Blogg

Behöver solen solglasögon?

Kort_Ljus_och_karlek-12_2433 (1)Detta är nog det bästa svaret jag hört på frågan om hur vi kan skydda oss mot negativ energi i vår omgivning (tack Mark genom Jonette Crowley). Behöver solen solglasögon? När vi själva står stadiga i vår utstrålning, stadiga i vår positiva energi, hela och ljusa, då behöver vi inte “skydda” oss, för inget kan komma åt oss. Det ljusa “vinner” alltid över det mörka.

Men visst, jag förstår, det är inte så enkelt när man står där i sin vardag och känner sig allt annat än strålande som solen … Själv har jag kämpat mycket med detta, att behålla den höga energin när upplevelsen är att omgivningen har lägre energi och “sänker” en. Nu förstår jag att det förmodligen mest beror på att jag inte varit tillräckligt stadig i min energi.

Så när jag får frågan här på bloggen om hur vi kan hålla kvar vår egen energi när det känns som om omgivningen dränerar oss har jag full förståelse för att vi behöver lite knep att ta till innan vi når den stadighet som gör oss opåverkbara.

Här min egen lista (din kan se helt annorlunda ut, det beror helt på vad som ger dig energi och stabilitet):

• Fortsätta att hela tiden prioritera att fylla på din energi genom att ta hand om dig själv så att du mår bra, till exempel genom att se till att:
– Meditera (för mig är detta helt livsavgörande för min energi).
– Skapa egen tid till reflektion regelbundet.
– Välja tankar, ord (lästa, talade, tänkta, hörda, ropade, …), känslor, miljöer och aktiviteter som stämmer med den högre energi du vill vara i.
– Promenera/springa/träna/yoga så att kroppen mår bra, vårda ditt “tempel”.
– Äta och dricka bra grejer som kroppen mår bra av.
– Träffa människor som du mår bra ihop med (som inte tar din energi).
– Göra sådant som du tycker är roligt och som känns bra i hjärtat, som ger dig energi och gör dig glad.
Detta är grunden som på sikt leder till stabiliteten.

• I mer akuta situationer, där du verkligen känner dig trängd av andras negativa energi, kan du till exempel göra något av följande:
– Gå helt enkelt därifrån eller åt sidan om du kan.
– Sätt dig på toaletten och meditera en stund om du inte kan ta dig därifrån.
– Andas och knyt an till solar plexus, din styrkeplats inuti.
– Visualisera en energidusch, som häller strålande energi över dig och spolar bort all negativ energi.
– Försök att distansera dig mentalt och gå in i dig själv – eller, tänk att din egen energi strålar ut över omgivningen och höjer deras.
– Ett annat bra knep som jag har (tack Anja för det!) är att sms:a en grupp vänner som är med på noterna och direkt skickar peppande och strålande budskap tillbaka, som hjälper mig att hålla min energi hög och inte påverkas av omgivningen.

Till syvende och sist handlar det om att inte ge upp, att fortsätta att höja min egen energi genom att välja tankar, ord och känslor som stödjer den värld som jag vill leva i, så kommer det med tiden att leda till att jag och min omgivning anpassar oss till varandra (det vill säga, den lägre energin antingen försvinner eller höjer sig).

Jag vill också tillägga att Mark, med rubrikcitatet, också menar att hela grejen med att tänka att vi måste skydda oss mot negativitet bygger på det gamla sättet att se på världen i dualitet, det vill säga att vi är åtskilda. Den nya eran som kommer nu, med högre energinivåer på jorden, bygger istället på att allt är ett och samma, för vi består alla av samma minsta beståndsdelar och är alla del av universums väv. Med den synen handlar det inte om att andra har negativitet och jag inte, utan att när jag höjer min energi höjer jag samtidigt hela jordens energi och det finns ingen motsättning gentemot andra människor. Det är en fin tanke, som jag gärna vilar i.

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

 1. Tack för ett fantastiskt bra inlägg! Jätte bra tips och råd, TACK.
  Nu förstår jag saker o ting ännu bättre saker jag redan visste men som behövde
  en ny vinkel för att det skulle falla på plats. Det kan vara en utmaning att hålla sin energi hög då man lever med andra och det är olika nivåer på energin.
  Så fantastiskt att få möta denna utmaning att alltid välja det som är bäst och som ger mest energi,glädje och kärlek. För jag upplever det som att ju mer jag fyller mig med
  kärlek och det positiva så är det någon i min närhet som vill ha kvar mig i det gamla.
  Men jag vill uppåt i en högre energi!!
  Ha det underbart gott och tack så jätte mycket för all inspiration och glädje samt
  omtanke du ger!!
  Kram!

  1. Vad härligt att höra, Magdalena! Roligt att du fick någon liten ny infallsvinkel. Jag upplever det som att lägga pussel, man får en bit här och en bit där, men sen är det man själv som måste pussla ihop bitarna till sitt eget pussel, så att det blir så bra som möjligt för en själv (och därmed omgivningen). Fortsatt lycka till med ditt viktiga arbete att höja energin! Önskar dig allt gott! Kram och ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *