Ett öppet hjärta är inte en självklarhet

magneter-strandharmoni-sok-inte_3533Ibland blir jag så förvånad över hur vissa människor kan spy så mycket galla över andra människor. Märker de inte att det säger mer om dem själva än om dem som de försöker svartmåla? Är det inte uppenbart för alla hur sorgligt lite de verkar tycka om sig själva, och därför känner att de måste projicera ut det på andra?

Men så kommer jag på, just det, människor är olika. Och en av de största skillnaderna människor emellan är hur pass öppna våra hjärtan är.

Att ha ett öppet hjärta, vilket för mig betyder att våga känna och välja kärlek till sig själv, till livet och till andra människor, är inget som är självklart. För en del är det tack och lov det, de har det oftast med sig redan från barndomen. Och för en del har det krävts stort mod och arbete för att våga öppna sina hjärtan för att söka efter och välja kärleken, släppa in den och sedan våga släppa ut den i världen. De har vågat visa sig sårbara, och därigenom blivit så starka att de inte behöver såra andra.

Ett öppet hjärta är inte en självklarhet, och alla har inte – ännu – verktygen i sin ägo för att våga eller vilja öppna sina hjärtan för kärlek. Men alla har möjligheten, allas hjärtan har potentialen.

Visst är det sorgligt att se stängda hjärtan, men jag kan inte göra någonting åt det, jag kan inte öppna andras hjärtan åt dem om de själva inte är redo. Det enda jag kan göra är att öppna mitt eget hjärta ännu mera, ta in ännu mera kärlek och släppa ut ännu mer kärlek i världen. Det är mitt enda sätt att bemöta det jag ser.

För det är min tro, att det jobb som jag gör med mig själv, och det jobb som du gör med dig själv, kommer hela världen till godo, på ett sätt eller annat.

Så tack för att du tar ansvar för den energi du sänder ut i världen. Det gynnar oss alla. Tack för att du, och ditt stora öppna hjärta, finns.

Önskar dig allt gott, i kärlek.
Carolina

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Shine Your Light – Hitta din unika gnista & börja lysa som ledare med hjärta, för dig själv & andra, i Själens era (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

12 Responses to “Ett öppet hjärta är inte en självklarhet

 • Önskar även dig det allra bästa Carolina. Kram o go helg åt dig och de dina <3

 • Jag tycker det var underbart skrivet <3
  kärlek till dig.

 • Vakkert skrevet <3

 • Vilken skön tanke en lördag efter en lååång arbetsvecka! Varm kram till dig och tack för de kloka inläggen! <3

 • Vackert skrivet. Jag har nog både fått en del av mitt öppna hjärta från min barndom men sen har jag öppnat det en del på egen hand. Det finns så mycket vackert i oss själva och i andra. Tack för att du delar med dig av din klokskap även här i bloggvärlden. Kramen från Liv

  • Tack, Liv! Visst är det så, en hel del får vi göra på egen hand, och det är verkligen möjligt. Tack för allt fint du gör! Kram ♥ Carolina

 • Ja, jag är helt säker på att ju fler vi är med öppna hjärtan, ju fler hjärtan kan öppnas. Stundtals kan jag tycka det är så frustrerande att höra personer som bara sitter och klagar på allt – kolla henne! kolla hans byxor, sååå fula! Kolla hennes frisyr, usch!, etc … Detta är så vanligt och gör tyvärr att många människor känner det som att de har något gemensamt när de klagar på andra. Så sorgligt … Och att man/jag inte kan göra något åt det är också så sorgligt på nåt sätt …
  Så fint det hade varit om fler tar ansvar på det de känner och det de gör, så mycket gladare världen hade varit:) Men ju fler vi är som öppnar hjärtat, ju bättre blir det:)
  Önskar dig en underbar dag.
  Kram Lina

Kommentera gärna!

%d bloggare gillar detta: