Blogg

Hjärtats trend

p-kompis_bra_dag_05_1778 (1)Häromdagen blev jag intervjuad av en tidning som skulle skriva ett reportage om “meningen med livet mellan åtta och fem” – alltså det vi gör på jobbet.

De hade intervjuat bland annat en rekryteringskonsult och någon annan expert, som menade att en trend nu är att människor kräver mer av sitt arbete än att det enbart ska ge dem en inkomst. Man går hellre ner i lön, om det behövs, för att känna att man gör något meningsfullt alla de där timmarna som våra jobb ändå adderar ihop till i slutändan, än att ta ett välbetalt jobb, som inte känns rätt i hjärtat.

Heja! säger jag. Det är precis det här som jag brinner för, att vi ska börja inifrån och gå ut, istället för tvärtom. Att börja i det egna hjärtat och se vad som finns där. Sedan gå ut i världen och erbjuda just det.

Tänk vilken skillnad i energi och riktning det blir, jämfört med att försöka ta reda på vad alla andra vill att jag ska göra och vara, och sedan försöka leva upp till det!

Jag blev bara så glad över att trenden går i, vad jag tycker, rätt riktning, att fler människor börjar lyssna på sina hjärtan och erbjuda världen sin kärlek istället för att försöka passa in sig själv som en pusselbit i ett redan färdiglagt pussel. Det blir inte bra, jag vet det av egen erfarenhet.

Vad brinner ditt hjärta för? Och hur får du in det i ditt liv?

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *