Blogg

Välj kärlek

Kort_Du_ar_bra-3_2407Jag kan inte riktigt släppa det här med kärlek än, det är på tok för viktigt! Nu har jag kommit igång och landat i några tips om hur vi kan må ännu bättre i vardagen genom att aktivt välja kärlek:

– Välj att ta beslut från ett ställe i dig som är kärlek, inte rädsla. Välj att göra något för att du älskar att göra det, inte för vad som skulle hända om du inte gjorde det (jämför till exempel motivationen i följande: Jag älskar att röra på mig! med Jag tränar för att inte bli tjock).

Välj att köpa något du uppskattar från hjärtat, inte något som dina vänner kommer bli avundsjuka på eller beundra dig för (jämför må bra-et i att ha en soffa som är riktigt skön, som du verkligen kan få avkoppling i och njuta av varje dag, och en som ser ut som dem i hem-tidningarna, som knappt går att sitta i, men visst, ser jättesnygg ut när man tittar på den …).

Välj att ge en komplimang till alla som förtjänar det – även till din konkurrent på jobbet (jämför hur bra du mår när du tänker en tanke som är generös än när du tänker en tanke som får dig att känna oro, avundsjuka och rädsla för att bli omsprungen på jobbet, till exempel)!

– Välj aktivt kärlek till dig själv. Prioritera dig själv, ta hand om dig själv, klappa om dig själv, uppmuntra dig själv, var snäll med dig själv. Ju mer du ökar din kärlek till dig själv, desto bättre kommer du att må (och då kan du också ge mer till andra, vilket ger dig mer tillbaka och den goda positiva spiralen är igång).

– Välj här- & nuet så ofta som möjligt. I nuet bor kärleken, och där är det nästan omöjligt att oroa sig och må dålig. När jag är helt och håller i medveten närvaro hamnar jag ofta i flow och då finns bara härligt varande och görande, en slags inspirerad autopilot som inte tillåter negativitet, rädsla och oro (= motsatsen till kärlek). Det är helt underbart!

I början när jag tränade närvaro var jag rädd att jag skulle glömma saker när jag inte hela tiden tänkte på dem, men det fixade sig av sig självt – dels skrev jag ner alla komihåg i ett påminnelseprogram i datorn och mobilen, så att jag kunde släppa det lättare, och dels är ju flow ett högre medvetandetillstånd där vi har tillgång till mer information än vanligt, så när det fungerar som bäst får jag precis den information som jag för tillfället behöver. Men det krävs lite träning och jag är långt ifrån där hela tiden! Men jag tränar …

– Välj att acceptera livet som det är just nu och försök att uppskatta allt som är bra istället för att välja att fokusera på det som inte är det. Detta är ju själva grunden för ett harmoniskt liv! Människans fria vilja att välja verklighet – det finns så mycket i världen som du kan välja att ha i fokus, varför inte välja det som får dig att må bra? Och när du mår bra är du som störst hjälp både för dig själv och andra.

Så välj kärlek till livet, medvetet. Sluta kämpa emot, bara slappna av och acceptera att allt är som det är just nu. Var i nuet, i acceptans, och uppskatta allt som är bra. (Och dröm samtidigt om ett ännu bättre nu, om du vill. Det finns ingen motsättning i det!)

Önskar dig enbart allt gott!

PS. Vill du påminna dig själv om att välja kärlek i vardagen? Sätt upp väggdekoren Välj kärlek hemma!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

14 svar

 1. Fantastiska ord Carolina!!! De värmer en fredagsmorgon som denna och gör mig glad och förväntansfull inför dagen. Tack!

 2. Helt underbara ord så här på fredagen. Du får mig verkligen att känna kärlek och hur man ska överföra det både till sig själv och andra:) Tack och önskar dig en trevlig helg!

 3. Ja ,,,vad ska man säga finner inga ord ..Tänk om ALLA kunde känna de man känner när man läser såååå kloka ord ..
  De är rörande <3

 4. Tack Carolina! <3 Idag gick dina ord rätt in i hjärtat på mig! Framförallt detta att acceptera livet som det är just nu. Jag har under en period tappat fotfästet i vardagen och letar nu efter alla guldkorn jag kan hitta. Din blogg är ett sådant och dina ord gör mig gott! Stor kram Maria

  1. Tack, Maria, vad skönt att höra att orden landade så rätt. Ibland blir det så, och då blir jag så tacksam. Sedan är det ju du som tar till dig och tar in och gör något av orden, så det är inte jag som “gör” det. :-) Fortsätt leta guldkorn, du kommer att hitta din väg igen. Bara lyssna till det som känns skönt och bra i hjärtat. Varma kramar, Carolina

 5. Gottar mej en stund i “tillåtelse” å påminnelse om att det faktiskt är ok att Prioritera sig själv ibland….svårt det dära.

  Tack för vackra ord,igen,…du är min Klokbok!
  Jag skriver mkt om Klokskap,fast på helt annan nivå,hahaha
  så pass att jag tom skrattar åt mej själv hur otroligt knäpp jag är.

  Älskar stunderna(typ alltid) när jag gör nåt knasigt,eller tänker litta knäppt,
  å älskar än mer när jag vågar berätta om det å får andra att skratta …å kanske känna igen sej(min tröst iaf…men tror bestämt att jag e ensam om de flesta märkligheter jag lyckas med!)

  Du är min klokbok,
  som når ända in till min Innersta Lina,å dit når nästan ingen.
  Så tack för att du tittar in *ler*

  Kram,kärlek

  1. Tack och kram från en småtokig Lina till en annan (jag kallas också Lina av mina nära och kära)! Fortsätt göra din grej, det brukar bli bäst då, även om andra tycker man är knasig. Det är inget att bry sig om. :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *