Blogg

Att sluta kämpa och istället slappna av ger livet vingar och själen ro

magnet07h_slutakampa_772Jag vill från hjärtat tacka för alla fina förslag på ämnen för hösten som ni kommit in med efter min fråga i juni – stort, varmt tack! Jag kommer att beta av dem på lite olika vis under hösten, det lovar jag.

Just idag tänker jag på hur häftigt det är att det är möjligt att vända sin känsla för livet på en enda sekund genom att vända sina tankar.

Jag kan ibland komma på mig själv med att fastna i lite gnälliga tankar om att jag ännu inte är där jag egentligen skulle vilja vara. När jag har de tankarna blir livet så tungt och allt jag gör blir så jobbigt. Men kommer jag då på mig själv, upptäcker den här “gnälligheten” som inte är en särskilt vacker syn, så ger jag mig själv möjligheten att istället välja något annat.

Då tar jag till ett av mina bästa trick: Jag vänder helt och hållet på tanken, jag slutar kämpa emot livet som det är just nu och väljer istället att acceptera läget. OK! Så här ser det ut JUST NU. Jag kanske inte vill ha det så hela livet, men är det någonting över huvud taget som blir bättre just nu genom att jag gnäller/surar/kämpar emot? Nej, tvärtom, det gör bara min dag tyngre och allt jag gör mindre roligt. Det sprider negativ energi, vilket är det sista jag vill göra.

När jag istället vänder min tanke och accepterar situationen som den är just nu – och till och med försöker göra det bästa av det som är, försöker göra mitt bästa i allt jag gör – då blir plötsligt de tråkigaste uppgifter roliga och de svåraste enkla! Det är lite av ett mirakel, faktiskt. Axlarna åker ner och mungiporna upp!

Allt hänger ju på hur vi väljer att se det. “Verkligheten” ändras inte genom att jag ändrar min tanke (inte direkt i alla fall), men min uppfattning om verkligheten gör det. Och vad är skillnaden? Det är ju i min uppfattning om verkligheten som jag lever, jag kan inte leva någon annanstans. Så det är min uppfattning om “verkligheten”, om livet, som jag behöver ändra och den har jag makt över.

När jag slutar kämpa emot det som är, mår jag bättre på en gång, allt går enklare och jag känner mig mer avspänd och rofylld – oavsett hur det ser ut omkring mig.

Vad tror du ger mig bäst förutsättningar att också få det jag önskar i framtiden: Ett nu i anspänning och kämpande, eller ett nu i avspändhet och ro?

Och vad ger mig det mest njutbara livet redan idag?

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

6 svar

  1. Hjärtligt tack <3.
    Detta var precis vad jag behövde bli påmind om idag, nu ler jag…
    Önskar DIG en fin dag
    Kram <3 madeleine

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *