Dina tankar påverkar andra

kort-vintervarme-7_2734Du vet väl att det forskats om hur vi blir påverkade inte bara av vad andra människor säger om oss, utan även vad de tänker om oss?

Studenter presterade till exempel bättre på ett prov när det satt människor i rummet intill som tänkte positiva tankar om dem och deras förmåga att klara provet än när det satt människor där som tänkte negativa tankar om dem.

(Och det här är egentligen inget konstigt, inget som vi behöver forskning för att veta – alla har väl någon gång känt att en person varit negativt inställt till dem, även om personen i fråga inte har sagt det rätt ut, eller hur?)

Mobbning behöver alltså varken ta fysisk eller verbal form, det räcker med att vi tänker negativa tankar om någon för att han eller hon ska bli påverkad.

Lägg därtill att vårt eget medvetande inte kan skilja på det vi tänker eller säger om andra, och det vi tänker eller säger om oss själva. Detta betyder att om vi tänker eller säger något negativt om någon annan så blir inte bara den personen negativt påverkad, utan även vi själva. Desto större anledning att bli varse inte bara hur vi talar till varandra, utan dessutom vad vi tänker om både oss själva och andra!

Önskar dig allt gott, och tänker bara goda tankar om dig!
Carolina

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Bli själsklar – Hitta din inre vägledning & våga börja följa den (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

6 Responses to “Dina tankar påverkar andra

 • Tack för den härliga påminnelsen :) Det behövdes då det var en del sura tankar som envisades att hänga kvar. Så nu dammas dom bort och fram med glada spralliga och busiga tankar som kommer att förgylla livet igen :)
  Tänk vad roligt det kan bli med smiley på tankarna!
  Allt Gott Kram Magdalena :)

 • Du ska veta att jag bara tänker goda tankar om Dig, Carolina. Jag sprider ordet om din inspirerande blogg till alla jag känner och tror att du har fått en del nya läsare. Du gör världen till en bättre plats.
  Kram <3
  /Sandra

 • Som Magdalena skriver, tack för påminnelsen:) Även om många av oss vet detta, så är det alltid bra att påminnas om tankens kraft och vetskapen hur stark den är.
  Tack!
  Jag önskar dig en underbar måndag.
  Kram Lina

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Gratis webinar 30/5 kl 19-20

Gratis webinar 30/5 kl 19-20

ATT LEVA I LÄTTHET! - En upplevelse av själens era.

- Vill du expandera? Ta steget från “fantastiskt” till “magiskt”?

- Längtar du efter en känsla av lätthet? Flow mer som regel än undantag?

- Söker du nyckeln som omvandlar tungt till lätt i vardagen?

Det här kommer att bli intensivt, djupt, vackert och skapande …

Det kommer att bli en hel upplevelse, där du är i högsta grad involverad och kommer fram till dina egna insikter.

En blandning av meditation, aha-upplevelser, inspiration, verktyg och frågor till ditt undermedvetna, som hjälper dig att lämna det som begränsar dig bakom dig och ta klivet in i Själens era där vi lever i lätthet.

Förutsatt att DU är där! För du är med och bidrar till upplevelsen. Utan dig, ingen expansion.

Varmt & innerligt välkommen!
Carolina Gårdheim
Författare, diplomerad coach, shaman, prästinna och grundare av Kreativ Insikt

 

Tack för din anmälan!

... eller den 29/5 kl 12-13

 
Om du inte kan den 30e maj så kanske den 29e maj kl 12-13 passar bättre? Ett lunchwebinar helt enkelt!
 
Välkommen! <3

Tack för din anmälan!