Blogg

Kampen mellan hjärnan och kärnan

halssmycke_anglakraft_sandalfon_miljo_2482Det finns många anledningar till att jag helst börjar min dag med att meditera. En av de allra viktigaste är denna:

När jag mediterar får jag kontakt med den där inre kärnan i mig, som är det enda som kan få övertag över min intensivt tänkande, analyserande och ibland oroande hjärna.

Den där kärnan som alltid, vad jag än frågar om eller undrar över, svarar:

Allt är bra.
Du kommer att klara det.
Allt är som det ska vara.
Du är på helt rätt plats.
Allt kommer att ordna sig.
Du är bra precis som du är.
Allt som sker, sker till det bästa.
Du är helt trygg och alltid älskad.
Allt är bra, precis som det är.

Det är så skönt för en hjärna som inte kan sluta tänka, att bara sjunka ner i detta mjuka, underbara, förtröstansfulla. För när jag hör den här “rösten”, den här kärnan i mig, så bara vet jag att den har rätt, det kan inte vara på något annat sätt; det känns i hela kroppen.

Tack för att den finns! Den gör mig fokuserad på det som är bra och gott, istället för på oro över allt som jag (det vill säga min hjärna) tror inte är det.

Önskar dig en bra kontakt med din egen kärna!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

  1. Hej, Carolina
    Eftersom jag har så svårt att få kontakt med mitt inre, tar jag helt enkelt dina ord med mig via papper för att använda dem i min livs-verktygslåda.
    Kärlek till dig & alla andra fina!

    1. Åh, vilken bra idé, Sandra, tack! På det sättet kanske du, på sikt, hittar fram till den där kontakten … det tog ett tag för mig också, ska du veta, så det är inget självklart. Men ibland finns den bara där. Vad glad jag blir att jag kan bidra till din “livs-verktygslåda”! ♥ Carolina

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *