Nyckeln till framgång

gor-din-grej-3_3981“Jag vet inte vad nyckeln till framgång är, men nyckeln till misslyckande är att försöka vara alla till lags” läste jag nyligen någonstans. Så bra formulerat, eller hur?

Och i ett nötskal en av mina käpphästar, nämligen hur mycket bättre allting, precis allting, blir om vi börjar inifrån oss själva, istället för utifrån vad andra tycker och tänker – eller snarare, vilket det vanligen brukar handla om, utifrån vad vi tror att andra tycker och tänker.

Om vi börjar med att ta reda på vad alla andra vill ha av oss, och först sedan börjar vara och göra i världen, då får vi en spretig önskelista att försöka förhålla oss till. Blir det någon effekt på våra insatser, vår energi, då tror ni? Nej, det kan jag ganska säkert säga att det inte blir.

Men om vi börjar inuti oss själva och ställer frågan: Vad vill jag? Vad är jag bäst på? Vad kan jag bidra med? Och sedan går ut och ser var vi, med våra specifika egenskaper, talanger och drömmar kan göra bäst nytta, då blir det fokus, då blir det all energi i samma riktning. Först då kommer vi att se de fantastiska resultat av vår strävan på jorden som vi har kapacitet till.

Så tänker jag en härlig söndag i oktober.

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

 1. Så fint. Ja, att vara till lags fungerar inte så bra. Jag har en god vän som är så rädd att göra andra besvikna. Han slår knut på sig själv. Jag försöker förklara att det inte går att leva med att inte göra andra besvikna, för hur man än gör, så är det alltid någon som kan bli besviken, och att det då inte har med en själv att göra … Inte lätt att förankra när man med hela sitt hjärta vill vara till lags.

  Jag hittade ingen mail till dig, men vill berätta att jag länkar till din blogg på min blogg. Säg gärna till om det inte är okej, för då tar jag bort den.

  Önskar dig en fin dag på alla sätt,

  Kram Lina

  1. Hej Lina,
   Det är självklart helt okej att du länkar till min blogg från din – tack så mycket! Jag var inne och kikade och det verkar vara en fin blogg du har på gång där. Varmt lycka till med den och din egen utveckling! Tack för att du finns och gör världen lite bättre, varje dag. Kram ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *