Blogg

Varför är det viktigt att söka tryggheten inuti?

Boken Vägvisare – en liten bok om att lyssna till sitt hjärta. Av Carolina Gårdheim. © Kreativ Insikt.Min åsikt är att om vi söker tryggheten utanför oss – i saker, miljöer, prestationer och i andra människor – så får vi så mycket att leva upp till att det lätt kan bli överväldigande. Det är då vi känner att vi inte hinner med allt, det är då vi känner att det är så mycket krav, så många motstridiga viljor i våra liv. Det är då vi lätt bränner ut oss eller blir sjuka. Det är ingen styrsel på våra liv.

Skillnaden när vi väl hittar vår egen kärna och börjar förhålla oss till den istället för till alla dessa andra viljor, krav och förväntningar hos familj och vänner, intressegemenskaper och samhället i stort, är att livet på så många plan blir enklare. Ja, i början kan det möjligen upplevas som svårare att stå upp för denna sin inre sanning, men när vi väl har hittat den finns det ingen återvändo och snart är det svårare att inte följa den, än att följa den.

Tack för att du lyssnar till din egen, inre vägvisare och gör världen till en lite bättre plats att leva på.

Önskar dig allt gott,
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

8 svar

 1. Hej Carolina, dina texter om livet ger mig verkligen energi och tro att jag ska fortsätta på den idag lite suddiga vägen, som antagligen kommer klarna längre fram. Tack!

  1. Tack, Camilla! Ja, vägen kommer att klarna – vi får ju, enligt min erfarenhet, sällan se mer än nästa trappsteg framför oss, men när vi ser bakåt går det ofta att se hela trappan, eller någon form av linje. Så fortsätt du, ett steg i taget! Kram ♥ Carolina

 2. Just i denna process är jag att fullt ut känna att jag är den jag ÄR. Att våga gå min väg och att hitta min inre trygghet för att utifrån den ta beslut och val som är anpassade efter vad som är rätt för mig och inte anpassade för att det ska vara rätt
  för andra människor och för att det ska tillfredsställa dom. För varje gång jag tar ett beslut utifrån mig själv min trygghet blir jag lite starkare och tilliten till mig själv växer och tryggheten i mig själv växer och jag lever mitt liv som jag vill leva det.
  Tack för dina kloka fina och värdefulla ord Carolina. Du gör så mycket för alla när du delar med dig av allt fint du skapar och skriver. Tack och tack från hjärtat! Kram.

  1. Hej Karin! Ja, det är en jättebra fråga, som jag tror att olika personer har olika svar på. För egen del har meditation betytt allt. Och egen reflektion, förstås, för att förstå vilka “röster” inombords som kommer varifrån – från föräldrar, vänner, samhälle, inre kritiker och andra delpersonligheter, och annat. Och vad som då blir kvar, som den egna, inre rösten. Men det är framför allt i stillandet av sinnet, i mitt fall genom meditation, som jag har hittat in till den där inre, som jag upplever det sanna rösten.

   Jag har också lärt mig att lyssna till min intuition, att respektera kroppens signaler. Det är också ett sätt att hitta sin vägvisare, för kroppen kan reagera som budbärare från den här inre vägvisaren. Känns det fel i kroppen kan det bero på att den inre vägvisaren tycker att det är fel. Men här är det viktigt att också ha analyserat sig själv lite, för ibland “Känns” det fel för att man är rädd, till exempel. Så det är viktigt att både “känna” och “tänka”. För egen del har jag gått en hel del i terapi och jobbat mycket med egen analys, skrivit, tänkt, mediterat, och detta sammantaget har hjälpt mig att hitta min sanna röst inuti. Det betyder inte att jag ALLTID hör den! :-) Men ofta.

   Varmt lycka till, Karin, med att hitta din!
   ♥ Carolina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *