För mycket kärlek?

t-ask_hjarteglod_gul_2_1402Blev det lite mycket kärlek i förra veckan? Jag har full respekt för att en del har lite svårt för det här med kärlek, jag har själv varit där*. Om du känner igen dig i det, varför inte bara byta ut ordet kärlek mot glädje istället? Det är egentligen samma sak, men är kanske lite lättare att ta till sig, oavsett var man står i livet. Att börja med det som känns enklast är alltid bäst, för när det känns lätt, blir det av.

Så idag tänkte jag fokusera på att vara i glädje, välja glädje och försöka sprida glädje!

Önskar dig allt gott och roligt idag!
Carolina

* När jag inte tyckte lika bra om mig själv som jag gör idag blev det ett försvar att skjuta kärlek ifrån mig och göra det till något ”larvigt”, som ett slags skydd – jag kanske inte uppfattade mig vara värd kärlek, trodde att jag måste prestera för att ”få” kärlek, jag kanske inte vågade tro på kärleken för att jag hade blivit sårad eller så trodde jag att den ändå skulle försvinna, för det hade jag varit med om. Jag förstod inte att kärleken inte är något som kommer och går, något som vi får av andra, utan att den faktiskt redan finns i mig, bara jag väljer att se den. När jag upptäckte det blev kärlek inte längre något farligt, utan den starkaste och mest positiva förändringskraften i livet.

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Shine Your Light – Hitta din unika gnista & börja lysa som ledare med hjärta, för dig själv & andra, i Själens era (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

16 Responses to “För mycket kärlek?

 • Att tänka på andra och ge kärlek i tanle och handling gör att jag själv mår så mycket bättre. En win win situation. I förra veckan hände det mig så mycket roligt som jag annars inte mäktar med men.. Genom vila och fylla på med massor av kärlek til mig själv och andra så fixade jag det på ett för mig bra sätt. Jag önskar dig en riktig härlig vecka i kärlekens tecken. kan bara nämna att när jag fick mitt senaste paket från kreativ insikt så gladde det mig enormt det lilla bläckhjärtat som fanns på min beställning. Zinnia

  • Ja, tänk vad ett litet hjärta kan göra! Allt vi skickar ut skickas från hjärtat, så det är skönt att höra att det känns. ♥

 • Ja tänk att jag nästan känner att folk omkring mig har svårt med ordet kärlek.Som du skriver att det nästan är lite ”larvigt”..Jag blir så glad av att läsa den här bloggen och känner att jag själv kommit långt både i att känna kärlek och att få ge kärlek. Hade en sådan helg när jag var både tokkär i min man och kände för att dela med mig av kärlekstankar till andra. Men många verkar tycka att det är så flummigt också när jag pratar om det eller skriver om det..Jag är trots allt stolt över att jag både törs ta emot och ge kärlek. Ha en fortsatt trevlig dag!

  • Det är klart att du ska vara stolt och glad över att du både kan ta emot och ge kärlek, Anna – det är det bästa! Fortsätt med det. ♥

 • …..i glädjen finns kärleken….i kärleken finns Gud…..för Gud är ren kärlek

  Nirala

 • isch,går det att radera kommentar?Känner mej så ego å tappad i det jag skrev….ta isf bort om det går.*ler*

  Kärlek från trött Lina

  • Ingen fara, Lina, jag har tagit bort den. Tyckte inte att det var så farligt, men du ska ju själv bestämma. :-) Kärlek tillbaka, Carolina

 • Har gått samma kärleksväg som du skriver om. Förr tyckte jag att vissa tjejer var så jobbiga med sin ”loving and caring” attityd. Själv var jag självironisk och raljerade med mig själv och trivdes bäst med dem som gjorde detsamma. Det övergick till destruktivt självhat, som jag tvingades kämpa med för att kunna överleva. Då hittade jag fram till självkärleken! Snart kommer jag nog att finna kärlek också till andra, men efter ett halvt liv i självförnekelse så behöver jag all kärlek själv just nu, för att få fast mark under fötterna. Självkärlek. Helt underbart. Att finna kärleken till sig själv. Att våga måna om och nära sig själv. Säja ”JAG är viktig” och verkligen mena det. Inte längre känna att man är sämre eller mindre viktig än andra. Känner mig som pånyttfödd :-)

 • Tack Carolina, för allt du ger! Jag önskar dig välsignelse.

 • Underbart med kärlek ! Och att förstå att den finns inom mig och inte bara utanför :)

  Kram
  Anci

Kommentera gärna!

%d bloggare gillar detta: