Blogg

Välj utifrån det högsta inom dig

kort_tio_komihag_05_lyssna_1730Så står vi där, med valet framför fötterna och velar … Hur var det nu jag skulle välja? Hur hittar jag det positiva i det här? Var finns mina möjligheter? Vad är egentligen rätt?

En tanke som kanske kan hjälpa då är den här:

Välj utifrån det högsta inom dig.

Och hur gör jag det? Om du har svårt att direkt själv hitta till det högsta inom dig, så kanske något av följande tillvägagångssätt kan hjälpa dig:

 • Tänk dig att du själv är en gammal, vis, klok gumma eller gubbe, som ser tillbaka på det här ögonblicket från dödsbädden. Vilket beslut hade du tagit med det perspektivet?
 • Tänk att du sitter vid en lägereld tillsammans med en erfaren, klok vägvisare, kanske en indian eller bara en vis äldre människa som du respekterar – kanske någon du redan känner eller har känt – och att ni samtalar om ditt beslut. Vad tror du att den här personen skulle vägleda dig att göra?
 • Föreställ dig att du tar de två val du har och lägger ett i varsin hand (om du har fler saker att välja mellan, ta dem två och två i taget). Sätt dig ner och fyll dig själv med ljus, inifrån och ut, så att du känner att du är lätt och varm och ljus. Känn nu på dina händer. Är det någon hand som känns tyngre? Lättare? Enklare? Svårare? Mjukare? Hårdare? Är du dragen till någon hand, utifrån detta ljusa, lätta tillstånd? Försök att lyssna till ditt inre. Vad säger det dig i den här situationen? Pressa inte fram något. Be bara om ett svar, det kan komma till dig senare.

Om du i varje möjligt ögonblick väljer från det högsta inom dig kommer det till slut inte att finnas något annat. Det är en träningssak. Börja träna nu. Lycka till!

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

6 svar

 1. Det låter intressant – det ska jag tänka på vid nästa valsituation. Jag tror dock att man behöver vara i ganska bra balans för att det ska fungera – annars väger nog ett “fly från allt”-alternativ över.

  1. Det kan alldeles säkert hända, Ann! :-) Men jag tror inte man behöver vara i balans hela tiden. Även i övervägande obalans kan man klara av att sätta sig ner, lugna sinnet, och (om man ger det lite tid) hitta ett ställe där det finns balans i kroppen. Därifrån kan man sedan hitta fram till sitt svar. Men, och det är säkert det du menar, om man är i obalans kan det vara svårt att hitta motivationen och klara av att göra en sådan sak. Men det GÅR, vill jag säga. ♥ Carolina

 2. Tack Carolina för alla dina inlägg! Jag gillar verkligen att läsa de och jag får inspiration och känner glädje. Ofta tips jag kan ta till mig!
  Jag gillar dina tips också på just detta inlägg!

  Jag vill ändå tillägga en sak på detta inlägg, ytterligare ett tips på hur du kan göra, detta brukar jag använda mig av och det funkar för det mesta!

  Jag brukar sitta tyst på en stol och blunda och känna in kroppen, vart i kroppen sitter de här olika sakerna du vill göra. Bekräfta att du ser båda delarna. Hur känns det i kroppen och hur ser de ut. Sedan kan du se om någon av delarna vill tala och lyssna sedan på båda viljorna/Delarna=) Om något känns starkast så brukar jag följa det och det blir i stort sätt alltid bra!
  Detta brukar jag göra och när jag verkligen kommer i kontakt med mitt inre så kan jag verkligen få svar och så får jag försöka lita på denna starka känslan och följa detta! Wow säger jag då det fungerar!

  Tack!

  Vänligen Karin

  1. Tack för jättebra tips, Karin! Vad härligt det låter! Jag tror det finns hur många sätt som helst, det viktiga är att hitta ett som passar en själv. Underbart att du har ett som funkar för dig. Jag ska prova det! ♥ Carolina

   1. Hej igen Carolina!
    Visst finns det hur många olika sätt som helst =) Jag är väldigt tacksam att jag funnit detta sätt =)
    Om du har en stund över gå gärna in och läs på fokusering.se
    Det är därifrån jag har lärt mig det.
    Ha en fin helg <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *