Så uppnår jag mina mål 2013


Kort-Gor-din-grej-6_4328I förra inlägget fick du i uppgift att drömma stort och skriva ner alla dina mål eller önskningar för 2013.

Enbart att göra detta räcker långt för att du redan ska vara på väg att också uppnå dessa mål. Du har skickat upp en önskeballong. Du har berättat för universum vad du vill. Men nu kan du inte bara sätta dig i soffan och tro att dina önskningar ska ramla ner på dig som manna från himlen. Du behöver också göra något som ligger i drömmarnas riktning.

Man kan säga att du behöver förtydliga vad du vill genom att också handla, agera.

Att GÖRA eller VARA – är det frågan?
Livet handlar ju om att både VARA och GÖRA. Inte enbart vara eller enbart göra. Det är kombon som blir så himla bra.

I VARA lägger jag njuta av livet här och nu, återhämtning och avkoppling, drömmande, mediterande, visualiserande, bara varande. När vi ÄR (av rätt anledning och på rätt sätt, det vill säga inte för att till exempel fly från ansvar eller vår egen utveckling) får vi energi.

I GÖRA lägger jag att använda våra medfödda talanger, ha roligt, göra det som vi gillar och det vi behöver, både för vår överlevnad och för vårt välbefinnande. När vi GÖR (av rätt anledning och på rätt sätt, det vill säga inte för att till exempel andra ska tycka att vi är bra eller för att känna att vi har ett värde) får vi också energi.

Och energi är riktning, energi är skapande.

När vi har drömt upp våra mål och drömmar, och löpande tänker på dem, drömmer om dem, visualiserar dem, så gör vi ena halvan av vad vi behöver göra för att de också ska bli verklighet för oss.

Visa vad du vill!
Den andra halvan handlar om att göra, handla, agera. Ta små steg i riktning mot vår dröm. Visa universum att vi verkligen vill detta. Vi kanske inte har en aning om hur det ska gå till, men vi kan alltid göra åtminstone något litet för att visa att vi menar allvar.

Det är lite som att faktiskt starta bilen och börja rulla, för att alls kunna få instruktioner från GPS:en. Om vi bara sitter i bilen och drömmer om vart vi vill åka, så kommer vi aldrig någonstans. Även om vi inte vet hur vi ska ta oss dit, så måste vi börja köra i någon riktning – sedan kommer vi att få instruktioner, ”vänd om, det här är fel väg” eller ”fortsätt framåt” eller ”sväng här!”. Är du med?

Ta nu fram din anteckningsbok igen och plocka fram målen som du har skrivit ner för 2013. Nu är det dags att bli lite konkret. Vad kan du göra för att ta ett litet (eller stort!) steg mot uppfyllelsen av dina drömmar?

Skriv gärna ner varje dröm för sig på ett blad och anteckna där allt du kan tänka dig som du själv kan göra för att drömmen ska bli sann. Och kom ihåg att du sällan behöver göra allt själv hela vägen – du kommer att få hjälp (så är det i alla fall i min värld)! Bara du tar första steget, så kommer andra saker att falla på plats och visa dig vägen. Så ge inte upp bara för att du inte vet hur du ska ta dig dit. Bara börja med något litet.

Vill du resa på semester men inte vet hur du ska ha råd? Börja med att ta reda på exakt vad det skulle kosta, gör ett program för allt du vill göra när du är där, prata med andra som har varit på platsen du vill åka till, sök på nätet, läs böcker, fundera på hur du skulle kunna få in lite mer pengar eller spara på något annat, och så vidare. Håll drömmen levande. Rätt vad det är dyker ditt tillfälle upp och då är du redo!

Rätt fokus är bra
Till stor det handlar det om att hålla fokus på det vi vill. Och en av de bästa bieffekterna av det är att vi får mindre tid över att tänka på allt vi inte vill, det vi inte gillar och det som stör oss. När vi istället ägnar oss åt det vi vill och älskar ändrar livet plötsligt färg och form och det dröjer inte länge förrän vi inser att det är ganska spännande och roligt och magiskt …

Varmt lycka till med din Att göra-lista! Men glöm inte att också vara. Do-be-do-be-do-be-do-be-do-be-di-do som man också kan säga det på engelska, om man till exempel är en djungelbjörn …

I nästa inlägg tänkte jag tipsa lite om vad vi kan ha i verktygslådan när det känns trögt och vi tror att vi aldrig kommer att nå våra drömmars mål.

Önskar dig uppfyllelsen av alla dina drömmar!
Carolina

PS. Några av mina drömmar för 2013 har redan slagit in – vårens nyheter har kommit in på lagret!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

  1. Hej!

    Jag kan bara hålla med om att det känns helt rätt det du skriver om att göra men inte glömma bort att vara samt vikten av att hålla sitt fokus. Själv tappade jag nyligen fokus, men har nu återfunnit det igen och det känns skönt så att min resa kan fortsätta. Lycka till med din!

    Bojje

Kommentera gärna!

Följ mig på Facebook

Följ mig på Instagram

Upptäck andra inlägg

Kategorier