Så skapar jag mitt bästa 2016!

Varje år, varje månad, varje vecka och varje dag har jag en ritual för att både må så bra som möjligt och för nå så många av mina drömmar som möjligt.

Ni som har hängt med mig ett tag vet hur den ser ut, men det är alltid bra med en liten uppdatering, eller hur?

Här kommer den: Så här skapar jag mitt mest magiska år varje år!

 

I december 2015

I slutet av december kommer jag att sätta mig med uppslaget i Kalendern Mitt år 2016 där jag kan skriva in mina drömmar, min vision och mina mål för nästa år, samt de motton och affirmationer som jag tänker ska hjälpa mig att uppnå det jag vill uppleva under året.

Här vill jag drömma stort!

Jag drömmer hellre stort och kommer halvvägs, än att inte våga drömma alls. Och jag kommer att lämna lite plats, för att under året då och då gå tillbaka hit och fylla på med fler drömmar och motton!

För de mål som jag sätter upp, bestämmer jag även delmål och att göra-saker, som jag skriver in i kalendern på respektive månad i månadsvyn i början av kalendern, i respektive vecka i vänstermarginalen, och ibland på särskilda dagar, om jag vet när det behöver göras.

Om jag t ex skulle sätta upp målet att familjen ska resa till USA nästa sommar, så skriver jag kanske in på andra veckan i januari att jag ska uppdatera byta hus-sajten med möjliga datum och kanske lite nya bilder.

Slutligen sätter jag mig med årsuppslaget i början av kalendern, där det står MOTTO över varje månad, och en hög med Inspirationskort. Jag ber att få hjälp med vad som kommer att vara viktigt för mig under varje månad för 2016, och så drar jag 12 kort och lägger framför mig i ordning. Ett i taget vänder jag upp, och skriver den korta texten på framsidan av kortet under Motto på respektive månad.

De 3 största och viktigaste drömmarna skriver jag också ner i min Dagbok för kreativa drömfångare, som jag sedan kommer att använda under året för att revidera och fortsätta att jobba på att de ska bli verklighet.


Varje (vardags)morgon 2016

Efter att jag gjort mig i ordning, men innan eventuell promenad eller träning och innan jag börjar jobba, tar jag min kalender och dagbok och sätter mig i en fåtölj, som jag bara använder till det här, till meditation och för avkoppling.

Jag börjar med att blunda och slappna av i kroppen.

Antingen sitter jag bara så några minuter för att klara sinnet, eller så mediterar jag i mellan 5 och 25 minuter. Jag kan ibland också välja att visualisera något som jag gärna vill uppnå i mitt liv, det brukar i så fall ta 3-4 minuter.

Efter avslappningen/meditationen tar jag fram dagboken för kreativa drömfångare och läser först den korta inspirerande texten längst ner på uppslaget och tänker på hur den kan hjälpa mig idag.

Dagbok-for-dromfangare-26Sedan svarar på frågorna för den här dagen. Ofta kommer det under avslappningen upp inspiration och idéer som jag fyller i på den sista frågan, som är mer öppen.

Det jag är tacksam för försöker jag känna i hela kroppen, jag sluter ofta ögonen och sätter ihop händerna i en gest som för mig förkroppsligar och hjälper mig att få in tacksamheten i hela mig.

När jag skriver mina affirmationer och Jag är-påståenden försöker jag också medvetet att känna dem som så sanna i mig som jag kan.

Sen tar jag fram kalendern och tänker igenom vad som är allra viktigast för mig just nu.

Det här är mitt tillfälle att inte bara slängas in i det som pockar på min uppmärksamhet när jag sedan kommer till kontoret (vilket oftast är vad andra vill att jag ska göra), utan att själv bestämma vad som är viktigast för mig att göra, även långsiktigt, idag.

Jag skriver in de tre saker som är viktigast högst upp på dagens datum i kalendern.

Om jag fått inspiration under meditationen eller när jag skrev i dagboken till något som jag behöver eller vill se över eller göra, så fyller jag i det i kalendern, antingen direkt på rätt dag, eller i vänstermarginalen för den vecka då jag vill göra saken.

Sedan är jag redo att gå vidare med min dag! Dagboken låter jag ligga kvar hemma till i morgon bitti, men kalendern tar jag med mig till kontoret.

 

Under dagen på kontoret

Kalender_2016_11Jag har ett öga i kalendern hela dagen för att hålla mig till de tre saker som är allra viktigast i dag.

Jag har förstås också prickat in möten och samtal och annat på tidpunkter som jag inte får missa, och så roar jag mig med att kolla om hejaropen i kalendern stämmer! Självklart hämtar jag också kraft och inspiration hela veckan från texten högst uppe till höger.

I vänstermarginalen har jag alla de saker som jag behöver göra den här veckan för att uppnå mina mål. Där kollar jag i början av dagen och i slutet, så att jag vet att jag håller mig på rätt spår.

 

På kvällen

På kvällen, eller ibland redan innan jag lämnar kontoret, fyller jag i längst ner på dagens datum i kalendern något jag ska komma ihåg, påminner mig om mina själskänslor, affirmationer, eller något jag lärt mig eller vill tacka för.

 

En gång i månaden (NYHET i årets kalender – hjälp att reflektera!)

Kalender_2016_14

Jag har sedan tidigare reflekterat själv en gång i månaden över vad som hänt den senaste månaden och var jag står idag.

Nu finns den möjligheten inbyggt i nästa års kalender!

En gång i månaden kommer uppslaget upp, där du får möjlighet att uppmärksamma och fira allt du har gjort och varit med om den senaste månaden, älskat, lärt dig, upplevt, alla människor du mött och det resultat som ditt arbete lett till.

Passa på att hitta på något sätt att fira dina framsteg, som att unna dig en massage eller bjuda familjen/vänner på en mysig middag.

En gång i månaden (minst) går jag också tillbaka till uppslaget där jag hittar mina motton per månad för att kolla vad nästa månads inspirationskort säger. Reflekterar en stund över vad det kan innebära för mig och hur jag kan ta hjälp av det.

Och så går jag till i början av kalendern och till dagboken för att revidera mina mål och drömmar.

Jag kanske också behöver fylla på motton och affirmationer som kan hjälpa mig vidare.

Så där håller jag på!

För mig tar det bara några minuter varje dag, men det gör en jättestor skillnad i mitt liv, för jag lever mer medvetet. Jag vet hela tiden vad som är viktigast, och vart jag är på väg, jag påminner mig själv hela tiden om vad jag uppskattar i min vardag och vad jag älskar, vad jag har lärt mig, vad jag vill och vad jag åstadkommer.

Det hjälper mig att verkligen njuta av och uppskatta vägen, inte bara målen.

Du kan naturligtvis använda kalendern & dagboken PRECIS som du vill, det här är bara som jag gör det. Kanske en inspiration i alla fall?

Önskar dig en vardag full av inspiration & tacksamhet!

Med mycket kärlek,
Carolina 

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Shine Your Light – Hitta din unika gnista & börja lysa som ledare med hjärta, för dig själv & andra, i Själens era (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

Kommentera gärna!

%d bloggare gillar detta: