Vad behöver jag idag?

magnet_uppmuntran_vingar_3261Igår skrev jag om att gilla läget, slappna av och inte ödsla energi på småsaker.

När vi väl har lärt oss den konsten är vi redo för nästa: Vad betyder min irritation?

I min värld har irritation ett enda budskap: Att vi har tappat kontakten med vårt inre lugn för att vi saknar något som vi behöver, för att vi inte har sett till att uppfylla våra egna behov.

För om mina behov, av till exempel mat, sömn, motion, mening, kreativitet, kärlek och så vidare, är fyllda, så känner jag inte irritation, nästan vad som än händer mig. Det är alltså inte, i min värld, det yttre som framkallar min irritation, utan mitt eget inre.

Kan du känna igen dig i det? En dag när man mår toppen kan nästan vad som helst hända utan att det stör en, men när man inte mår sitt bästa kan minsta lilla motgång bli en stor källa till irritation.

Så tanken idag är: Om du blir irriterad, vänd fokus från det som du tror irriterar dig och fråga istället Vad behöver jag just nu? Vad saknar jag? Och hur kan jag hjälpa mig själv att få det jag behöver, så att jag kan må bättre och inte behöva irritera mig på det som sker i mitt liv?

Spännande saker kan hända. Livet är fullt av möjligheter att lära nytt. Eller hur?

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

10 svar

 1. Tack för denna påminnelse, lätt att lägga över ens behov till andra eller klandra alla andra.

  Hälsn,
  Emma

 2. Så glasklart det blev när jag läste ditt inlägg. Så är det ju såklart!
  Härligt! Ännu en sak där jag själv har alla förutsättningar att påverka och ta ansvar för. Sånt gillar jag. Att veta att jag själv är den som styr mitt liv.

  Ler!

  Kram

  1. Tack, Sara! Ja, visst är det härligt att ha makten över sitt liv själv. Alltför ofta lägger vi över den på andra. Tack och kram! ♥

 3. Den senaste tiden har jag försökt fråga mig varför, när jag känner ledsamhet, ångest, smärta eller sorg. Och när jag då följer svaren ner till roten, kommer jag allt som oftast fram till samma svar. Kärlek. Den kärlek jag ej fick som barn, och nu måste ge mig själv. I överflöd! ;-)

  1. Ja, tänk jag tror att det är så för de flesta av oss. Strongt av dig att komma fram till det på egen hand. Och det bästa är att upptäcka att vi ju faktiskt kan ge oss själva denna kärlek nu, idag. Tack för att du delar! ♥

 4. Jag funderar ofta över de förväntningar som mer eller mindre outtalat finns och genom tiderna har funnits ofta på kvinnor, att sätta andras behov framför sina egna. Men hur ska man kunna ge till andra om man inte tar vara på och är rädd om sig själv. Inte konstigt att irritation uppstår. Tack fina Carolina för din viktiga påminnelse. Härligt att äntligen besöka din blogg.

 5. Tack så hemsk mycket för en så inspirerande blogg och kloka ord!!
  Den har fått mig att ta ett första steg i att börja ta reda på vad jag mår bra av och lyssna på mig själv och sluta bry mig så mycket vad andra tycker och tänker.
  Jag har inte insett det innan att min irritation ofta beror på just det du skrev om att tappa sitt inre lugn för att det är något jag saknar som jag behöver, för att jag inte har sett till att uppfylla mitt egna behov. Det är dock klockrent för mig att det beror på det då jag har varit irriterad mycket på sistone. Tack för den insikten! Den kommer hjälpa mig så otroligt mycket att må så mycket bättre!

  Jag önskar dig en riktig trevlig sommar!
  Ser verkligen fram emot att läsa din blogg igen till hösten!
  kram och kärlek från Sofia

  1. Tack, Sofia, det värmer mitt hjärta att höra! Underbart. Önskar dig också en avkopplande och inspirerande sommar, allt efter behov och behag. Kärlek, Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *