Nytändning av nedkoppling

Kort-Energi-Stralande-300x300Hej min lilla körsbärspaj!

Hur mår du idag? Själv tror jag inte att jag har mått så här bra sedan ….

… våren 2000! Då var jag störtförälskad och gravid för första gången. Vi hade just haft det finaste bröllop vi kunnat önska oss, och våren och sommaren fram till augusti, när vi så efterlängtat skulle bli föräldrar, låg orörda och skimrande framför oss. Vi gladde oss åt minnena från bröllopet, och planerade och lyste av glädje inför det som väntade. Livet var helt enkelt gyllenskimrande rosa!

Och nu går jag och känner något liknande – en förväntan, en glädje över att något nytt ska födas, en kreativitet som släpps loss i tankar och skapande. Det är kärlek i luften! Jag ser många likheter med den där kärleksvåren för tretton år sedan.

Så när jag tänker efter, vad är det som gör just den tiden och den här tiden så lika varandra i mitt sinne? Det ena är förväntan, längtan, något nytt som ska födas. Men där har jag ju varit även när andra barnet föddes, när vi öppnade vår butik, lanserade min bok, flyttade och vid flera andra tillfällen. Det handlar inte enbart om förväntan.

Och det är nu som polletten trillar ner: Anledningen är att jag har haft tid att njuta av den här förväntan.

Under åren här emellan, från millenieskiftet tills idag, så har vi varit småbarnsföräldrar, nystartade företagare, företagare, bygga om hela villan-fantaster, vi har öppnat butiker och stängt butiker, stått på mängder av mässor, byggt upp ett framgångsrikt företag från botten och vi har flyttat både hem och företag ett par gånger.

Allt det här blev så mycket att jag gick in i väggen igen för ett par år sedan, och så i höstas fick jag känningar som gjorde att jag bestämde mig slutgiltigt:

Nu räcker det. Jag är viktig. Jag får inte gå sönder, för det finns ingen ersättare för mig på jorden. Hur roligt jag än har på jobbet, så får det inte gå ut över mig själv och min familj. Jag får helt enkelt lov att sätta ett STOPP på mig själv, och därefter se till att lösa situationen.

Sagt och gjort. Sedan i januari jobbar jag varken kvällar eller helger. Alls. Det jag ska göra får jag snällt lov att hinna med mellan måndag och fredag, mellan frukost och middag. Jag tränar styrketräning, springer och promenerar. Jag går och lägger mig i tid så att jag får min sömn. Jag ser till att äta bra. Jag ser till att ha den egentid, som jag behöver så mycket av för att må bra. Och jag ser till att få inspiration! Så viktigt för energin i livet.

För jag är för viktig för att inte tas om hand. Jag har en unik plats i universum, ett värdefullt liv, som bara jag har att vårda. Precis som vi alla har.

Så vad har resultatet blivit? Har företaget rasat ihop? Har jag dött av uttråkning istället för utmattning?

Nej, företaget har fått en rejäl nytändning, och jag har fått så mycket nya, kreativa idéer och inspiration att jag inte haft så roligt på, som sagt, jättelänge!

Allt, för att jag tagit mig tid att koppla ner och koppla av. Intressant, eller hur?

Det jag vill säga med det här är att ibland är ett steg framåt faktiskt det som vi tror är ett steg bakåt – att stanna upp, börja reflektera, och att ta långa promenader för att låta hjärnan hinna ifatt, trots tvätthögar och diskar. Vi är viktiga, vi människor. Inte bara för oss själva, utan också för dem omkring oss.

Det är i mellanrummen som livet kan börja gro igen. Det är där de nya idéerna kommer, inspirationen och glädjeskutten.

Det är i pauserna som tankarna får sjunka in och processas så att de kommer ut ännu mer skinande och glänsande.

Det är i utandningen vi laddar om.

Unna dig det. För det är du värd, lilla paj!

Önskar dig allt gott och så mycket härlig, nytändande avkoppling.
Carolina

PS. Bara för att du är en ängel och prenumererar på min blogg så vill jag ge dig en present! Du får köpa de fina Jag väljer att vara-korten med 25% rabatt genom att skriva koden VÄLJA i kassan när du handlar i webbutiken. Gäller till och med den 31 maj 2013. Tack för att du finns! Och för att du VÄLJER att ta hand om dig.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

12 svar

  1. Heja du, Carolina! Vad härligt att läsa att du sätter dig själv i första rummet och ser hur allt blir till det bättre. Du är bra!
    Kram

  2. Ja du det är viktigt att ta hand om sej, det inser man när man gått in i väggen, familjen tjänar på att du är en smula ego (om man nu tycker det) och se till att ha egen tid. Om du tar hand om dej,så tar jag hand om mej! Deal? *ler*

Kommentera gärna!

Följ mig på Facebook

Följ mig på Instagram

Upptäck andra inlägg

Kategorier