Lyckoboostlista – vad älskar du?

kort-karlekens-gava-6_3400Varför inte fira första advents-kvällen med en enkel och härlig övning bara för dig själv? Gör så här:

Skriv en lista med så många saker som möjligt som du kan komma på att du älskar att göra eller vara, och som du vill ha mer av i ditt liv. Den här listan kan du sedan ta fram närhelst du känner att du vill höja din energi.

Börja till exempel meningarna så här, och kom ihåg att skriva både vad du älskar att göra och vad du älskar att vara:

Jag älskar att …
Jag mår bra när jag …
Jag blir glad när jag …
Jag känner lust när jag …
Jag får energi av …
Jag ser fram emot att …
Jag har alltid älskat …
Jag sparar till …
Jag skrattar när …
Jag drömmer om …
När jag var liten älskade jag att …
Min mamma sa alltid att jag brukade älska att …
Om jag har en ledig stund eller dag brukar jag helst vilja …
Om jag fick vara vem jag ville skulle jag vara …
På min semester skulle jag vilja …
När jag är ledig älskar jag att …
På jobbet är det bästa jag vet att …
Om jag fick mitt drömjobb skulle jag … (jobba med det här)
Det roligaste jag har gjort med mina vänner var …
Gladast är jag när jag …
Är jag trött och får … (göra det här) blir jag genast pigg igen.

Ta sedan den första saken på listan och tänk på en gång när du gjorde eller var det här. Koppla in alla de positiva känslor du känner för det här och riktigt stråla i glansen av ditt minne. Bara njut!

Nu har du förstärkt den här positiva saken i ditt liv och därmed ökat möjligheten för att du ska få mer av den. Gör likadant med varje sak på listan. Det blir din lyckoboost-lista, att ta fram då och då, bara för att njuta.

Ha det så härligt!

Önskar dig allt gott.
Carolina

PS. Övningen är hämtad från boken Släpp loss din inre livskonstnär! – Börja leva ditt liv.


Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

 1. Tack för en jättefin lista. Man borde egentligen göra en sådan här check minst en gång om året, för att se att man är på rätt väg.
  Jag brukar skriva ner i slutet på varje år, vad jag under året efter vill ska hända, vilka sidor hos mig själv jag vill ändra på, drömmar jag vill ska uppfyllas och mycket mera. I slutet på året tar jag än en gång upp listan för att se vad som har skett. Nästan alltid kan jag pricka av alla saker på listan. Fint på något sätt:)
  Ha en underbar måndag på alla vis,
  Kram Lina

  1. Hej Lina och tack! Ja, det är en toppenbra grej att göra. Vi är ett tjejgäng som brukar göra det tillsammans i början av varje nytt år. Vi tänker igenom och berättar vad vi tar med oss och vad vi vill lämna från året som gick, och så om våra drömmar och inför året som kommer och var vi tänker vore bra att göra för att uppnå det. Det är så spännande, för, precis som du säger, är det ju massor som faktiskt händer. Det är härligt att uppmärksamma allt bra som hänt och även att se vad man har lärt sig på det som inte känts så bra. Så tack för påminnelsen om en bra övning!
   Kram ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *