Då insåg jag vilka vi egentligen är

det-finns-ingenting-att-vara-radd-forHej fantastiska du!

– Titta ner i den spegelblanka sjön, och se din egen spegelbild. Det här är du, som du känner dig själv, som du ser dig själv.

Jag lyssnar på min coachs lugna röst, när hon vägleder oss genom meditationen på retreaten jag deltar i över helgen. Jag är helt avslappnad och ser, inom mig, min välbekanta spegelbild framför mig i den klara ytan framför mig.

– Varsågod, här får du ett magiskt svärd. Svinga det genom vattenytan och du kommer att få se vem du egentligen är.

Who-hooo! Jag tappar andan och kippar, fysiskt, efter luft – om och om igen!

Kvinnan jag ser framför mig strålar av ett så fantastiskt, makalöst, gnistrande ljus att jag blir alldeles tårögd, knäsvag, trots att jag redan sitter ner, och andlös. Jag flämtar efter luft inför denna ljusvarelse, som står som Frihetsgudinnan framför mig, så självklar i sitt ljus och sin kärlek till världen.

Jag förstår i en bländande insikt att jag har fått en glimt av min själ.

Och därmed en glimt av din själ. Och din och din och din och din … För vi kommer ju alla från samma källa. Vi har alla det här starka, självklara ljuset och kärleken inom oss. Men vi tappar så ofta bort det, eller vet inte ens om att vi har det …

Jag har alltid vetat att vi har oändliga resurser inom oss. Jag har alltid vetat att vi klarar mer än vi tror oss själva om. Jag har alltid vetat att vi bär mirakler inom oss.

Men jag har inte tidigare så tydligt upplevt denna makalösa kraft.

Den här upplevelsen har givit mig en ännu starkare insikt om att det inte finns någonting att vara rädd för. När vi själva är så mycket ljus och kärlek kan det inte finnas något att vara rädd för.

Rädslan är mörker. Du behöver bara tända en liten tändsticka för att jaga mörkret på flykt. Vad kan vi då inte göra med allt detta fantastiska ljus vi har inom oss? 

Det här vill jag dela med dig idag:

Det finns ingenting att vara rädd för, absolut ingenting.

Du klarar så mycket mer än du tror.

Du är aldrig ensam, även om det känns så.

Du är omhändertagen och får hjälp i varje ögonblick på vägen.

Du är här av en anledning.

Du ÄR oändligt ljus och oändlig kärlek.

När vi samtidigt kan se vår litenhet här på jorden och vår storhet i själen kan vi acceptera och älska oss själva, precis som vi är. När vi lägger till förståelsen för att det är vi som skapar våra liv kan vi, tillsammans, börja bygga en ännu bättre värld.

Tack för att du delar denna magiska resa som kallas livet med mig.

Med ljus och mycket värme,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare & diplomerad coach för kreativa kvinnor med stora hjärtan, själar & drömmar. Anmäl dig till hennes inspirerande nyhetsbrev för att få stöd i att skapa ditt drömliv från hjärtat. Anmäl dig på CarolinaGardheim.se eller www.kreativinsikt.se.

Tyckte du om det här?

Anmäl dig till mitt nyhetsbrev för att få gratis inspiration från själ & hjärta direkt i din mejlbox! Som ett litet tack får du mitt webinar Shine Your Light – Hitta din unika gnista & börja lysa som ledare med hjärta, för dig själv & andra, i Själens era (värde 500 kr) helt gratis.

Tack för att du finns!

18 Responses to “Då insåg jag vilka vi egentligen är

 • Tusen tack för dom orden, det var precis vad jag behövde just nu. Jag ska låta dom fylla mig och ta dom med i nattens drömmar. <3

 • Tusen tack Carolina ❤…dom raderna sa allt både TILL mig och OM mig.
  Ljus och kärlek till dig!

 • Du är så fantastisk som delar med dig av de vackraste tecknen av liv
  Läser om och om igen, och fyller på. Tack!

 • Tack vackra själ❤️ Du träffar alltid lika rätt! Dikten är så fin, gick rakt in. Lånar och skriver ut så jag kan läsa de betryggande orden varje dag❤️ Varm kram

 • Instämmer till fullo med Eva. Rätt ord i rätt tid. Stort, varmt och från hjärtat kommet tack.

 • Tack ! Det gör mig glad och den meditationen skulle jag också vilja göra :) Kram

  • Tack, Anci! Ja, jag får väl göra den på någon retreat framöver … Kram ♥ Carolina

 • Tack så mycket för de orden :-)!
  Naturligtvis är det så. Jag ser alltid framemot att öppna och läsa dina mejl. Livet rusar fram. Det finns lite tid till reflektion, eftertanke och att hinna känna ända ner i magen att man (jag) fattar rätt beslut i stora frågor. Dina mejl gör skillnad.
  Tack för att du delar dina insikter med mig/oss :-)

 • Tack! Vilka fina bilder jag fick av dessa ord! Tusen tack!

 • Tack! Carolina för dina kloka ord dom värmer i mitt hjärta

Kommentera gärna!

%d bloggare gillar detta: