Om att uppmuntra varandra

mirakel_stor_v_1028Läste i tidningen imorse om något som kallas military training och som tydligen många kvinnor 40+ fastnat för. Som jag tolkade det var en av huvudanledningarna till att man gillar träningen att det enda man får säga under träningspasset är uppmuntrande saker till varandra – Kämpa på!, Vad stark du är!, Du klarar det! och så vidare. Inte så konstigt att man orkar mer än vanligt med sådan uppmuntran – och att man MÅR bättre än vanligt med tillrop som dessa!

Det gäller ju även i vanliga livet. Tänk om vi kunde bli ännu lite bättre på att se och uppmuntra varandra! Jag vet att det behövs, eftersom vi får så mycket fin återkoppling när vi uppmuntrar genom våra produkter, nyhetsbrev, facebook, hemsida och den här bloggen. Och vår inspirationsbroschyr, den här gången på temat Följ dina drömmar, som kom ut i förra veckan. En läsare skrev till exempel så här till oss:

“Jag får tårar i ögonen då jag läser alla ord om drömmar i nya tidningen. Det är så fantastiskt, tack. Så många tankar som ni öppnat, så mycket värme ni ger. Och små hjälpande vägvisare in på vägar jag tvekat och gå in på. Tack.”

Det händer att människor berättar att vi är (nästan) de enda som stöttar dem att följa sina drömmar, att leva sina liv. Från familj och vänner får de höra att det inte är någon idé, att de inte ska tro att de är någon, att de inte ska sticka ut och vara annorlunda för då får de inte vara med i gemenskapen (naturligtvis för att de i så fall skulle röra vid omgivningens egna drömmar, som aldrig blev lyssnade till, och det är alldeles för smärtsamt).

Får du höra sådant här från din omgivning? Försök att stänga öronen och lyssna till dig själv och ditt hjärta istället! Och sök dig vidare, till andra människor som delar dina drömmar och din syn på världen. För varje människa på jorden har rätt att, utifrån sin position, göra det bästa av sitt liv.

Här kan du läsa hela tidningen:

Önskar dig allt gott!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

 1. Jag är lyckligt lottad, mina vänner och familj tror på mig och stöttar mina drömmar.. men i mitt dagliga arbete som professionell coach för unga vuxna med psykisk ohälsa så möter jag dem som ibland inte har nån som tror på dem.. men jag och mina kollegor gör det och de personerna bestiger berg, finner drömmar och gör förändringar de trott varit omöjliga. Det är stort.

  Kul med din blogg, roligt att få läsa dina kloktankar i små härliga doser.

  Varm hälsning från Liv

  1. Tack, Liv, så underbart att höra! Ja, egentligen behövs det ofta så lite, bara någon som tror på en. Och när det då är en professionell coach de möter så är det ju fantastiskt, vilken hjälp! Fortsätt med det, det behövs verkligen.
   Varma hälsningar,
   Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *