Bryggan höjer din energi

brygga-300x300Tänk dig att du ska hålla ett tal på din bästa väns bröllop, och att du känner dig rädd och orolig inför detta.

När du känner dig rädd och orolig kan du inte samtidigt känna till exempel trygghet och förväntan, eftersom de känslorna har en högre energinivå och därför inte kan existera samtidigt som känslorna rädsla och oro, som har lägre energinivå. (Du kan möjligen känna rädsla i ena stunden och förväntan i nästa, men du kan aldrig känna dem samtidigt.)

Men du vill förstås inget hellre än att känna dig trygg och förväntansfull! Du vet ju att när du känner dig trygg och förväntansfull, det vill säga har känslor med hög energinivå, kommer du lättare att dra till dig positiva resultat i livet, till exempel av ditt tal.

Hur kan du då göra för att förflytta dig från det tillstånd av lågenergi-känslor du är i, till det positiva tillstånd som du vill vara i?

Du kan använda en brygga!
Så här: Föreställ dig igen att du ska hålla det här talet. Du känner dig nervös, svettig och lite andfådd, och helst av allt vill du bara springa därifrån.

Försök nu att ta ett mentalt kliv åt sidan och istället för att vara mitt i de här känslorna, ställa dig lite utanför dig själv. Se på dig själv med en annan persons ögon, om du vill. Försök att vara mer ”i huvudet” och mindre i känslorna.

Redan här känns det förmodligen lite bättre, men du har fortfarande den låga energin som du vill höja. Det är nu du ska komma på en brygga som kan hjälpa dig att höja din energi.

Vad är då en brygga? Jo, det kan vara nästan vad som helst som du associerar med en positiv känsla. Det kan vara en person som brukar göra dig glad, stolt eller som du känner ömhet inför. Det kan vara en låt som du får energi av och vill dansa till. Det kan vara ett minne från ett tillfälle då du gjorde något liknande som gick bra och som du kände dig nöjd med. Det kan vara färger eller en symbol som står för något du älskar eller känner starkt för, en bild eller positivt laddade ord som brukar stärka dig. Eller något helt annat!

I det här fallet kanske du kommer att tänka på din bästa vän, som faktiskt ska gifta sig i dag! Du tänker på alla härliga stunder ni har haft och skrattar lite åt ett särskilt roligt minne. Du känner hur glad du är över att han har hittat kärleken i sitt liv. Du ser dem lysa när de tittar på varandra och känner dig varm i hjärtat av deras kärlek.

Genom att hjälpa din hjärna att fokusera på de här positiva känslorna har du lyckats förflytta dig från ett lågenergi- till ett högenergitillstånd. Och från den här högre energinivån kommer du ha mycket större chans att känna trygghet och förväntan inför det du ska göra.

Jag tror talet kommer att bli lysande!

Att samla på bryggor, eller räkna sina välsignelser
Själv samlar jag på sådant jag älskar för att lätt kunna ta fram det i en situation där jag känner att energin sinar. Jag börjar medvetet att tänka på mina barn, min man, mina vänner, mitt arbete som jag älskar, att dansa, promenera vid havet, en vacker solnedgång, en riktigt god middag, minnen från semestern, en väns roliga kommentar, filmen som var så bra, en härlig låt som jag gillar … Ja, allt som jag är tacksam för i livet. Och genast har jag höjt min egen energi och mår bättre igen.

Självklart finns det också dagar när jag inte lyckas höja min energi även om jag försöker, eller är för trött för att ens försöka, då jag fastnar i en negativ känsla som till exempel irritation eller ilska. Då försöker jag att inte kämpa emot det, utan låter det bara vara så. Nästa morgon börjar jag dagen med att meditera över allt jag älskar, allt jag är tacksam för, eller visualisera en dag full av glädje – och så ser den dagen helt annorlunda ut.

Det är en gåva att varje dag i livet är en helt ny dag med helt nya möjligheter.

Önskar dig allt gott!
Carolina

PS. Övningen ovan är hämtad ur boken Släpp loss din inre livskonstnär! – Börja leva ditt liv.

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *