Idag känner jag – lättnad

enstjarnalyser_stor_v_1025Jag gissar att du nu undrar: Varför då? Vad har hänt för fantastiskt som gör att du känner dig lättad? Mitt svar blir:

– Ingenting alls.

Jo, man kan faktiskt välja att känna sig lättad, utan att något har hänt. Det är en enormt skön känsla. Prova gärna nu på en gång! Känn hur lättad du känner dig, allt bara rinner av dig och du lyfter nästan en liten bit från marken. Allt känns enkelt och skönt och underbart. Du känner tacksamhet, nöjdhet och glädje. Tänk, att livet kunde vara så lätt!

Visst är det en helt underbar känsla! Även om du inte, som jag, tror att det är våra tankar och känslor som skapar våra liv och att det därför finns ytterligare en poäng i att försöka må så bra som möjligt (förutom den uppenbara, att det är så skönt!), så måste du erkänna att det vore en bra idé att oftare känna sig just lättad, eftersom det är så fantastiskt skönt. Och allra helst helt, till synes, utan anledning.

Det är ju det som är så fiffigt med känslor. Vi kan välja dem. Vi kan välja att känna oss lättade, precis när som helst. Vi kan också välja att känna oss som offer och martyrer, vi kan välja att känna oss illa behandlade eller förbigångna, övergivna eller trampade på. Om vi vill.

Men vi behöver inte.

Lika lite som jag idag behöver känna mig lättad. Men jag vill! Alltså gör jag det. Prova gärna du också!

Önskar dig allt gott!
Carolina

PS. Kommer du till vår mysiga lilla butik på Hornsgatan 29 i Stockholm på lördag kväll? Det är Kulturnatt och vi håller öppet kl 18-22 för alla som vill komma och mingla, få inspiration och hitta kärleksfulla presenter inför vårens alla festligheter. Handla för 250 kr och få en söt present! Checka in på Facebook och få 10% rabatt. Varmt välkommen!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

10 svar

 1. Det funkar ju faktiskt! Jag känner lättnad över att solen skiner dag.
  Jag måste besöka din butik när jag kommer till Stocholm nästa gång.

  Önskar dej en riktigt skön helg!

  Kram/Susanne

 2. Bara genom att läsa orden rann allt det tunga av mig och mitt inre började lysa igen!
  Så härligt, och tänk vad rätt ord kan påverka :)

  Nu blir allt så lätt!!!
  Trevlig helg och Allt Gott!
  Magdalena

 3. Jag har verkligen förstått det här med att jag väljer själv hur jag mår och idag väljer jag att må så bra jag kan, det går bra de flesta dagar men en del dagar vill man bara sjunka undan någonstans och bara vara själv, så behöver ingen må dåligt över att jag inte orkar just den dagen!

  1. Visst är det så, Ann-Marie. ♥ Vad skönt att du tar dig sådana dagar, jag tror vi alla behöver dem då och då! Livet går i cirklar, ibland är vi öppna och ibland behöver vi bara rå om oss själva lite grann. Det är likadant i naturen, och känns väldigt naturligt. Fortsätt ta hand om dig så bra! Varm kram, Carolina

 4. :) Idag har jag testat lättnadskänslan vid tre tillfällen. Jag blev lika förvånad alla gångerna – det funkade! Så enkelt och givande. Ikväll vid sänggåendet ska jag känna lättnad som den sista saken innan ögonen stängs.
  Kram och trevlig helg!

 5. Det är härligt att man kan välja. Idag valde jag att känna tillit när jag behövde det som mest.

  Den där bilden betyder mycket för mig. För fyra år sedan sa jag upp mig från en fast anställning för jag visste att det var det rätta. Jag trivdes inte längre och kände att jag inte delade företagets värderingar. För att fira mitt modiga steg ut i det okända (där det enda jag visste var att jag skulle läsa till coach) så bjöd jag in till knytkalas med chmapagnetouch. De flesta av oss drack champagne för att fira min nya väg, världens bästa vänner trodde nämligen på mig. Då kommer en av mina vänner och ger mig det här kortet som omslag till en skiva hon spelat in. Jag tittade ofta på det och förundrades över min väns tillit.

  Sen när jag diplomerades fick en av mina coachlärare just det kortet och den andra fick “du är en diamant i universums krona”. Själv fick jag drömjobbet två månader senare. Jag har allt jag någonsin önskat i min arbetsroll. Så det kortet /bilden påminner mig alltid om starten på något nytt, spännande och helt läskigt. Så jag vill tacka dig för det.

  Med varm kram

  Liv

  1. Åh, vad härligt att höra, Liv! Vilken underbar historia, tack så mycket för att du berättar – tänk vad mina kort får vara med om. ♥ Stor, varm kram, Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *