Blogg

Att återge livet dess rätta proportioner

Kort-koll-Fran-hjarta-till-hjarta-5_2130I helgen var vi och hälsade på en släkting som låg för döden. Det var så fint. Han har levt ett fullt liv och det var dags att gå vidare. Och jag slogs, som flera gånger tidigare, av hur närheten till döden kan bli en slags omstart av hur vi ser på livet, om vi låter det.

För både vid livets början, när en ny människa föds, och vid livets slut, när någon går vidare, är det som om allt stannar upp och vi, plötsligt, får möjlighet att se klarare än annars vad som är verkligt viktigt i livet. Just det känns som den stora gåvan vid dessa tillfällen, en hjälp att sortera i livet. Vad är egentligen viktigt när vi stirrar döden i ögonen? Eller när vi håller ett nyfött barn, som ett oskrivet ark, i våra armar?

För mig är det kärlek. Att komma ihåg att alltid välja utifrån kärlek. Att se på sig själv och omvärlden med kärlekens ögon. Och att inte låta livet rinna undan utan att vi får utlopp för våra talanger och ger oss själva möjlighet att njuta av livet. Att verkligen ta vara på den tid vi är här.

Det blev ett verkligt fint farväl i lördags. I morse fick vi veta att han lämnat detta livet och gått vidare till nästa. Vi tackar för allt han givit oss, önskar honom allt gott och ber att han håller ett vakande öga över oss, när vi, efter bästa förmåga, försöker välja kärlek, söka vår glädje och njuta av livet.

Tack för påminnelsen.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *