Lev från hjärtat

fb-puff-117Hjärtat skapas innan hjärnan, när en människa blir till.

Det är hjärnan vi tänker med, men hjärtat sänder fler signaler till hjärnan än tvärtom. Det går att leva ett fullgott liv med bara 10 procents hjärnkapacitet – men inte utan hjärtat.

Hjärtat genererar också kroppens starkaste elektromagnetiska fält. Det är sextio gånger så stort som hjärnans fält, genomsyrar varenda cell i kroppen och kan läsas av flera meter ut från kroppen.

Hjärtat är vårt centrum, vår livskraft. Det märks i vårt språk: ”det gick rakt in i hjärtat”, ”mitt hjärta brast”, ”det kändes i hjärtat”, ”han är hjärtlös”, ”hon talade ur hjärtat”, ”min hjärtevän”, ”han kommer från hjärtat” och så vidare.

Vid stressforskning har man funnit att känslor som frustration, oro och ångest gör hjärtrytmen ojämn. Dessa signaler tolkar hjärnan som stressignaler och reagerar negativt.

När vi däremot upplever kärlek, uppskattning och glädje, inspiration, nyfikenhet, harmoni och andra positiva känslor blir hjärtrytmen jämnare, och hjärnan tolkar dessa signaler som positiva. Stressnivån går ner, blodtrycket sänks, alla kroppens funktioner upplever en ökad effektivitet och harmoni, den inre mentala dialogen minskar, vi känner en större känslomässig balans och ökad mental klarhet.

När vi agerar i och med kärlek – det som vi kallar att leva från hjärtat – har vi därför en enorm kraft bakom vårt agerande. Hela kroppen är med oss! Vi tänker bättre, mår bättre, tar bättre beslut. Sådana beslut som blir bra för alla inblandade, inte bara oss själva.

Att dagligen träna på att agera utifrån kärlek så ofta vi kan är nog det bästa vi kan göra för att leva ett levande och gott liv med kraft.

Och visst är det när vi lever från hjärtat som vi känner att vi verkligen lever! När alla känslor är med, när det är äkta, nära och starkt … Det är livet!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Shine Your Light – Hitta din unika gnista & börja lysa som ledare med hjärta, för dig själv & andra, i Själens era (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

2 Responses to “Lev från hjärtat

  • Tack snälla Carolina, för dina fina, inspirerande mejl, i dag kom ett till i inkorgen. .. I en extremt jobbig vardag med vånda varje dag för ”saker och ting”, samt annat som är lättare att kortfattat beskriva som jobb- och bostadsproblem, så känns dina brev och ord som en varm, omtänksam kram. Det behöver jag, speciellt i dag. Tack igen för att du orkar ge så mycket. Jag fattar inte hur du orkar. Kram!

    • Tack, Melina, så glad jag blir för dina ord! ♥ Ska jag vara helt ärlig är det inte varje dag jag orkar heller … Men jag får enormt mycket energi av att dela den inspiration jag ändå känner för livet med andra, att vi tar oss igenom det här tillsammans och får uppleva både med- och motgångar, dalar och toppar, och det magiska som livet ändå är, under allt ”kämpande” som vi lägger på det. Tack igen för att du tar dig tid och energi att skriva och ge ännu mer energi tillbaka. Stor, varm kram! ♥ Carolina

Kommentera gärna!

%d bloggare gillar detta: