Blogg

Avsikten och det skapande medvetandet

armband-hjarta-turkos_2749Idag kommer några fler tankar om vad som, egentligen, styr våra liv!

Det skapande medvetandet utgår från den universella lag som säger att lika energier dras till varandra.

Allt i universum består ju av energi, även det som vi betraktar som solitt – allt är energi i sina minsta beståndsdelar. Energi kan inte förstöras, den kan bara omvandlas och detta sker konstant. Rörelsen är att lika dras till lika.

Så din energinivå – det vill säga summan av dina tankar och känslor, ditt undermedvetna, din tidigare existens (ditt andliga jag, om du vill) och din kultur, din miljö – drar till sig saker, människor och händelser som är på samma energinivå. Detta sker konstant, oavsett om du är medveten om det eller inte.

Om du själv vill vara med och styra ditt liv, så har du möjlighet att använd denna kunskap om ditt skapande medvetande.

Skapar gör du genom att medvetet använda din avsikt. Avsikt är fokuserad tanke och känsla i förening, eller fokuserat medvetande. Och den fungerar som bäst, enligt min erfarenhet, när den är helt ren och av hög energi, skapad av kärlek och i glädje (gärna lekfullhet!) och tillit.

För högre energi “vinner” alltid över lägre (det är ingen tävling – det är bara kvantfysik!). Om du har en högre energinivå än din omgivning, så kommer din omgivning antingen att höjas till din energi eller försvinna ur ditt liv. Och det gäller både människor, saker, miljöer och händelser. (Tillfälligt kan du känna att du istället dras ner till omgivningens nivå, men ge inte upp, när du kan hålla din energi hög tillräckligt länge så kommer omgivningens energi också att förändras.)

Om du vill uppnå något fokuserar du därför hela din varelse, tanke såväl som känsla, på detta, säg till exempel ett roligt arbete, och lämnar inte något rum för tvivel på att detta redan är (lika dras till lika) – tanken och känslan är att du redan har ett roligt arbete och trivs med det. Vad skulle du göra då? Hur skulle du vara då? Gör det och var så! Då kommer det också att manifesteras i din fysiska verklighet. (Så snart du har avsikten så har det redan manifesterats i den icke-fysiska verkligheten och väntar bara på att den fysiska verkligheten ska omarrangeras så att din avsikt kan förverkligas – de fysiska energierna är ju lite mer trögrörliga än de icke-fysiska.)

Nu kommer vi till onsdagens PS – det är inte alltid så lätt!
Det som ofta kommer emellan i den här skapandeprocessen är, enligt min erfarenhet, att vi är människor som lever i en värld där det skapande medvetandet inte varit allmänt känt och accepterat, även om forskning på detta område pågått i över hundra år.

Vad som då händer är att vi har svårt att hålla kvar en sådan fokuserad avsikt, eftersom vi hela tiden möter energi och budskap från vår omvärld, och från vårt eget undermedvetna, som motsäger den. Om vi då inte är medvetna om att detta sker, kan vi heller inte värja oss emot det. Och så undrar vi varför vår avsikt inte manifesteras!

Är vi medvetna om att vi påverkas även av vårt undermedvetna och vår omgivning, så har vi i alla fall en möjlighet att aktivt arbeta på att hålla vår egen energi hög och klar, undvika det i oss själva och i vår omgivning som stör vår avsikt, och därmed stärka vår egen skapande kraft.

Så ser det ut i min värld, sådan är min erfarenhet. Det är inte alltid lätt, men det är åtminstone spännande!

Får du prestationsångest nu?
Med detta sagt vill jag säga till alla som får prestationsångest av att “man ska vilja så mycket hela tiden, jag orkar inte veta vad jag vill!”: Strunta i det, om det känns så!

Men strunta INTE i att höja din egen energi genom att välja glädje, välja kärlek, välja inspiration och kreativitet – kort sagt det som du mår bra av. Det är inte särskilt betungande och det handlar inte om prestation, det är bara de små valen i vardagen som jag skrev om i onsdagens inlägg. Insikten om att du kan välja glädje och kärlek, du får välja det. Och det kommer att ge stora resultat, om du vill, både i ditt och andras liv. Du behöver inte ens veta exakt vad du vill för att få ökad livskvalitet! Din avsikt att öka glädjen och kärleken i ditt liv räcker.

Och jag önskar dig, alltid, allt gott!
Carolina

PS. Läs mer om hur du kan höja din egen energi i boken Släpp loss din inre livskonstnär! – Börja leva ditt liv och få hjälp att genomföra det med hjälp av dubbel-cdn Meditationer & visualiseringar – Släpp loss din inre livskonstnär! Påminn dig dagligen om att du har ett skapande medvetande och är en livskonstnär med Inspirationskort Livskonstnär och Morgonpeppingkort Livskonstnär.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

8 svar

 1. Vilket fantastiskt inlägg :)
  Man vill läsa det om och om igen för att det verkligen ska sjunka in :)
  Tack så jätte mycket för dina ord du skriver!
  Önskar dig ett rikt liv med kärlek och värme där alla dina drömmar
  förverkligas en efter en!!

  Ha en mysig och rolig helg :)

 2. Tycker att det svåraste i detta är att någonstans tycker man inte att man är värd det. Man har vant sig vid det mediokra, fastnat där liksom. Rädslan för vad som skulle komma om man klev ur det.
  Modiga äro de som våga förändra sina liv ;-)

  1. Åh, vilken viktig kommentar, Ann! Precis så är det för många! Nu blev jag så inspirerad att det nog kommer ett helt inlägg i nästa vecka om detta. Det är viktigt! Vi ALLA är värda att få känna att vi följer vår väg om än så bara en liten bit, känna inspirationen när den kommer inifrån och våga kliva utanför ramarna, pirret i magen när det känns så där rätt och magiskt och spännande … Visst krävs det mod, men precis som du skriver så handlar det i grunden om att känna att man är värd det. Jag återkommer! Mod och glädje till dig. ♥

 3. Intressant inlägg men hmm. En del har blivit som jag vill annat har jag önskat mig länge. Skulle vilja veta mer om detdär hur man lyckas tro när man har så få erfarenheter av att inte lyckas.

  1. Mycket bra fråga! Jag tänker direkt på min yngste son, som är fantastiskt på att få det han önskar sig. Jag frågade honom hur han bar sig åt och han svarade helt enkelt “Jag längtar, mamma!”. Och han är så bra på att längta! För några år sedan ville han ha en iPhone (han var typ 8 år gammal) och vi sa att det går inte. Men som han längtade! Han ritade iPhones, byggde en i slöjden, pratade med alla om iPhones, tittade på youtube och nätet på iPhones, letade på Blocket, sparade pengar, berättade vad han skulle göra när han hade en osv. Till slut hörde en bekant av sig som skulle köpa en ny iPhone och ville bli av med sin gamla, som hade trasigt glas. Den fick sonen!

   Men när vi blir äldre är det inte lika lätt att längta, för vi har, precis som du skriver, gått igenom besvikelser och upplevt att vi inte har lyckats nå det vi vill. Som jag ser det handlar det mycket om att återgå till barndomens LÄNGTAN och FANTISERANDE. Vi är SÅ uppfostrade i att vi bara ska prata om och tänka på det som “ÄR”, “realiteten” (vilket inte visar sig egentligen vara någon realitet, eftersom den är subjektiv, men vi har ändå blivit uppfostrade så), och då kommer vi bara att få mer av det som “redan är”, det vi redan har. Har vi misslyckats och tänker på det, pratar om det och upplever det om och om igen, så får vi mer misslyckanden.

   Så jag tror att vi måste göra uppror mot det vi fick hör när vi växte upp, att vi inte skulle fantisera så mycket! För fantiserandet är faktiskt skapande. Vi måste tillåta oss att tänka, känna och prata mer om det vi önskar och mindre om det vi inte vill ha. Det är en träningssak! Det är inte alltid lätt, men det går. Sedan tror jag, som jag har skrivit i bloggen också, att det inte ENBART är våra medvetna tankar som styr oss, så vi kan inte alltid räkna med att få allt vi önskar – ibland är det visaste vi kan göra att börja i andra ändan – att älska det vi har.

   Oj, det här blev nästan ett helt blogginlägg, kanske ska skriva lite om detta … Önskar dig all lycka till med ditt manifesterande! ♥

   1. Tack så jättemycket! Jag jobbar just nu mycket med att acceptera mina negativa tankar eftersom jag fått lära mig att man inte kan mota bort dem, då blir de bara värre. Försöker istället vara ok med att de finns där men att de inte ska spela så stor roll. (jobbar med en bok som heter Sluta grubbla börja leva av Steven Hayes). Jag ska absolut börja önska och fantisera mer, skriva, måla, prata och greja. Du får gärna skriva mer om detta, det är jätteinspirerande!

    Ibland undrar jag hur du lyckas hålla dig så positiv hela tiden. Fast du har nog dåliga dagar som alla andra, dagar då det känns tufft att försöka tänka positivt och hoppfullt. Då försöker jag bara vara ok med att det är så här just nu. För jag har lärt mig att det går över, det känns bättre sen. Du har säkert fler tankar kring detta. Du verkar full av klokhet och det är så härligt att du delar med dig. Önskar dig allt gott!

    1. Tack för många bra tankar! Absolut ett ämne som jag ska ta upp flera gånger, för jag tror, precis som du, att det är jättemånga som kämpar med detta. Och ja, jag har också sådana dagar, jag är ingen övermänniska! :-) Men med träning har jag upptäckt att de blir färre och, framförallt, så lyckas jag “studsa” tillbaka snabbare de gånger jag faller tillbaka. Varm kram till dig för det superfina och viktiga jobb du gör med dig själv! ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *