Blogg

Vad kommer först – det roliga eller energin?

berlock_anglakraft_galgaliel_4002Har du ibland tittat på människor som gör en hel massa roliga saker och verkar nöjda med det, och tänkt att “det är ju inget problem för dem att göra alla de där sakerna, de som är så friska/starka/har så mycket pengar/har så bra förutsättningar/har så mycket energi – annat är det för mig som är så trött/stressad/har så mycket omkring mig som hindrar mig/har den och den som inte låter mig göra det jag vill/inte har några resurser eller förutsättningar/etc…”?

Jag tror det är ganska vanligt att tänka så. Vi tror gärna att den som verkar leva ett så roligt liv gör detta för att de från början har så mycket energi och så goda förutsättningar för det de sysslar med. Vi tror att de alltid har varit som de är nu, och att det är anledningen till att de har det bra. De har haft andra förutsättningar från början, förutsättningar som inte vi själva har.

Så tror inte jag att det är.

Göra från hjärtat ger energi – inte tvärtom
Min erfarenhet är istället att när vi gör saker som vi tycker är roliga, när vi gör “vår grej”, slutar att lyssna för mycket på andra och istället vågar göra det som våra egna hjärtan brinner för, då får vi massor av energi, då blir vi glada, då orkar vi mer, då har vi roligare. Inte tvärtom.

Och när vi inte har modet att göra det vi innerst inne vill göra av våra liv, då verkar det som om vi tappar energi, och bara blir tröttare och tröttare.

Ett litet steg kan räcka för att sätta igång jordskredet
Men kan vi uppamma modet att ta ett första litet steg i hjärtats riktning, då får vi sådan enorm belöning. Börja måla, säga ifrån på jobbet, börja med avspänning, gå promenader, träffa likasinnade som lyfter dig istället för stjälper dig, äta det kroppen vill ha istället för det hjärnan tror den vill ha, göra något roligt med barnen, stå upp för något du tror på, ta upp en syssla du älskade i barndomen, gå på teater, gå med i en förening, koppla ner och lyssna på hjärtat en stund varje dag, … ja, vad som helst som kommer från ditt hjärta.

Det behövs ibland en sådan liten gnista för att sätta igång det här positiva energiflödet. När du sedan gör nästa grej och nästa grej, så går det av sig själv och du känner dig lyft och hjälpt och energipåfylld, och allt känns mycket enklare och roligare.

Du har plötsligt blivit en av dem, som du tidigare tittade på och undrade hur de orkade …

Du får hjälp
I min värld upplever jag dessutom en kraft, som finns i oss alla, som hjälper oss när vi är modiga nog att våga gå vår egen väg genom livet, en kraft som vill oss väl och som har enorma resurser.

Detta är min erfarenhet. Det betyder att det finns alla möjligheter att förbättra sin upplevelse av livet – och att vi faktiskt får hjälp när vi gör det, vi får mer energi!

Visst är det häftigt! Det tycker jag i alla fall.

Så nästa gång du vill skjuta upp något som kommer från hjärtat, samla ihop ditt mod och bara gör det! Och känn vilken energi du får av att utmana dig själv, våga något du kanske inte trodde du kunde, och göra något som kommer från hjärtat. Jag tror att du kommer bli förvånad över det positiva resultatet!

Önskar dig allt gott och massor av hjärte-energi!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

6 svar

 1. Precis vad jag upplevde i fredags. Dödstrött och ledsen efter en sömnstörd arbetsvecka satt jag i bilen och väntade in tiden tills ett vernissage skulle börja. Så kom jag att tänka på de trevliga människor jag skulle träffa där, och tröttheten försvann (!) och jag var sedan glatt uppe till midnatt. Magiskt! (Att jag därefter sov 12 timmar är en annan historia :-) )

 2. Hej Carolina!
  Det här är första gången jag kommenterar något här på din fina blogg.
  Idag kan jag bara inte låta bli:)
  Först vill jag tacka dig för du har varit en av dem som inspirerat mig och bidragit till att jag har haft modet att våga gå min egen väg.
  För mig har det inneburit att jag lämnat ett häftigt jobb, fast anställning,för att göra det som jag vet är min livsuppgift just nu.
  Det är helt fantastiskt att se hur dörrar öppnas på osannolika sätt…eller också är det helt naturligt??….:)Sen vill jag säga TACK för att du delar av dig av dina erfarenheter. TACK för att du sprider glädje och energi. Så blir vi många som kan inspirera andra:) Dessutom har dina härliga kort blivit mycket populära på min tidigare arbetsplats. Ungdomar har både fotat och skrivit av de fina texterna:)

  Med önskan om allt gott!

  Helena Isaksson
  Skellefteå

  1. Hej Helena!
   Varmt tack för ditt fina inlägg, det går rakt in i hjärtat! Fantastiskt vilken spännande resa du är på. Och ja, visst är det helt naturligt att dörrar öppnas när vi reser oss upp och visar universum vad vi vill – då får vi hjälp. Det går lite utanför det vi har lärt oss från början, kanske, men vi är så många som upplever det att det måste vara sant. :-)
   Önskar dig en fortsatt härlig resa – och en riktigt skön helg!
   Tack igen och stor kram,
   ♥ Carolina

 3. Jag vågade sluta jobba. Och idag möblera om i vardagsrummet. Ibland tappar jag fokus och glädje. Då finns EFT att knacka och jag tänker TACKSAMHET. Idag har jag en låg dag men jag har tröst i Gud och att det blir bättre i morgon. TACK för dina fina kloka tänkvärda ord <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *