Träna kom igen-musklerna!

milstolpar_1199Hur hanterar du motgångar i ditt liv?

Det finns ju många olika strategier, som till exempel att ge upp, bli nedstämd, tappa ork och lust, bli aggressiv och ”ge tillbaka” på den som du upplever som ansvarig, vända kappan efter vinden så att det passar det nya läget, skjuta upp allt som kan rädda situationen, försöka manipulera resultatet så att det blir till din fördel och så vidare. Det finns hur många negativa sätt som helst att reagera på motgångar!

Men det finns också positiva sätt att reagera på sådant som vi inte hade räknat med. Här har jag samlat några exempel, som kanske kan inspirera:

 • Försöka att se det positiva i det som händer. Kanske finns det något att lära här? Se nyfiket på motgången som en läromästare, som kan leda till värdefulla kunskaper och erfarenheter.
 • Utvärdera: Det kanske inte är ett hinder, det kanske är en vägvisare du har stött på? Du kanske är på fel väg och behöver byta resrutt? Eller så är du på helt rätt väg, det här är bara något som du behöver lära dig för att lättare nå ditt mål i framtiden. Fråga magen och låt intuitionen berätta för dig vilket alternativ som gäller dig i den situation där du är just nu.
 • Förstora inte saker och ting. Är du en person som gärna dramatiserar, försök istället att se lite mer realistiskt på saken – kanske det inte är så illa som du tror? Kanske du förstorar problemet? Fråga någon annan, som brukar vara lite mer sansad. Är det så illa som jag tror? Förmodligen inte!
 • Var ihärdig. Var ärlig med dig själv – ibland ger du kanske upp lite för snabbt? Försök i så fall att ge det en chans till. Du kanske inte har försökt tillräckligt? Att ge upp för tidigt är ett säkert sätt att aldrig nå sina drömmar. Men om du har kämpat och kämpat och ingenting händer så kan det naturligtvis också vara så att du istället har försökt för mycket. Då får du hoppa av tåget en stund, slappna av lite och låta livet leda en stund. Det är ingen bra väg att kriga sig fram till sina drömmars mål. Även om det fungerar ibland, så blir det så kämpigt för dig längs med vägen. Livet ska vara roligt!
 • Häll kärlek över hindret! Tänk på hela situationen med bara kärlek. Vad skulle du göra om du kände enbart kärlek inför den här situationen? Om allt i din väg var kärlek? Kärlek har en förmåga att smälta bort allt som inte är kärlek precis som ljus får mörker att försvinna på en sekund. Det är mäktigt att uppleva.
 • Värdera inte det som händer som ”dåligt”. När vi upplever något som händer oss som en motgång, det vill säga som något negativt, så ökar vi den negativa energin i livet och det i sin tur leder till fler negativa upplevelser. Om du upplever någonting som händer dig som en katastrof kan det stresspåslag som då uppstår i värsta fall till och med vara livshotande och mer farligt än det som faktiskt hände … Och i efterhand kan det till och med hända att du upptäcker att det som du trodde var en katastrof egentligen var en välsignelse!
 • Hitta tillbaka till glädjen. Har det här hindret kanske dykt upp för att du har glömt att du ska följa lusten och glädjen och istället försöker pressa dig fram till ditt mål? Närhelst du tvekar om vad du ska göra, gör det som känns bäst i magen. Lusten, glädjen, pirret, den goa känslan av att du mår bra. Eller förnimmelsen av att det du gör är rätt, även om det kan kännas lite ovant eller obekvämt. Båda känslorna kommer från ditt hjärta, båda visar på rätt väg att gå.
 • Gör något! Vad som helst kan vara bättre än att lägga sig på soffan och ge upp. Det spelar mindre roll vad du gör, bara genom att handla får du ny och högre energi som hjälper dig vidare.
 • Se till att meditera och vara i medveten närvaro så ofta du kan. När du mediterar kan du få värdefull information från ditt inre om detta hinder eller om ditt nästa steg och när du är i medveten närvaro vet du ofta direkt vad som är bäst att göra i varje given sekund.
 • Uppskatta livet! Känn tacksamhet. Tacka morgon och kväll för allt som är bra och gott i ditt liv.

Önskar dig allt gott!

PS. Tipsen är hämtade från boken Släpp loss din inre livskonstnär! – Börja leva ditt liv.

 

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

 1. Du är så inspirerande med den resa du gjort i livet! Uppäckte Kreativ insikt för ca 4 år sedan genom en väns smycken… sedan dess har jag beställt presenter både till mig själv och andra, inspirerats och förgyllt min egen och andras tillvaro med många visdomsord som jag hämtat från kort, katalog eller hemsidan… och nu har jag också hittat till denna blogg – vad härligt, tack! Ska verkligen bli kul att följa så fortsätt, skriv, skriv, skriv :-)

 2. Hej!!!
  Nej men guuuuuuuuuuuud människa vad du är klok!!!!
  Jag har läst och läst nu på din blogg här på morgonen och vilka underbara saker du skriver om, det känns som att du skriver tilll mig på pricken!!!

  Dina handfasta råd om hur man kan tänka i olika situationer i livet är så bra och så träffande, jag inser att det krävs en del träning, men nu känner jag mig rejält energiboostad, kommer följa din blogg hädanefter.

  Kraaaam Anna

  1. Men stort varmt tack, vilket härligt och underbart inlägg! Vad glad jag blir, det är ju det jag vill, energi- och kärleksboosta lite, på det sätt som jag kan. Många kramar till dig, Anna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *