Börja morgonen med att inspirera din själ

unna_dig_stor_NY_v_983I förra veckan lyssnade jag på några kvinnor, som fick frågan: Hur kan man börja morgonen för att inspirera sin själ?

En bra fråga, tyckte jag och spetsade öronen. Detta fick jag mig till livs (de tipsade om en sak var, men de tre bildade en helhet som blir en fin ceremoni att göra då och då – eller varje morgon, om man vill):

1. Känn tacksamhet över livet
Börja redan när du vaknar och ligger kvar i sängen att tacka för livet. För även om vi inte kan hitta något annat att vara tacksamma för, som Buddha sa, så har vi i alla fall lärt oss något litet. Och har vi inte lärt oss något litet, så är vi i alla fall friska. Och är vi inte friska så är vi åtminstone vid liv.

Så att börja dagen med tacksamhet för att vi är vid liv är den första nyckeln för att bibehålla kontakten med själen. Det skriver jag under på! Jag gör samma sak, men fyller också på med allt annat jag kan komma på som jag också är tacksam för. Det gör man naturligtvis som man vill, och som det känns bra.

2. Andas i enhet med jorden
Det andra, och nu kanske du har stigit upp och sitter en stund på sängkanten tänker jag, är att ta några djupa andetag och riktigt känna kontakten med livet. Här tar du in att andetaget som du syresätter ditt blod med, nödvändigt för din överlevnad, har producerats i en komplex och helt genial process, där du själv, jorden, solen, naturen och djuren är inblandade, fotosyntesen. Allt för att du ska få syre att andas!

Det är en fin tanke, tycker jag. Naturligtvis sker fotosyntesen inte enbart för att vi ska få syre och leva, den gör ju att hela jorden kan leva, men påminnelsen om att vi inte skulle kunna leva utan den, och att den är ett resultat av ett samarbete och kretslopp i naturen som vi är en del av, är fin och ger en ödmjuk inställning så här i början av dagen.

Några andetag till, och vi går vidare till den sista punkten:

3. Grunda dig
Ställ dig nu upp på golvet. Sträck på ryggen, så att du känner dig så lång som du kan. Känn den värdighet som kommer av att sträcka på ryggraden. Föreställ dig att du fortsätter ner i jorden, till jordens innanmäte – och upp, upp till himlen och universum. Du står mitt emellan, i centrum.

Tänk dig nu att du breder ut kroppen åt sidorna istället, skjut ut din energi till vänster och höger och gör dig så bred som möjligt. Det här representerar dina relationer, så tänk lite på alla dem du har omkring dig, dem du älskar och har utbyte av.

Sedan vänder du din medvetenhet till din bak- och framsida. Börja med baksidan, som ofta är lite bortglömd (vi är kanske hela tiden på väg någonstans, framåt, framåt?). Känn hur du växer bakåt, känn din historia och var du kommer ifrån, dina förfäder och alla som möjliggjort att du är här på jorden idag. Vänd sedan fokus framåt och låt din framsida växa. Du får ett djup, och du står i centrum, här och nu, i mitten av alltet.

Slutligen vänder du uppmärksamheten mot din mage, din kärna, det som är du. Vad känns meningsfullt för dig just nu i ditt liv? Vad är viktigt? Vad vill du uttrycka?

Så där ja! Nu är du grundad och redo för livet.

Var inte det en fin ceremoni? Jag tyckte mycket om den, tack till de härliga kvinnor som delade med sig.

Önskar dig allt gott och många härliga skratt idag!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

7 svar

  1. Förresten, tacksam om du ändrar namnet på bloggen överst till Släpp loss din inre livskonstnär, så blir det rätt! Tack så mycket!

   Och så behöver du skriva in (c) Kreativ Insikt på eller invid bilden för att få använda den. Det gäller avtal med våra fotografer om upphovsrätt. Tusen tack igen! :-)

   ♥ Carolina

 1. Jättefint!
  En sak som jag också har börjat göra varje morgon (än så länge bara i några dagar) – är att ta mitt inre barn i famnen och förklara för henne att jag kommer att ta hand om henne idag. Att jag finns där för henne och att hon kan vara trygg. Att jag kommer vara lyhörd på hennes behov och hennes känslor. Att jag ordnar allt. Att hon kan vila i trygghet.
  Ofta är det ju det lilla barnet inom oss som ställer till problem för oss – så min tanke är att hon inte ska ställa till problem om jag förklarar varje dag att jag tar hand om henne.
  Kanske ett tips som kan passa fler? Eller kanske inte. Alla får ju ta till sig det som just de behöver:)
  Jag önskar dig, Carolina, och dina läsare en fin onsdag på alla sätt,
  kram Lina

 2. Vilken fin present på min födelsedag, tack! :) Jag brukar börja med tacksamheten och sakta känna närvaron när jag sätter fötterna i golvet vid sängkanten, men jag ska prova att förlänga ritualen nu.

  Tack för att du gör din grej och sprider så mycket kärlek och vishet!

  Ps. Fick dina böcker, livskonstnären och Gör din grej hem idag, min present till mig själv.

Kommentera gärna!

Följ mig på Facebook

Följ mig på Instagram

Upptäck andra inlägg

Kategorier