Hur du uppnår dina drömmar

drompaket-kom-narmare-din-drom_3649Häromdagen blev jag tillfrågad om mina bästa tips, i all korthet, för hur man kan uppnå sina drömmar. Varsågoda, här kommer de!

1. Ta reda på vilka dina drömmar är
Det låter kanske enkelt att ta reda på vilka drömmar du har, men det finns några fallgropar. Fundera till exempel över om dina drömmar är saker du vill bara för att det skulle ge dig uppskattning från andra? Du behöver inte uppnå något för att vara bra. Du är redan bra, precis som du är!

Och när du säger att du drömmer om att bli arkitekt – är du helt säker på att det är du som vill det, och inte dina föräldrar eller kompisar? En dröm ska komma från ditt hjärta. Om du blir glad i hela kroppen när du tänker på din dröm, då är den rätt!

Skriv ner dina känslor och tankar i en fin anteckningsbok för att reda ut vad som kommer från dig och vad som kommer från andra.

2. Måla upp din drömbild
Mitt allra bästa tips för att lyckas uppnå en dröm är att göra en detaljerad målbild. En målbild är en slags drömbild, där du tänker
ut och känner efter hur det skulle vara om du redan hade uppnått din dröm.

Sätt dig ner och fantisera fritt! Var är du? Hur känns det? Hur ser det ut omkring dig? Vad gör du och hur mår du? Låt det bli en bild som du kliver in i och känner i hela kroppen! Skriv sedan ner målbilden eller rita den.

Om du skriver ett nyckelord för din målbild på den lilla lappen i berlocken Drömpuppa bär du den alltid med dig, runt halsen. Bara genom att uttala din dröm för dig själv – det här vill jag! – har du tagit ett riktigt stort steg närmare den!

3. Lev som om du redan uppnått din dröm
Så snart din drömbild klarnat, försök att börja leva som om drömmen redan var uppnådd. Vad skulle du göra idag om din dröm redan var uppfylld? Hur skulle du vara? Hur skulle du må? Gör det! Var så! Du kommer att nå din dröm fortare än du trodde var möjligt.

Och medan du väntar – se till att hålla din energi så hög som möjligt, ta hand om dig och må så bra du kan. Påminn dig genom till exempel morgonpeppingkorten Livskonstnär, en ständig uppmuntran om att du är skaparen av ditt liv, i badrummet på morgonen.

Lycka till och ha det så roligt!

PS. Nyfiken på anteckningsboken, drömpuppan och morgonpeppingkorten? Just nu ger vi 25% rabatt på presenttipset Kom närmare din dröm (på bilden). Uppge bara rabattkoden DRÖMPAKET när du beställer!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

  1. Hej Carolina, tack igen för en underbar och väldigt konkret bloggpost på vad man kan göra för att nå sina drömmar. Läster just nu Wayne Dyers senaste bok “Wishes Fulfilled” och det är precis det han pratar om (och har gjort länge förstås) fast han tar det till en ännu högre nivå än förr. Tack för all inspiration och jag ska absolut gå förbi din butik när jag är hemma i Sverige i sommar. Köpte peppningskorten förra sommaren och glömde dem hos en kompis samma kväll jag hade köpt dem. Kom hem till Zürich och letade förbrilt i väskorna efter dem för jag hade sett ut plasten de skulle stå på och allt :-( Sen kom ett meddelande från min kompis att hon hittat dem på golvet i sin hall… Nåväl…

    1. Hej Karin och tack! Ibland undrar jag när sådant händer mig om det var någon särskild mening med det – kanske din kompis behövde korten bättre … eller något helt annat! :-) Nåväl, tack för ditt inlägg och hoppas alla dina drömmar infrias! Kram, Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *