Om tennis och livet

Kort_Anglakraft-7_2440Häromdagen läste jag en intressant sak som Mars Wilander sa om ungdomar och tennis. Han menade att många missförstod vad som ledde till framgång. I hans ögon handlade det framför allt om två saker: Att älska det du gör – och att hitta din egen stil, ”äga ditt spel” som han kallade det. Lev ditt liv, alltså – med mina ord!

Han menade att många tror att teknikträning är allt, men du kan vara helt perfekt tekniskt sett och ändå inte nå toppen, i slutänden handlar allt om att du hittar ditt eget sätt att spela på. Han nämnde några exempel både på stora tennisspelare i toppen som varit långt ifrån tekniska experter (inklusive han själv), men som gjorde sin grej, liksom sådana som var teknisk fulländade och ändå inte nådde hela vägen, för de kopierade andra eller gjorde som de blivit tillsagda, utan att ha sökt och funnit sin egen väg.

Samma sak gäller, i min värld, i livet i övrigt. Oavsett om du vill bli bäst i världen på tennis, göra karriär inom ditt arbete, ha en familj som trivs ihop, resa över hela världen, njuta av livet eller må bra själv, så handlar det om att älska det du gör och är och att hitta ditt egna sätt att göra det på, det som passar dig.

När jag ser att det går bra för Lisa, ska jag alltså inte direkt börja kopiera det hon gör och är, för det kommer inte att funka på samma sätt för mig. Jag ska bara göra som Carolina, för det är det enda som, i längden, kommer att funka för mig! Jag kan lyssna på andra, bli inspirerade av andra, men jag måste alltid gå tillbaka till mig själv för att känna efter – är det här verkligen jag? Stämmer det med min inre klang, mitt inre syfte? Vill jag verkligen det här? Älskar jag det? Trivs jag och mår bra av det? Och så vidare.

Så jag röstar på Mats Wilanders sätt, oavsett om det gäller tennis eller livet: Se till att alltid hitta glädjen i det du gör och att göra det på ditt sätt, så blir det bra!

Önskar dig allt gott!

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Bli själsklar – Hitta din inre vägledning & våga börja följa den (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

4 Responses to “Om tennis och livet

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gratis webinar 3/5 kl 19-20

Är du känslig, intuitiv och blir lätt dränerad? Eller full av energi men har inte hittat ditt sätt att kanalisera den? När vi nu tar klivet från Egots till Själens era, märker vi att strategier som tidigare fungerat bra inte längre ger samma resultat. Hur gör vi för att blomstra i den här nya tiden så att vi kan sprida kärlek och tillit istället för rädsla? Vilka är nycklarna för att hitta tillbaka till energin och upptäcka vår unika gnista som vi är här för att dela med världen?
 
Anmäl dig till mitt gratis webinar Shine Your Light 3 maj kl 19-20 (ca), där jag guidar dig till den nya här tiden, så att du kan står upp som en ledare, för dig själv och kanske också för andra, i Själens era. <3
 
Varmt & innerligt välkommen!

Tack för din anmälan!

Gratis webinar 2/5 kl 12-13

 
Om du inte kan den 3e maj så kanske den 2e maj kl 12-13 passar bättre? Ett lunchwebinar helt enkelt!
 
Välkommen! <3

Tack för din anmälan!