Blogg

Att vara eller inte vara – är det frågan?

sitt_stilla_stor_v_980När jag läste psykosyntes på HumaNova ritade läraren upp en graf som jag alltid bär med mig: På ena axeln stod det To Be, på den andra To Do.

Han sa att många människor är långt ut på skalan To Do, de bara presterar och presterar och presterar och låter aldrig sig själva bara vara. Det blir inte bra i längden.

Sedan har vi den andra gruppen, de som bara är, de kanske mediterar hela dagarna eller ligger på soffan och tänker på sitt drömliv, men det kommer aldrig, för det händer ingenting, de skapar inget på jorden. Det blir inte heller bra i längden.

För att det ska blir riktigt bra, sa min lärare sjungande som björnen Baloo, ska det vara lite “Do-Be-Do-Be-Do-Be-Do”, och så ritade han ett ringlande streck mitt emellan axlarna, som en våg ungefär, snett uppåt. Den bilden har jag tagit med mig sedan dess! Livet ska vara lite dansande dobedidoo – jag säger dobedobedobedobedobedido, jag säg … Åh, förlåt! Var var jag?

Jo, kombinationen av att vara, i nuet, avslappnad och i kontakt med mitt inre, och därifrån hämta kraften och inspirationen till vad och när jag ska göra saker, det vill säga uttrycka mig själv på jorden, är oslagbar. När agerandet kommer inifrån, och sker på inspiration och med kreativitet, så blir det varken krävande eller jobbigt. Det flödar fram istället för pressas fram.

Så det är min gåva till dig idag: Lite dobedido!

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

10 svar

  1. Tack Carolina för lite dobedido. Sitter just nu med en kopp kaffe efter en promenad med hundarna i ett regnigt och väldigt blåsit samhälle vid havet. “To Be”.
    Kram Carina

  2. härligt inlägg och tål att upprepas. Jag är mycket to be just nu, mycket eftersom jag är utbränd men jag förstår budskapet och jag känner ibland att jag inte lever för jag bara är. Men balansen är bäst, när jag är och sedan gör lite då är jag nöjd med dagen. Kram på dig.

    1. Precis så, Marie-Louise. Ibland ger livet en mer behov av To be, och då är det bara att lyssna. Som du gör! Tids nog kommer To do-et, och då kommer det inifrån och tar inte kraft, utan ger. Kram, Carolina

  3. Underbart inlägg!
    Och jag läser mellan raderna att man bör också lägga in lite sång och lek mellan do-en och be-en :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *