Att handskas med ”andras” negativitet (obs! bara för modiga)

kort0507_mirakler_stor_v_1042I onsdags skrev jag om att handskas med andras negativitet. Här kommer en fortsättning på det inlägget – men läs bara vidare om du är modig nog att våga utmana dig själv och dina föreställningar!

Ett ganska vanlig reaktion på en sådan situation som jag beskrev i förra inlägget skulle kunna vara Stackars mig, som råkar ut för så här negativa människor, eller Vad är det för fel på henne/honom, hen verkar ju inte riktigt klok?! eller något liknande.

I min värld är detta den gamla tidens sätt att se på saken. Synen att vi är helt åtskilda från varandra, att vi människor påverkar varandra mycket lite, att det som händer i vår omgivning mest beror på slumpen, konjunkturen, tur/otur, vad andra gör eller någonting annat, oftast utanför vår egen kontroll.

Men idag, när forskningen har kommit så långt, har vi bland annat fått lära oss att enligt universums lagar kan inte hög och låg energi befinna sig samtidigt på exakt samma ställe, och att allt som har samma energinivå dras till varandra. Vi som ser världen på det här sättet kan följaktligen inte hamna i en sådan här situation utan att ställa oss frågan: Vad har jag skickat ut för låg energi för att dra till mig den här människans negativitet? 

Och ja, det kan göra så ont! Vi tycker ju inte att vi är negativa själva, eller hur? Jag tycker inte att jag är negativ, och ändå kan jag, emellanåt, när jag glömmer mig och inte längre är tacksam för allt gott i livet, inte längre väljer från kärlek och glädje, inte längre sprider min mest positiva energi omkring mig hela tiden, lyckas dra till mig den ena jobbiga saken efter den andra.

För oftast sker ju det här helt omedvetet. Även vi som tränar dagligen på att hålla vår energinivå hög, är inte varenda ögonblick medvetna om vilken energi vi skickar ut. Och den som inte alls har jobbat med sig själv, kan ha gamla surdegar från barndom och obearbetade trauman som ligger och spökar och skickar ut låg energi ”under radarn”.

Men även om det är jobbigt att ta ansvar för sitt liv, är ju den stora fördelen att jag då faktiskt har möjlighet att göra något åt min situation, jag är inte längre ett offer för omständigheter. Jag säger inte att det är enkelt, bara att det går, ett steg i taget. Jag kan jobba med mig själv, min attityd, mina tankar och känslor, mitt bagage och så vidare (mer tacksamhet, mer kärlek, mer glädje, mer generositet osv), så att min egen energi höjs och jag därmed drar till mig mer positiv energi från omgivningen. Jag sätter mig själv i förarsätet. Rattmuff på – nu kör vi!

Som sagt. Bara för de modiga. Alltså – för dig!

Önskar dig allt gott och stort mod!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

8 svar

  1. Tack Carolina för dina ord! Jag har insett de senaste åren att jag i större delen av mitt liv varit just negativ. I min familj har det varit mycket negativt prat, klagande och tråkig ton mot varandra..inte så mycket respekt och inte så mycket glädje. Det har inte varit tillåtet att visa känslor, absolut inte visa sig sårbar. Dock har jag hört flera personer jag har träffat säga då jag berättar om min upplevelse, att jag är negativ, blyg, ful osv.. att de inte alls har samma uppfattning. De kan inte fatta att jag känner så. Det är ju intressant och kul=) Jag trodde verkligen att jag sände ut negativa vibbar. Vissa har säkert uppfattat detta.
    Nu håller jag på att ändra mitt negativa mönster..börjar respektera och älska mig själv som jag är och lyssna och acceptera även mina mindre bra sidor. Lyssna på vad jag vill!! Ta ansvar för mitt liv och gå ur offer rollen! Känner så oerhört mycket tacksamhet! <3

    1. Åh, vad härligt det låter, Karin! Tack för att du tar ansvar för din energi och försöker göra det bästa av det du har med dig. Underbart att höra och all lycka till på din väg! ♥ Carolina

  2. Men det låter ju toppen! Då kan man ju fokusera på att förändra sitt eget liv, och strunta i det svåra att försöka få relationen till andra negativa att fungera – det kommer ju på köpet när man lyft sig själv. Jag känner mig faktiskt lättad ;-) Nu ska jag genast ta hand om mig själv bättre, göra mer av det hjärtat vill, ta hand om min kropp … Vilken rolig utmaning! Och sedan se om det blir förändringar i min omgivning. Vad spännande! För jag är SÅ färdig med den negativitet jag burit så länge, och dragit till mig.

    1. Precis så, Ann! Jag blir så lycklig när jag läser ditt inlägg, för det är en verklig och mycket viktig aha-insikt du har fått där, underbart, tack! ♥ Carolina

Kommentera gärna!

Följ mig på Facebook

Följ mig på Instagram

Upptäck andra inlägg

Kategorier