Vad vill jag egentligen?


bok_dromfangare_hc_1859I mitt senaste nyhetsbrev, och här på bloggen i söndags, berättade jag helt kort om mina tre bästa tips för att snabbt uppnå en dröm. Efteråt fick jag en fråga som löd ungefär: Men hur får jag reda på vad jag vill då?

Den frågan har jag fått många gånger förut och jag har själv i många år varit i en liknande situation, där jag kände att jag ville något men för mitt liv inte kunde lista ut vad det var. Det kan vara jättefrustrerande!

Mitt bästa råd till dig som är i den situationen är egentligen väldigt enkelt. Det är att ställa dig själv frågorna: Vad tycker du om att göra och vara? Vad tycker du är roligt? Vad blir du glad av?

Alltid när jag tvivlar eller inte vet vad jag vill, är det bästa, tycker jag, att göra just det som jag tycker är roligt och som jag mår bra av, i väntan på att drömmen ska bli tydligare. För när jag gör det som jag tycker om och mår bra av så händer flera saker:

– Jag höjer min energi, vilket ger mig ett bättre läge för att också dra till mig det som jag vill ha i livet, det som jag tycker är gott.

– Jag nafsar förmodligen drömmen i svansen, eftersom den alltid ligger i spåret “det-jag-gillar-och-mår-bra-av”. Det finns ingen dröm från hjärtat som vi inte tycker är rolig eller inte mår bra av!

– Och under tiden som jag söker min dröm, så har jag kul och mår bra! En anledning så god som någon.

Även om du inte tycker att du har några stora drömmar just nu, så vet du säkert något som du tycker om. Börja där! Ta sedan ett litet steg i taget, så är jag övertygad om att drömmen kommer att uppenbara sig.

För mig tog det många år att förstå vad min dröm var, och jag tror det berodde på att jag var tvungen att göra vissa erfarenheter för att våga ta nästa steg, för att kunna ta nästa steg och för att över huvud taget förstå vad nästa steg var. Jag behövde till exempel bli bättre på att lyssna till mig själv istället för till alla andra. När jag hade lärt mig det blev det mycket lättare att “höra” vad jag själv ville, vilka mina drömmar var. Jag behövde också bli bättre på att tycka om mig själv, så att jag verkligen tyckte jag var värd att följa mina drömmar. Till exempel!

Så ha tålamod, alla ni som söker er dröm, men ännu inte har hittat den! Bara genom att ställa frågan, vad är min dröm?, så har du redan tagit ett steg närmare den. Och sedan gör du bara det du gillar.

Jag önskar dig allt gott!

PS. Vad glad jag blev när jag såg att både min bok Släpp loss din inre livskonstnär! och mina Inspirationskort Livskonstnär var med i TV-programmet Halvåtta hos mig igår! Kul!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

6 svar

  1. Jaaa, jag blev så glad! :) Kände hur bra reklam du fick! :) Det är du så värd. Du hjälper så många! Jag skrattar lite när jag läser inlägget här. Angående att behöva lära sig lite saker innan drömmen blir synlig. Ibland känns det som om du skriver om mig! :) Man är ju så otroligt otålig, vill ha svaren NU. Så funkar det ju inte riktigt, och ju mer frustrerad man blir, desto otydligare blir allting. Jag hoppas på lite klarhet snart och jag ska ta till mig dina råd. De har funkat hittills :)

    Ha en underbar dag!

    KRAM

  2. En stor kram till dig, Carolina! Dina egna upplevelser delar du med oss som behöver en liten puff i rätt riktning när vardagen drar åt fel håll.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *