Om mig

Carolina Gårdheim. Foto: Anja Callius.De två huvudlinjerna i mitt liv har alltid varit kreativitet och personlig utveckling – skapandet som en inre drivkraft tillsammans med en strävan efter ett mer harmoniskt, kärleksfullt och inspirerande liv.

Med mitt företag Kreativ Insikt sammanförde jag de två. Jag har skapat ett tusental produkter för företaget och tycker fortfarande att det är oerhört roligt att skriva, skapa och designa.

Nu har jag utökat den verksamheten med coachning, e-kurser och föreläsningar, eftersom jag blivit puffad i den riktningen av mitt hjärta. Det är fantastiskt roligt!

Själv vände jag en livskris i slutet av nittiotalet till ett drömliv genom att se över mina val, mina tankar och känslor och mina drömmar i livet. Min historia >

Idag ser jag mig som en kreativ livskonstnär som vill inspirera fler att ta vara på sin egen potential och leva sina drömliv.

Jag är självlärd både som formgivare och författare, ett bevis på att passion räcker långt! Förutom en kort grundläggande utbildning i grafisk formgivning (RMI Berghs) har jag annars gått många kurser inom kreativt skapande.

Jag har också gått mängder av kurser och läst enormt mycket böcker inom personlig och andlig utveckling, och har gått sammanlagt flera år i terapi, dels som ett led av min utbildning till coach och dels driven av personlig nyfikenhet på mig själv, människorna och livet. Sammanlagt har jag trettio års erfarenhet inom området.

Två och ett halvt år har jag läst psykosyntes på HumaNova, vilket har betytt mycket för mig, och gjort mig till diplomerad coach i psykosyntes.

Jag har också gått mängder av utbildningar inom entreprenörskap, vilket jag tycker är väldigt roligt. För den som vill utveckla sig personligen är att bli egen något av det bästa man kan göra – det går verkligen hand i hand. Jag brukar säga att vill du att ditt företag ska växa, behöver du växa själv. Det är en resa som aldrig tar slut – tack och lov!

I grunden är jag civilekonom med inriktning på ledarskap. Jag har min examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Jag tror på … >

Med kärlek,

Carolina

 

Om Carolina

Carolina Gårdheim är civilekonomen från Handelshögskolan i Stockholm som gick in i väggen, reste sig, vände upp och ner på alla ”sanningar” om livet hon bar på och skapade sitt drömliv genom att börja anpassa livet efter själen istället för tvärtom.

Carolina har studerat psykosyntes på HumaNova i 2,5 år, och är Diplomerad samtalscoach i psykosyntes. Ovanpå studierna kan hon addera snart trettio års erfarenhet av och passionerad nyfikenhet på personlig och andlig utveckling, både hos sig själv och hos andra, genom egen terapi, en oändlig mängd litteratur, många kurser och genom att själv vara mentor och coach.

2003 startade hon företaget och förlaget Kreativ Insikt, där hon skriver böcker, bland annat de omtyckta böckerna ”Släpp loss din inre livskonstnär! – Börja leva ditt liv”, och ”Gör din grej! – En frågebok för dig som vill vara din egen stjärna”, samt Kalendern Mitt år och Dagböcker för ett medvetet liv, och designar bland annat inspirationskort och smycken, som alla kommer med en tanke om vad som är viktigt i livet. Allt med uppsåtet att sprida kärlek i världen samt uppmuntra utveckling och växande som människa.

Förutom genom hennes böcker och produkter, har hon inspirerat mängder av människor genom åren med sin blogg, sina nyhetsbrev och på Facebook samt genom Kreativ Insikts inspirationsutskick. Kreativ Insikt har en egen webbutik samt ca 800 återförsäljare över hela Sverige och i Finland. Den egna uppskattade butiken, som under åtta år fanns på Söder i Stockholm, stängdes hösten 2015. Läs mer om Kreativ Insikt på www.kreativinsikt.se.

2007 fick Carolina utmärkelsen Årets Färgstarkaste Kvinna av designföretaget Gudrun Sjöden AB.

Sedan 2013 håller Carolina också seminarier/workshops/retreater, Inspirationsdagar och e-kurser, presenterade på den här sidan.

Carolina lever nu sin dröm i skärgården tillsammans med älskade maken, och kollegan i Kreativ Insikt, Dag och deras två pojkar.

 

Här berättar jag om hur jag startade Kreativ Insikt och vad som kan hända om du börjar lyssnar till ditt hjärta … (på engelska)

Internetfenomenet Lilou Mace – även kallad ”webbens Oprah” med många miljoner tittare världen över – intervjuade mig i ett sommarvackert Stockholm i juli 2012. Innehållet blev en inspirerande blandning av min personliga historia, upprinnelsen till Kreativ Insikt och, framförallt, vad som kan hända när vi börjar lyssna till våra hjärtan och skapa våra egna liv …

 

Några ord om de många fina bilderna på CarolinaGardheim.se 

De flesta är tagna av Anja Callius, en kreativ och kärleksfull samt oerhört proffsig ängel till fotograf.
Läs mer om henne här >

Lite kärlek. Tack!

Marie Sandgren”Carolina, jag vill verkligen tacka dig för att jag fått förmånen att ha dig som mentor och coach. Med din stora livsvisdom och användbara verktyg har du motiverat och inspirerat mig till att ta stora steg i min utveckling och mot mina mål. Med värme och empati har du hjälpt mig att se förbi begränsningar, skapa tilltro till min egen förmåga och ta fram mina resurser. Helt enkelt utnyttja mer av min potential. Du är en stark förebild som verkligen lever som du lär och en sann livskonstnär!”
Marie Sandgren, Cert. coach och Aukt. samtalsterapeut, www.mariesandgren.se

Nina Dahlin”Jag hade Carolina som mentor under ett år. Att kontakta henne var något av det bästa jag har gjort för mig själv. Mötena med Carolina blev något som jag såg fram emot varje månad, ett tillfälle att andas och få tid för mig själv och mina tankar. Med Carolinas hjälp lyckades jag få ihop livspusslet med tre små barn och ett krävande jobb. Hon hjälpte mig att hitta mitt inre lugn, sortera bland alla krav och måsten och börja prioritera mig själv.
Nina Dahlin, IT-konsult

”Härliga fina Carolina Gårdheim! Tack för allt vackert och klokt!”
Helena Blomljus

Nej men guuuuuuuuuuuud människa vad du är klok!!!! Jag har läst och läst nu på din blogg här på morgonen och vilka underbara saker du skriver om, det känns som att du skriver till mig på pricken!!! Dina handfasta råd om hur man kan tänka i olika situationer i livet är så bra och så träffande, jag inser att det krävs en del träning, men nu känner jag mig rejält energiboostad, kommer följa din blogg hädanefter.”
Anna

Du är en Fantastisk ‘Näringsspridare’ som får oss att VÄXA.
Carina Ståhl

Tack för allt gott du gör i mig!!!
Eugenia Gustafsson

”Tack goa, fina Carolina för alla vackra ord som sammetsmjukt omsluter mottagarnas hjärtan. DU är magisk. Fortsätt sprida kärlek – DU GÖR EN STOR SKILLNAD PÅ JORDKLOTET!
Ann-Sophie Bäckman

”Carolina! Dina nyhetsbrev är som att känna värmen av solen, man blir glad!
Maria

Jag har fått så mycket styrka och positiv energi av dina produkter, nyhetsbreven och dina tankar från bloggen. Kan inte med ord beskriva hur viktigt allt detta har varit för mig. Jag vill tacka dig och allt du gör, från hela mitt hjärta. Önskar dig så mycket styrka, kärlek och allt gott.”  
Saga

Hej vackra Du! Jag är väldigt tacksam att jag har stött på dig i mitt liv. Nu när jag arbetar mycket med mig själv, känner jag hur mycket du hjälper mig. En slags sund vägledning. Men jag gör arbetet själv men är evigt tacksam att ha din guidning vid min sida när det blåser. Tack för din positiva kraft.”
Josefine

Åååå, du inspirerar å sprider fantastisk glädje … man kan bara älska det du gör. Tack för att du fått mig att tänka om … NU är det min tur att vakna upp å bara ta till mig allt som för en på nya vägar …”
Pernilla

Vilken underbar blogg du skriver, Carolina! En underbar inspiration för alla människor. Du sprider sådan kärlek i världen. Alla ni som inte följer bloggen – lääääs och inspireras! Tack för att du finns! All kärlek!”
Sofia

Tack du underbara kvinna Carolina … För att DU förser oss medmänniskor med alla dessa underbara påminnelser som vi så väl behöver! Stora Kramar och massor med kärlek önskar jag Dig & dina kära!”
Nina

”Hej Carolina! Läste ditt senaste blogginlägg och det gick rakt in i mitt hjärta. Du är så fantastisk på att uttrycka saker och ting. Kände att det du skrev stämde så väl på mig. Tack för att du finns.”
Ulrika