara göra som Carolina, för det är det enda som, i längden, kommer att funka för mig! Jag kan lyssna på andra, bli inspirerade av andra, men jag måste alltid gå tillbaka till mig själv för att känna efter – är det här verkligen jag? Stämmer det med min inre klang, mitt inre syfte? Vill jag verkligen det här? Älskar jag det? Trivs jag och mår bra av det? Och så vidare.

Så jag röstar på Mats Wilanders sätt, oavsett om det gäller tennis eller livet: Se till att alltid hitta glädjen i det du gör och att göra det på ditt sätt, så blir det bra!

Önskar dig allt gott!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

  1. Åh vad jag gillar din blogg!
    Ideligen “klokord” och påminnelser som man så väl behöver. De hjälper mig i vardagen och att hitta ” min väg”. Tack!

Kommentera gärna!

Upptäck andra inlägg