Sommartid

blommor-300x300Hej alla fina! Nu under sommaren kommer jag att blogga lite mer sporadiskt, men jag ser gärna kommentarer från er på vad ni skulle vilja att jag skrev mer om till hösten. Jag gör ju detta inte bara för att jag själv tycker det är roligt, utan för att inspirera och sprida något positivt i världen och då vore det intressant att få veta vad ni blir inspirerade av?

Min vilja är att tala till ditt hjärta, din själ om du vill. När du blir berörd, handlar det ofta om något som finns i ditt hjärta, där sanningen om dig och ditt liv finns.

För vi har alla våra egna “sanningar”, det som vi upplever som sant i våra liv. Jag försöker oftast att skriva “i min värld”, “för mig” och så vidare, så att du ska förstå att detta är min egen upplevelse av världen och att jag har respekt för att du kan uppleva världen helt annorlunda, vilket är något jag uppmuntrar, eftersom jag tror att alla mår bra av att ta reda på sin egen sanning. Men även om vi upplever världen olika, kan vi bli inspirerade av varandras tolkningar och upplevelser och bli berörda när vi råkar på något som talar till vårt eget hjärta.

Så skriv gärna en rad om hur du skulle vilja bli inspirerad till hösten, jag tar tacksamt emot dina synpunkter! För jag vill verkligen beröra och prata om det som är, på riktigt, viktigt i livet.

Varmaste sommarhälsningar med en bild på de underbart vackra blommor vi fick igår kväll av några av våra fina butikstjejer på härlig sommarträff! Tack för att ni finns.

Önskar dig, alltid, allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

19 svar

 1. Jag blir inspirerad av allt du skriver, det finns alltid något som jag kan ta till mig. Det jag skulle vilja läsa mer om är hur man kan göra för att urskilja sin egen röst och våga lita på den. Och veta vad som är “sanning” för mig och vad som är rädslor. Exempelvis, jag ska börja studera till hösten, men jag vet inte riktigt om den utbildningen är rätt för mig eller om min tvekan beror på att jag är rädd för att ta ett nytt steg till något okänt. Dessutom skulle jag vilja att du tog upp mer om hur man “skyddar sig” mot andra som försöker stjäla energi eller trycka ner en på något sätt, som kommer med elaka kommentarer eller säger att man inte kommer lyckas med det man vill göra. Att byta fokus från andra till mig själv och våga lita på att det jag känner och vill är bra och sant för mig. Ja det är väl lite av vad jag önskar läsa om :)
  Tack för att du inspirerar mig till att vara mer sann mot mig själv!
  Ha en fin sommar!
  Vänliga hälsningar
  Thereze

  1. Tack så mycket, Thereze, precis sådana ämnen som jag gillar och arbetar mycket med. Ska absolut skriva mer om det! Önskar dig allt gott och tack igen, Carolina

 2. Tack så mycket för inspirerande vår, det har hjälpt mej flera gånger faktiskt!

  Jag ska fundera om det är något särskilt annars gör du redan nu ett bra jobb. Jag vill passa på att ösnka dej en Skön och Trevlig sommar!

  //Ann-Marie

 3. Therezes idéer nedan kunde kommit från mig själv. Vill bara lägga till en sak – det där med att urskilja och övervinna de hinder man skapar för att slippa göra det man egentligen vill och bli det sanna jag man var ämnad att bli. Att bli lite mindre bra på att hitta ursäkter för att inte göra det man egentligen vill.

 4. Ett förslag på ämnen som man kan ägna ett liv åt är hur man lyckas med att skapa en bra balans mellan jag – du.

  Jag går på utbildning i kommunikologi där jag får mängder av insikter, både i mitt privata liv och i arbetslivet. Bland annat har vikten av balans mellan jag och du slagit mig väldigt tydligt.

  All omtanke som vänner och närstående vill ge genom att ge sina goda råd kan kväva en persons egen energi. Hur ska man hitta sin egen ryggrad, vilja och målbild när man matas allt för mycket av andras bilder av vad man själva kan, borde känna och borde göra?

  Utmaningen är från de båda hållen – ett knep för att hävda sig när någon närstående “klär” på dig sin egen idé är att tydligt hävda sitt eget JAG kopplat med sin plan framåt. “Jag är glad för att du tänker på mig och kanske även har planerat för min räkning, men jag har tänkt att göra såhär istället. Jag vill mycket gärna göra saker tillsammans med dig, men då vill jag att vi planerar gemensamt.”

  Det andra perspektivet är från den rådgivandes håll, den som upptäcker att den gärna antar hur andra mår och tänker att man själv vet hur andra borde göra eftersom man själv har så stor erfarenhet. Tycker du att du har många råd att ge – så försök att backa. Lägg gärna upp ett antal idéer på bordet – men trä dem inte på din vän. Tvinga dig inte på, utan erbjud kunskap och respekt så att din vän kan göra sina egna val.

  Ja, det här var några rader som kanske kan inspirera inför höstens skrivande. Ta det du vill ha;-)

  Cilla

  1. Tack, Cecilia, precis sådana tankar har jag själv jobbat mycket med och det är väldigt intressant och viktigt! Stort tack för denna inspiration!
   Allt gott!
   Carolina

 5. Jag tycker redan din blogg är fantastisk. Saknar inget utan gillar blandningen..
  STORT tack för det du gör för att göra den här världen till en bättre värld.
  Varm sommarkram från Liv

 6. En magisk sommar önskar vi er! Tack för gott samarbete och allt det goda ni sänder ut!

  Likt Thereze vill jag också gärna ha stöd i hur man ska kunna stå så opåverkad det bara går då några omgivningen bara är negativa pessimister och tar allt positivt tänkande man byggt upp ifrån en på en tiondels sekund.

  Varma kramar till dig och de dina, Carolina!

  1. Tack så mycket, Malin! Önskar er varmt detsamma!
   Ja, det är viktiga frågor och jag kommer definitivt att återkomma till dem. Många som funderar över detta!
   Ljus och kärlek och kramar,
   Carolina

 7. Hej Carolina!

  Läser dina sommarlovsrader… sparade dem för att känna in om och vad jag isåfall ville dela med mig av. Du skriver träffande om, runt och kring det som finns i hjärtat hos oss alla – och jag önskar att du fortsätter just så. För egen del har jag behövt få det enkla, självklara omformulerat mången gång.. för att verkligen förstå att och vad det är där inne i hjärtat som jag så omsorgsfullt bäddat in och inte velat – vågat – väcka till liv igen. Så jag önskar bara uppmuntra dig till att på allsköns personliga sätt fortsätta att nå fram till oss alla… stöta, blöta, vända, vrida… varsamt steg för steg inspirera till att nå fram till den där kärnan som allt handlar om – och där lösningen finns och väntar på oss. Jo.. för det tar tid tycker jag – att se och finna tilliten att våga.
  Lite så går mina tankegångar..
  Tack för ordet.

  Varm sommarhälsning från Söders höjder denna ljumma morgon… hälsar edith

  1. Tack, Sara, det värmer att höra! Nu är jag tillbaka på kontoret och snart tänkte jag börja blogga igen, ska bara ta mig igenom lite högar först … :-) Önskar dig allt gott! Kram, Carolina

 8. Ramlade in här idag och hittade något som påminner väldigt mycket om Hicks läror. Det är bara positivt för mig. :)

  Jag skulle vara intresserad av att läsa din infallsvinkel på önskningar självet vill manifestera i sin fysiska upplevelse´s relation till något som bara är önskat på ett icke fysiskt plan(fantasi). Som jag ser det förändras attraktionspunkten i båda fallen.. och gör det lite komplicerat att dela upp. Kanske kan det vara så att förlust av kontroll kan vara attraktivt bara som en tanke när full kontroll erbjuds. Hur tror du det gestaltar sig väl fysiskt?

  Det känns som om det har med tillåtande att göra, men det skulle vara roligt att få lite perspektiv på den tanken. Gillar det du skriver, samt hur du skriver det.

  Mvh André

  1. Hej André!
   Tack för din intressanta kommentar. Jag tycker också mycket om paret Hicks (eller egentligen Abrahams) läror. :-)
   Jag skulle gärna svara på din fråga, men behöver hjälp att klargöra några saker innan jag helt förstår hur du menar (det finns ju så många begrepp i den här världen, som jag har upptäckt att vi alla har olika definitioner på). Bara så att vi pratar om samma sak! Med Självet menar jag vårt högre, visare jag, vår vägledning, alltså det som ofta kallas (även av mig själv), vår Själ. Om Självet har en önskan för oss så har den många sätt att visa det på, t ex genom budskap i drömmar, saker som andra säger till oss, budskap genom meditation eller inspiration, sådant vi läser och reagerar på eller upplever på olika sätt. Sedan är det, i min värld, upp till oss själva om vi vill göra något åt det eller inte. Självet kan alltså inte manifestera “åt oss” (jag vet inte om det är det du menar, jag försöker bara förklara hur jag tolkar det), det är bara vi själva som kan manifestera. Men Självet kan “tycka till” och “tipsa oss” om vad som är en bra väg eller en sämre väg, t ex.
   Jag har också en tro på att Självet kan ingripa om vi inte lyssnar alls, det vill säga hjälpa oss genom att ordna en kris av något slag för att få upp våra ögon. Men om det verkligen är Självet som gör det eller om det är vi själva som drar en kris till oss genom att inte lyssna på vår inre visdom är närapå hårklyveri. :-) För i min värld är vi medskapare till allt som händer oss, vi drar till oss allt som sker genom våra tankar och känslor (mest undermedvetna, men även medvetna). Om vi då får hjälp av själen eller inte, ja, det är inte lätt att veta säkert!
   Sedan är fantasi ett ord som också kan tolkas olika. För mig är fantasi ett sätt att manifestera saker. Med hjälp av vår fantasi – och våra känslor, viktigt! – kan vi manifestera våra önskningar i fysisk form. Vi kan också fantisera utan att manifestera, det beror på avsikten, avsikten är det som är skapande, som jag ser det.
   Jag är alltså lite osäker på vilken åtskillnad du vill göra här. Du får gärna utveckla, det är alltid intressant!
   Ser fram emot att höra ifrån dig igen.
   Allt gott,
   Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *