Göra små saker med stor kärlek

Magneter-Idag-ar-en-bra-dag-7_2534 (1)Ibland handlar livet enbart om de stora sakerna. Ibland om de små. Och ibland är det bästa man kan göra att ägna sig åt de små sakerna, för att få fart på de stora.

När vi gör saker från hjärtat, även om de är små, ger det ringar på vattnet på sätt som jag inte tror att någon av oss är riktigt medvetna om.

Min erfarenhet är att när vi bryr oss, med kärlek, om detaljerna, blir det stora också bra. Det finns en kärlek i att överhuvudtaget lägga märke till det lilla i vardagen, som gör att man lättare börjar se det som är bra och gott och blir tacksam för det.

Så prova idag att lägga din kärlek i allt du gör. Se dem du pratar med i ögonen och försök att verkligen förstå dem och deras sida av saken. Gör ditt bästa i varje moment av ditt arbete och tänk på vad du bidrar med i världen. Gör om din hemresa från jobbet till ett tillfälle att sprida kärlek till alla du möter.

Lägg ner din kärlek i maten när du lagar den, oavsett om du har hungriga barn som står och rycker dig i benen under tiden (de kommer också att känna din kärlek!) eller om du lagar en måltid till dig själv (ja, du är värd bra mat även om du äter ensam!), tugga den sedan långsamt och känn kärleken som du kryddade den med. Se på ditt hem med kärlekens ögon och välj att laga något som är trasigt, vattna en ledsen blomma och ge den ett kärleksfullt ord, eller vik och stryk din tvätt med kärlek.

När du sedan lägger dig ikväll, fundera igenom vad du är mest tacksam för har hänt under dagen. För jag lovar – när du har lagt kärlek i allt du har gjort i dag kommer du att ha så mycket att känna tacksamhet för redan ikväll, att du kommer att somna som en prins eller prinsessa!

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

6 svar

  1. Vad härligt det är när man gör något i kärlek oavsett vad man gör. Det fyller på så mycket energi. Allt går lättare och det blir glädjefullt och roligt.Och det sprider sig som du skriver som ringar på vattnet. Så nu blir det mycket kärlek både i det lilla som sen möter det stora :) Livet är en kärleks boostare om vi vill välja det :)
    Tack för härlig berikande inspiration här på dig fina blogg Carolina!
    En vecka med mycket glädje och bubblande fin kärlek till dig Ha det gott!!

  2. Tror du er inne på noe viktig her:) Takk for inspirasjon. Takk for at du er.
    Fred, Frihet, Harmoni och masse Kärlek.

Kommentera gärna!

Följ mig på Facebook

Följ mig på Instagram

Upptäck andra inlägg

Kategorier