Blogg

Enkelt hösttips för att nå dina mål

kort_symboler_skapande_kraft_1432Jag älskar hösten. Till en början, så här i augusti, är det lite blandat med vemod över att sommaren är på väg mot sitt slut, men det finns också en energi i starten av något nytt som jag gillar. Det känns som om hösten är en tid för nya tag och nya projekt.

Om du känner likadant och kanske redan vet vad du skulle vilja göra med den här hösten (eller om du inte vet, men tänker ta reda på det), så har jag ett mycket enkelt, men riktigt effektivt tips för att hjälpa dig att också nå dit.

Gör så här: Skriv ner allt du vill uppnå fram till jul på en lapp, och lägg till längst ner på lappen vad du kommer att få om du uppnår dina mål. Lägg lappen i fickan, almanackan eller något annat som du alltid har med dig*. (Du kan naturligtvis också skriva ner det i mobilen, men risken finns att det inte blir lika levande för dig som en lapp, som du känner med händerna och ser varje dag. Men funkar det för dig, så gör så istället! Viktigt är att i så fall sätta en påminnelse på anteckningen minst en gång om dagen, så att du ständigt har dina mål framför ögonen.)

Varje gång du ser lappen (eller får din påminnelse på mobilen) tänker du på dina mål och kan reflektera över om det du gör just nu kommer att hjälpa dig att uppnå dem eller inte. Detta ökar dina chanser avsevärt att nå dit du vill.

Sedan hörde jag något intressant häromveckan som jag fortfarande funderar på. Någon berättade att det finns forskning som visar på att det är bättre att vara lite hemlig med sina mål än att prata om dem med alla man träffar (vilket ju annars brukar vara rådet, för att få hjälp att nå dem). Tydligen verkar vi tappa lusten att uppnå målen om vi pratar för mycket om dem med vår omgivning. Detta måste jag ta reda på mer om, för det har jag inte hört förut. Är det något som du känner igen dig i?

Nu ska jag gå och skriva min lista …

Önskar dig allt gott!

Carolina

* Vill du ha din lapp på ett snyggare sätt än i fickan, använd någon av våra Drömpuppor att lägga den i!

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

14 svar

 1. Hej Caroline! Jag ser också fram emot hösten som jag tror och känner på mig kommer bli härlig!
  Så härligt att läsa dina fina inlägg! Tack för att du delar med dig!
  kram

 2. Hej! Jag håller med om att jag kan lessna om jag pratar för mycket om mina mål med folk…inser då att jag bara sätter en massa press på mig själv pga att alla sedan frågar hela tiden om hur det går. Beror väl kanske på vad det är för typ av mål man pratar om. Själv skulle jag göra nåt kreativt och var så lycklig när jag berättade för några stycken om vad jag skulle göra för jag var så ivrig och lycklig å sen gick det inte så bra som jag trott till en börja och blev bara stressad av alla frågor. Nu har jag lärt mig av det! :) Tack för inspirationen här hos dig! :)

  1. Hej Signe, och tack för din kommentar. Jag kan också känna igen mig i det där att det lätt blir frågor och en press utifrån. En del gillar det, en del inte. Och vissa drömmar är lite känsliga för “sol” innan de “mognat” och hålls nog bäst inombords tills de är flygfärdiga … Får tänka mer på detta! ♥ Carolina

 3. Känner också att hösten är början på något nytt, har även ett mål denna höst som jag vill uppnå. Det är så skönt att läsa om dig och dina råd för jag känner.så väl igen mig i det du skriver. Tack för dina ord!!!

 4. Jag upplever det som att om jag pratar om mina mål för mycket så är det som om de redan hänt och därför blir det inte av att jag gör det jag ville från början. Så jag håller med om att det är lättare att uppnå målen om de är lite hemliga.
  tack för en fin blogg.

  1. Tack, Linda, det kanske är så det är? Eftersom vårt medvetande inte kan skilja på dåtid, nutid och framtid (allt är “NU”) så kan känslan vara att vi redan uppnått målet genom att prata om det … Intressant! Tack för den vinklingen. ♥ Carolina

 5. Jag gjorde det.
  Jag skrev en lapp. Det blev sju punkter med saker jag vill uppnå fram tom januari 2013.
  Två är redan uppfyllda och ett par på god väg!
  Resten kommer förhoppningsvis att följa med “av sig självt”.
  Kram på er
  Peggy

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *