”Du skall inga andra gudar hava jämte mig”

Kort_Ljus_och_karlek-1_2422I vintras fick jag höra en för mig ny och intressant tolkning av detta budord, som i förstone verkar så begränsande och befallande. Varför skulle en eventuell Gud ha åsikter om detta? Jag borde väl få tro på hur många gudar jag vill?

Men när jag hörde den här andra tolkningen kändes det plötsligt helt självklart. Så här:

”Gud” som begrepp står här för ljuset, det positiva, det goda, kärleken i livet. Om vi alltid, vad som än händer, sätter ljuset, det positiva, det goda, kärleken, först, före eventuella problem vi råkar på (dvs ”andra gudar” i det här uttrycket) så kommer vi aldrig mer att ha några problem – eller åtminstone inga oöverstigliga problem! För kärleken övervinner ju allt, och hjälper oss att se lösningar på problemen.

Visst är det bra!

Är du inte med? Tänk så här, då: Om du stöter på ett problem har du två val.

1. Antingen kan du se enbart problemet och inget annat. Du har PROBLEM. Det finns ingen lösning, allt blir svart, du tänker bara på problemet, du har det tungt och jobbigt. Livet är en kamp.

2. Eller så kan du konstatera problemet, och sedan försöka hitta en lösning, du kan be om en lösning, du kan be om hjälp, du kan släppa och gå vidare, du kan välja tacksamhet för allt som ändå är bra – eller göra någonting annat som inte låter PROBLEMET ta överhanden, som inte låter problemet sättas ÖVER (”jämte” eller ”framför” i ordalydelsen ovan) ljuset, det positiva, det goda, kärleken.

Blev det tydligare nu? Det handlar alltså om att inte göra ”problemet” till ”Gud” eller ”den som bestämmer”, utan att alltid se till att det ljusa, goda och kärleksfulla kommer först, före eventuella ”problem”. För endast med ljus och kärlek har vi möjlighet att lösa de problem som dyker upp längs vår väg på bästa sätt.

Önskar dig allt gott och mycket ljus och kärlek på första plats i ditt liv!
Carolina

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Bli själsklar – Hitta din inre vägledning & våga börja följa den (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

6 Responses to “”Du skall inga andra gudar hava jämte mig”

 • Tack för de fina orden :)
  Din värme och kärlek du sprider är så fantastisk och positiv. Du är på rätt plats där du är i livet. Fortsätt med det du gör och allt gott vill omfamna dig!
  Tack för din omtanke och allt du delar med dig utav här på din blogg.
  Stor kram till dig Carolina!

 • Vilket ljus och vilken kraft du förmedlar! Det känns som balsam, just nu när jag var ledsen.
  En gång i tiden skrev jag tacksamhetslistor varje dag med tre saker på.
  Jag har liksom inte orkat det på sista tiden, men försöker se ljuset i tunneln ändå.
  Kramar…♥

  • Tack fina Gerd, det värmer att höra. Tacksamhetslistor är jättebra! Varför inte börja igen? Det kan kännas tungt i början, men jag är nästan säker på att du kommer att känna att det lättar när du väl har börjat. Det finns liksom inget slut på allt vi har att vara tacksamma för – livet, ljuset, syret, maten, kläderna på kroppen, taket över huvudet, skogen och havet, alla barnen, vänner, familj, all teknik som hjälper oss, böcker, musik, film, all service i samhället, … ja, när jag väl sätter igång har jag svårt att sluta, som du märker! :-) Många kramar och mycket tacksamhet för att just du finns. ♥ Carolina

 • Fint skrivet och intressant tanke. Kanske budskapet egentligen var ”Lyssna inte på andra ord än de som kommer från den högsta källan”.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gratis webinar 30/5 kl 19-20

Gratis webinar 30/5 kl 19-20

ATT LEVA I LÄTTHET! - En upplevelse av själens era.

- Vill du expandera? Ta steget från “fantastiskt” till “magiskt”?

- Längtar du efter en känsla av lätthet? Flow mer som regel än undantag?

- Söker du nyckeln som omvandlar tungt till lätt i vardagen?

Det här kommer att bli intensivt, djupt, vackert och skapande …

Det kommer att bli en hel upplevelse, där du är i högsta grad involverad och kommer fram till dina egna insikter.

En blandning av meditation, aha-upplevelser, inspiration, verktyg och frågor till ditt undermedvetna, som hjälper dig att lämna det som begränsar dig bakom dig och ta klivet in i Själens era där vi lever i lätthet.

Förutsatt att DU är där! För du är med och bidrar till upplevelsen. Utan dig, ingen expansion.

Varmt & innerligt välkommen!
Carolina Gårdheim
Författare, diplomerad coach, shaman, prästinna och grundare av Kreativ Insikt

 

Tack för din anmälan!

... eller den 29/5 kl 12-13

 
Om du inte kan den 30e maj så kanske den 29e maj kl 12-13 passar bättre? Ett lunchwebinar helt enkelt!
 
Välkommen! <3

Tack för din anmälan!