Omställningstid

Kort_Ljus_och_karlek-6_2427Häromdagen satt jag på bussen på väg till ett möte och lät tankarna fara.

Plötsligt slog det mig att om jag hade varit på väg till ett sådant här möte för några år sedan hade jag suttit här med tankar om hur jag skulle vara på mötet för att vara så som jag vill vara, men inte alltid var, på den tiden. Påminnelser jag gav till mig själv kunde vara till exempel Glöm inte att grunda dig, Kom ihåg att andas, Behåll kontakten med magen, Var ditt bästa jag.

Men nu hade jag inte de här tankarna. Jag kände mig fullständigt kongruent, hel, som mig själv. Jag behövde inte påminna mig om någonting, jag var bara jag! Det var en fantastisk insikt. För det har verkligen inte alltid varit så och jag har jobbat länge och mycket på att ”bli mig själv” och inte längre vara någon som jag inte vill vara.

Det andra som slog mig var: Tänk om jag hade vetat från början att jag faktiskt skulle nå hit en dag inte alltför långt fram i tiden ändå. Då hade jag kanske inte varit så frustrerad med mig själv under tiden.

Så mitt budskap idag går till dig som kämpar med dig själv och undrar om du någonsin kommer att komma fram: Du är bara mitt i omställningstiden.

Det går inte över en natt att förändra sig, att bli mer sig själv, känna sig trygg och älskad, hel, kongruent, autentisk eller vad du vill kalla det. Det tar lite tid. Men det går. Du kommer att nå dit. Du behöver bara lite omställningstid, lite tid för insikterna att falla på plats, träningstid, om du vill. Du har sått ett frö, nu behöver du vattna och släppa in solen, så kommer fröet att växa till den vackra blomma som är du.

Så ha tålamod och var snäll med dig själv under tiden. Du är på väg, en fantastisk väg – din väg.

Önskar dig allt gott!
Carolina

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Shine Your Light – Hitta din unika gnista & börja lysa som ledare med hjärta, för dig själv & andra, i Själens era (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

8 Responses to “Omställningstid

 • Tack,i dag betydde det extra mycket

 • Tack för påminnelsen! Det är så lätt att glömma bort sig själv mitt uppe i tankarna om hur man ska nå sitt mål på bästa och snabbaste sätt. Glömmer liksom att leva samtidigt i det som är nu.
  Ha en fin höstdag!
  // Mia

 • Det är så underbart när insikterna om ens egen förändring faller på plats. När de jobbiga strider man har genomgått inom sig, bär frukt – det är en fantastisk känsla.
  Och att känna att man duger precis som man är – sååå härligt och fint. Tillfredsställande.
  Ha en underbar dag på alla sätt,
  kram L

 • Ja Igår kväll så bara var det som det kom till mej att jag insåg vilken bra person jag faktiskt är. Jag såg på mej själv utifrån och tänkte om det varit min kompis vad hade jag sagt då… nästa tanke; Ja men inse att du är ju bra då, det är väl ingen skillnad för att det är du…Det har inte gått in förrän nu, Att det skulle vara så svårt men nu är det en sådan underbar känsla. Jag är en bra människa oavsett vad jag presterar eller inte presterar.

  • Men så underbart, Ann-Marie! Fantastisk aha-upplevelse, tack för att du delar! Ja, det är verkligen konstigt att vi ibland är så tröga och tror att det är skillnad på oss själva och andra. Alla har ju samma värde. Men så härligt när känslan faller på plats. Tack! ♥ Carolina

Kommentera gärna!

%d bloggare gillar detta: