Blogg

Änglar – finns de?

magnet08_anglar_780Idag frågade sonen mig, när han tittade på tändsticksasken som låg framme på köksbordet med texten Änglar finns – du är en:

– Men mamma, änglar finns väl inte på riktigt?
– Tror du att de finns?, frågade jag honom tillbaka.
– Nej, svarade han.
– Okej, då är det så för dig, i din värld bor inga änglar just nu. Men försök att ställa dörren på glänt och säg Välkomna – om ni finns. För om det skulle vara så att det verkligen finns änglar och du hade stängt din dörr, så kommer du ju aldrig att få träffa dem, och det vore väl tråkigt?
– Ja. Har du träffat någon ängel, mamma?
– Förutom dig och din bror?, svarade jag med ett leende. Ja, det har jag. Och så berättade jag för honom.

En gång har jag upplevt mötet med en mäktig ängel, så starkt att det inte gick att misstolka. Jag är övertygad om att jag även har haft kontakt med flera andra, men det har mitt intellekt lite svårare att erkänna och skulle helst avfärda som fantasier, så där tvistar vi fortfarande emellanåt. Men med den starka upplevelse jag varit med om, stärkt av många andras liknande berättelser, känner jag ändå att jag med glädje i hjärtat kan säga att änglar (eller vad de nu ska kallas, orden finns ju bara i vår värld) finns. Och detta har berikat mitt liv på så många sätt – att inte låsa mig för möjligheten att världen är större än vi tror, utan att hålla dörren på glänt, nyfiken och öppen i sinnet.

En gång i tiden såg jag nämligen helt svartvitt på världen och trodde inte på något som inte vetenskapen bevisat. Sedan kom livet emellan, med sina upplevelser som jag inte kunde bortse ifrån. Idag, intressant nog, börjar vetenskapen kunna bevisa delar av det som tidigare enbart var ”tro” (som jag istället skulle vilja kalla vetskap, eftersom det känns i hjärtat att det är sant, oavsett vad någon annan säger, och det borde räcka att lita på de svar vi har inom oss).

Så stäng inga dörrar i onödan. Med ett öppet och nyfiket sinne kan du få uppleva mycket mera magi i livet än vad du trodde var möjligt.

Önskar dig allt gott!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *