Även prinsessor föds med tillit

canvas_barn_efterlangtad_2711Varje gång ett barn föds fylls jag av samma känsla av mirakel. Det, och när någon går vidare, är det största som händer oss i livet, för då blir vi påminda om att livet inte bara är rationellt och logiskt – utan magi! Livet handlar om så mycket som vi människor inte ens är i närheten av att förstå. Det är en nyttig påminnelse, så att vi inte blir alltför stora i korken och tror att vi vet allt, utan behåller vår ödmjukhet inför det som är större än oss själva.

En annan sak som alltid slår mig när jag möter en liten nyföding är den fantastiska tillit som vi föds med – tilliten till att bli omhändertagen, att få serverat allt vi behöver för att överleva och utvecklas, tilliten till att vi ska kunna lära oss allt och klara oss i livet.

Hur många vuxna kan säga att de lever i fullständig tillit? Jag önskar det var fler! För tilliten är ingenting som någon annan kan ta ifrån oss, den är vårt innersta väsen, den är medfödd. Tillit är kärlek, motsats till rädsla. Vi kan tillfälligt förlora kontakten med vår inre kärlek och tillit, men ingen kan ta den ifrån oss. Så om jag känner mig rädd så har jag alltid möjligheten att gå in i mig själv och hämta tilliten där. Den tillit som talar om för mig att jag duger som jag är, att jag klarar det jag vill och att världen är god och kommer att hjälpa mig. Den finns där inne, även om det för den som blivit hårt utsatt i livet, kan vara långt inne. Men den finns, alltid, där.

Och det är väl ett fint budskap till en liten nyföding: Ingen kan ta din tillit ifrån dig, så låt den leva i dig, tilliten och kärleken, så har du möjlighet att både göra gott i världen och själv må bra. Varmt välkomna, alla små! Tack för att ni ville komma hit.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

  1. Hej Carolina! Fick en intutiv känsla att slå på datorn, väl på mailen hade det kommit nyhetsbrev fr Kreativ Insikt, och väl däri såg jag att du numera bloggar oxå. Jag skrattar lite för mig själv för jag fick i veckan hem min “Släpploss din inre livskonstnär”-bok och den betyder redan så mkt för mig! Min nya hjälp i vardagen när jag nu ska gå vidare i processen av att bli en frisk harmonisk och tillitsfull tvåbarnsmamma mitt i livet-efter några års jobb med att komma ur utmattningskraschen som jag haft. Och nu kände jag att jag måste passa på att tacka för denna fantastiskt fina hoppingivande och kärleksfulla bok som ger mig ny kraft redan! Längtar efter att jobba mig igenom boken i min egen takt och så småningom släppa loss MIN egen livskonstnär!
    Ha en fin helg och fortsätt inspirera som du gör!!/Maria

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *