Du är helt trygg

Du_ar_helt_tryggDet finns ingenting att vara rädd för. Ingenting!

Äkta rädsla, som räddar oss undan riktiga farliga situationer, ska vi förstås lyssna på. Men den mesta rädslan i våra liv idag handlar om saker som bara finns i våra huvuden, påhittade rädslor.

Som att vi inte skulle räcka till, att vi inte skulle vara älskade, att vi inte skulle hinna med allt vi har tänkt oss, eller att vi är ensamma. Allt det där är bara tankar. Tankar, som är med och styr våra liv så att vi ökar risken för att vi kommer att uppleva just det som vi tänker …

Men tankar, och därmed livet, går att förändra.

Nästa gång du känner dig stressad eller orolig över någonting, det vill säga rädd, ifrågasätt medvetet dina tankar: Behöver du verkligen vara orolig/stressad/rädd? Vad är det värsta som skulle kunna hända? Och hur skulle du må (och vilket skulle resultatet bli) om du istället tänkte att allt kommer att gå bra? Att du är trygg?

Prova! Du är helt trygg. Allt är bra. Allt är precis som det ska vara, just nu.

Visst är det skönt att tänka så? Det kan göra underverk. När vi slappnar av och placerar oss i tillit öppnar vi dörrar som annars hålls stängda, och möjligheter uppenbarar sig som vi inte ens trodde var möjliga.

Önskar dig allt gott och mycket tillit!
Carolina

PS. Större delen av texten ovan kommer från ett kort i Inspirationskort Livskonstnär.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *