Blogg

Vad lägger du din energi på?

morgonpeppingkort-livskonstnar-_3458Jag åt lunch med en väninna igår och vi kom in på en diskussion om graden av engagemang som vi lägger i olika frågor som arbete, hem och egen utveckling. Jag landade, återigen, i hur viktigt det är att medvetet välja vad vi låter oss uppslukas av.

Vad är viktigt för dig? Låt det – och inget annat – ta din energi!
Lägg inte din dyrbara energi (och energi är främst tankar och känslor, men det kan också vara till exempel tid och pengar) på sådant som du inte vill ha i ditt liv.

Okej, du kanske har en sjukdom som kräver att du lägger en del tid på sjukhusbesök och medicinering och annat som hör till. Gör det – men slösa inte all din energi på det också! Oja dig inte över alla sjukhusbesök, prata inte om din sjukdom hela tiden, försök att oroa dig så lite som möjligt – allt det här förstärker bara det som du inte vill ha i ditt liv, det vill säga sjukdomen, och får dig med största sannolikhet att må sämre än du annars hade gjort, oavsett sjukdom. Vänd istället ditt fokus mot det som du älskar och vill ha mer av i ditt liv – det finns alltid någonting som är gott och fint i livet, oavsett vad vi råkar ut för. Låt ditt fokus, så mycket du kan, vila där.

Okej, du kanske inte trivs på ditt arbete. Men låt det inte äta upp dig! Tänk inte hela tiden på allt som du inte gillar med jobbet, prata inte med alla om att du inte trivs, fastna inte i de negativa känslorna du har runt jobbet. Rikta istället ditt medvetande mot det som du tycker om – kanske det finns någon del av ditt arbete som du gillar, arbetskamraterna till exempel? Uppskatta dem! Det finns säkert någonting på din fritid som du älskar, lägg dina känslor och din energi på det. Det här betyder inte att du accepterar din nuvarande arbetsplats, du kan gott söka andra jobb om du vill under tiden eller försöka förbättra förhållandena på jobbet idag – det här handlar bara om att styra din energi så att du lägger den på rätt saker.

Okej, du kanske lever i en relation som inte känns helt hundra bra, och du är osäker på om du vill fortsätta eller avsluta den. Investera inte alla dina känslor i den just nu dåliga relationen, utan låt ditt hjärta vila en stund från allt det negativa. Sök dig istället till människor och saker som du vet att du får energi av, sådant som öppnar ditt hjärta och sånt som du mår bra av. Det är helande och tids nog kommer du att veta var du står även i din relation. Och då kommer du ha tillräckligt med energi för att också göra något åt saken.

Det är min fasta övertygelse att oavsett vad som händer oss, kan vi alltid välja åt vilket håll vi riktar vårt medvetande, alltså i vad vi investerar våra tankar och känslor, vår energi.

I min värld är det också så att det som vi investerar vår energi i, är det som vi också kommer att få mer av. Men det är bara en bonus! För det viktigaste är ändå att vi mår bättre – redan idag, oavsett hur vårt liv ser ut! – om vi fokuserar på det vi älskar och mår bra av, än om vi lägger all vår energi på sånt som vi egentligen inte vill ha i våra liv eller ens tycker om.

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

10 svar

 1. Tack Caroline för att du delar med dig av dina tankar!
  Verkligen jättebra påminnelse om vad jag behöver lägga min energi på:)

  Tack igen!
  Hoppas du haft en skön helg!

  <3 Sofia<3

 2. Detta är ingen ny sanning för mej, men jag behöver påminnas för egen del så ofta som möjligt. Trots att jag fått underbara AHA-upplevelser av mina valmöjligheter faller jag tillbaka till gamla tanke/beteende banor. Just nu är min stora utmaning att ge mina barn insikten om valen vi gör… men detta är svårt. Det verkar som att de måste få lite egna erfarenheter innan de kan förstå det fantastiska med att välja kärlek, harmoni och ett öppet sinne! Tack för dina kloka ord och tankar, du är fantastisk!

  1. Tack, Sarah! Ja, visst måste vi påminna oss ofta, det är så lätt att falla in i gamla “hjulspår”. Bra att du arbetar på det! Och fantastiskt att du vill dela dina insikter med dina barn. Visst måste de få göra sina egna misstag och gå sina egna vägar i livet, men det är aldrig fel att berätta om sina egna insikter. Rätt vad det är går det in, och min erfarenhet är att barn förstår mer än vi kanske tror. De bara uttrycker det på ett annat sätt, kanske genom handling, inte ord, eller genom andra ord. Men att det går in på något sätt, det tror jag. Så fortsätt du att berätta – och att fråga hur de tänker om de här frågorna! Det kan bli spännande samtal. Tack för att du finns! ♥ Carolina

 3. Jag är så glad att jag fann din blogg!
  Den stämmer väl in på det jag söker, det är absolut ingen ny sanning, men jag är i en svår svacka.
  Tack för att du delar med dig. Kram Gerd♥

  1. Vad roligt att du hittade hit, Gerd! Jag undrar om inte allt vi gör handlar om att påminna och påminna om samma gamla saker … :-) Det är liksom enda sättet, att nöta in det vi egentligen, från början, hela tiden vet är sant, det som redan finns i vårt hjärta, i vår själ. Tack för att du hittade hit och för att du finns! Kram ♥ Carolina

 4. Dina inlägg med alla fina ord är verkligen lyckopuffar i vardagen. Ekorrhjulet rullar på och det är lätt att fastna i tråkiga mönster. Just det där med att vända tankarna och energin, det måste vara det bästa knepet. (Och ändå står jag där och bankar huvudet i väggen och tjoar att “det är ju bara skit rakt igenom”, istället för att fokusera på allt fint som finns inom en nästipps avstånd.
  Allt gott till dig och alla andra!

  1. Haha, Sandra – hur lätt är det inte att hamna där! Det har vi alla gjort. Och det är helt okej. Bara vi efteråt kan SE vad som hände, reflektera över det och kanske, kanske nästa gång dröja lite längre med att hamna vid den där väggen – eller till och med undvika den någon gång då och då. Då är vi på rätt väg! Önskar dig en vägg-fri dag och allt gott! ♥ Carolina

 5. Tack för dina inspirerande ord! Fick din tidning igår om nya produkter och blev väldigt inspirerad av din artikel om att finna sin egen kraftkälla! Har haft med dina tankar och tips under dagen och det har hjälpt mig att inte gå in i negativitet! Har mer energi och kraft till annat! Tack fina Carolina! / Karin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *