5 sätt att komma i kontakt med ditt högre jag

gor-din-grej-3_3981I söndags skrev jag om att hitta sin egen inre trygghet. Hur gör du? Här är några av mina tips på hur du kan hitta den där kärnan som är DU, och som du mår så bra av att få kontakt med:

Var kreativ! Gör något där din kreativitet måste användas eller utmana dig själv att göra en vanlig grej på ett nytt sätt. När du använder din kreativitet är du i kontakt med ditt högre jag.

Dröm! Känn efter vad du längtar efter, vad du drömmer om. Inte på ett sätt som gör att du blir ledsen för att du inte är där, utan låt drömmen inspirera dig, låt den bli ett mål, en sporre, din stjärna mot vilken du navigerar genom vardagen. Vad vill du? När du är i kontakt med dina drömmar, är du i kontakt med din själ.

Var generös! Att ge av sig själv till andra – ge av sin tid, sin kompetens, sitt hjärta – är ett bra sätt att få kontakt med sitt inre, kärleksfulla jag. När du är generös mot andra, när du är i kontakt med känslor som empati, medkänsla, kärlek, är du ett med ditt hjärta. Och när du är kärleksfull mot andra, är du det samtidigt mot dig själv.

Lyssna till ditt hjärta! Sätt dig ner och stilla tanke och känsla tills du känner att du bara är kropp och själ. Låt ett ljus sprida sig inifrån dig och ut så att du blir större och större, varmare och varmare. Känn din egen storhet och den kärlek som bor i dig. Fråga dig själv: Vem är jag? Vad behöver jag just nu? eller Vilket är mitt nästa steg? Lyssna till svaret. Att vara i kontakt med sin intuition är att vara i kontakt med sitt högre jag.

Var i naturen! I naturen har de flesta av oss lättare att få kontakt med detta större, som vi upplever att vårt inre, när vi får kontakt med det, är. Det som är större än vårt ego och vår kropp, det som vi inte kan ta på, men känner så uppenbart självklart när vi väl mött det. Sätt dig på en sten i skogen, en klippa vid havet, högst upp på en bergstopp eller krama ett träd – där hittar du samma energi och kontakt som du har inom dig själv.

Ta kontakten, ladda dig själv med den, och gå sedan ut i världen igen, lite mera DU.

Önskar dig allt gott!
Carolina

 

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

 1. Carolina, tack för din fina blogg.
  Du skriver alltid saker som är så på kornet vad jag behöver tänka på när jag just läser det du skrivit. Tack för att du inspirerar som du gör.
  Ha en underbar dag på alla sätt,
  Kram Lina

 2. Tack för dina sanna ord det ger mig en tankeställare bör nog läsa texten varje dag vi människor gör ju livet så svårt för oss det gäller bara att tänka rätt och ifrån hjärtat
  Tack Carina
  du är god
  kram Solveig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *