Blogg

Kickstarta 2013!

Kort-Gor-din-grej-5_4327Hej alla fina!
Nu är det full rulle här ska jag säga, Formex (vår stora mässa för återförsäljare) är i nästa vecka, med allt vad det betyder av förberedelser. Men jag kan inte hålla mig från bloggen längre, så här kommer en riktig kick-start på det nya året!

Jag älskar nämligen nyårstiden, den har en känsla av att alla möjligheter står öppna. Det ju naturligtvis en illusion att det skulle vara mer så nu än annars, alla möjligheter står ju alltid öppna för oss om vi väljer att se det så. Men ändå! – som min 10-åring brukar utbrista – så känns det så. Jag gillar det.

Därför har jag tänkt ägna blogginläggen i januari åt hur jag själv har jobbat med att lämna det gamla året och välkomna det nya. Det finns ju mängder av härliga frågor att ställa sig och drömmar att måla upp. Jag hoppas ni är med mig i detta!

För när vi själva vet vart vi vill ökar vi möjligheten att också ta oss dit exponentiellt (utan att det går att vara matematiskt exakt här så tror jag ni förstår vad jag vill säga!).

Så plocka fram en anteckningsbok och följ mig, om du vill, från att lämna det gamla bakom sig, via vad som är viktigt för dig och vad du egentligen vill med ditt år (eller liv!), drömmarna inför framtiden och, inte minst, de första stegen mot att också förverkliga dem!

Avslutningsceremoni för 2012
Det första steget för att överhuvud taget kunna ägna sig åt att drömma framåt är ju att avsluta allt som ligger och skvalpar bakåt. Annars kommer det inte lämna oss och göra plats för det nya – det kan till och med ligga i vägen för att vi alls ska kunna ställa upp nya mål. Så detta är viktigt!

Här är några förslag på frågor som du kan ställa dig, och besvara i din anteckningsbok. Gör alla eller välj de som känns relevanta för dig – du bestämmer, det finns inga rätt eller fel här!

 • Vad har jag lärt mig under 2012?
 • Vad var det allra bästa med 2012?
 • Vilken var min viktigaste insikt 2012?
 • Vilka av mina drömmar blev verklighet under 2012?
 • Under 2012 gjorde jag något riktigt bra, nämligen …..
 • De människor som betytt mest för mig under 2012 är …..
 • Jag är mest tacksam för att ….. under 2012
 • Jag känner mig glad när jag tänker på 2012 för att …..
 • Något fantastiskt som hände 2012 var …..
 • 2012 kom jag fram till att …..
 • Den attityd som jag har haft mest hjälp av under 2012 är …..
 • Jag är stolt för 2012 …..
 • Det bästa sättet jag tog mig igenom svårigheter 2012 var …..
 • Det jag vill lämna bakom mig med 2012 är …..
 • Det vackraste med 2012 var …..
 • Sammanfatta 2012 för dig själv! Skriv ner allt som dyker upp i huvudet, så att du känner att du riktigt är färdig med året och kan lägga det bakom dig.
 • Skriv ner allt som du är tacksam för med 2012!

När du tittar på det du har skrivit, riktigt känn i ditt hjärta att du nu lämnar året 2012 i tacksamhet, vad som än hänt under året. Hittar du ingenting över huvud taget som är bra med året (vilket är i princip omöjligt, för något gott händer alltid!) kan du alltid vara tacksam för att det åtminstone är slut!

När vi lämnar något bakom oss – och känner oss i harmoni med det vi lämnar, oavsett hur det ser ut – öppnas en ny plats upp i oss, en tom plats, där magi kan uppstå. Där kan vi sedan, när vi är redo, placera våra nya drömmar och önskningar, ambitioner och attityder, frön som om vi vattnar dem med tillit, tacksamhet och kärlek kommer att växa och ge oss möjlighet att om ett år berätta vilka drömmar som slagit in under 2013.

Mitt 2012
Själv har jag mycket att tacka 2012 för. Det var till exempel året då jag, efter att i hela mitt liv undrat över varför jag känt mig så annorlunda, plötsligt fick veta att jag har personlighetstypen högsensitiv (HSP=Highly Sensitive Person), vilket har fått mig att omvärdera hela min historia. Jaha, var det därför! Fantastiskt. Först en stor lättnad över att veta vad “felet” (som ju inte är något fel) var, sedan en sorg över allt jag inte “kan” göra, och till slut en acceptans och en förmåga att se vad som är positivt med det och vad det givit mig. Jag tror till exempel inte att jag hade kunnat göra det jag gör i mitt arbetsliv idag utan att vara högkänslig, det ger mig en förmåga att uppfatta detaljer och njuta av livet som gör att jag också kan förmedla det till andra. Det är jag tacksam över.

2012 var också året då jag började blogga, för att sprida sådant som hjälpt mig ut i världen på ett för mig nytt sätt. Det har varit, och är fortfarande, så roligt! Särskilt som jag får så mycket fin respons från er där ute – jag vet ju att vi är många som brinner för en mer harmonisk värld.

Naturligtvis finns det enormt mycket mer jag firar från 2012, men jag vill avsluta med hur mycket jag detta året har njutit av att bo i skärgården – något jag längtat efter så länge, en dröm som vi förverkligade i november 2011. Nu har vi bott över ett år här och sett alla årstider, det är verkligen magiskt att komma så nära naturen och dess skönhet, som ger mig så mycket energi och glädje. Jag är tacksam från hjärtat.

Jag hoppas att du hittar några guldkorn från förra året i din ceremoni för 2012! I nästa inlägg ska vi börja titta framåt på 2013.

Önskar dig allt gott!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

15 svar

 1. Åh det här var en bra idé för att kunna leva här och nu också, den gillade jag. Jag ska sätta mej ner och fundera på de här frågorna och om jag inte tar, välja ut några jag känner extra för.

  Även jag kan ju konstatera mej tillhöra HSP vilket förklarar en del, däremot undrar jag hur jag ska få min chef att det har viss inverkan även på jobbet utan att göra mej till ett offer för den eller låta det styra….

  1. Tack, Ann-Marie!
   Jag förstår din fundering angående din chef. Det jag tänker är att ta reda på så mycket fakta som möjligt och berätta för din chef vilken tillgång du är för organisationen om du bara får rätt förutsättningar (egen tid, inte för mycket störningar i ljud och ljus och miljö etc) – om bara det är uppfyllt är du enormt analytisk och kreativ och kan bidra med massor som andra kanske inte tänker på. Lycka till!
   ♥ Carolina

 2. Wiiihooo – nu är du igång med bloggen igen. Härligt :) Flyttade i lördags och befinner mig just nu i packlådakaos, men ska läsa dina inlägg noga när jag har möjlighet.
  Hoppas du haft en fin ledighet på alla sätt,
  Kram Lina

 3. “Hittade” också HSP 2012 och att jag är en sådan personlighet och oj vad det har hjälpt mig! Både med att acceptera gammalt “skräp” och varför jag är där jag är just nu (sjukskriven pga utmattningssyndrom). Håller på att hitta mig själv och komma fram till vem jag vill vara och hur jag vill leva! :) Tufft ibland men även spännande, roligt, kärleksfullt och utmanande :) vi HS-personer behövs! <3
  Tack för att du finns <3
  Må gott!
  Jenny

  1. Krya på dej, rusa inte in i yrkeslivet sen utan starta så lugnt det bara går, du tjänar på det. Jag har själv varit där flera gånger, den här gången backade jag t o m i karriären för att se om det går med mindre ansvar.

  2. Hej Jenny,
   Ja, visst är det så – vi behövs alla, även vi högkänsliga! Först steget är ju insikten, och sedan att förstå hur vi trivs och verkar på bästa sätt, för oss själva och för världen. Jag förstår ju till exempel nu varför jag inte funkade så bra i en större organisation och är tacksam för att jag hittat min grej, där jag får blomma ut i mitt. :-)
   Tack för att du delar och för att du finns!
   Allt gott!
   Kram ♥ Carolina

  1. Hej Lena,
   Vad härligt att höra att du uppskattade övningen, tack!
   Ja, vi är många, ca 15-20% av befolkningen, och det är fantastiskt att fler får reda på detta med högkänslighet nu, så att vi kan anpassa våra liv därefter och vara till glädje för både oss själva och världen. :-)
   ♥ Carolina

 4. Tänkte att äsch, inte behöver man summera året skriftligt, bara konstatera att den gruvsamma uppförsbacken som 2012 var äntligen är över. Men så satte jag mig ändå och svarade på frågorna. Där och då började jag minnas alla ljusglimtar som fanns gömda i dunklet av de gruvsamma minnena. Oj vad glad jag är att jag gjorde detta, och att du uppmuntrade till det. Annars hade jag helt missat att 2012 var en bra avstamp på en ljusare framtid! Jag hade helt glömt bort allt det fina! Och nu kan jag känna mig tacksam över att levt igenom alla dessa upplevelser som idag bara är minnen. Tack ska du ha för inspirationen! :) kram

  1. Åh, så glad jag blir att höra detta, tack! Det är ju precis det jag varit ute efter. Det är så lätt, precis som du skriver, att bara stämpla ett år som jobbigt, och glömma allt man har lärt sig, allt som ändå varit bra, all kärlek man ändå mött och så vidare. I min värld leder ändå allt som vi upplever som tufft och jobbigt vidare till något annat, som vi ofta upplever som bättre, eller som i alla fall gör oss mer medvetna, vilket i min värld alltid är av godo. Så tack igen för att du skriver och berättar, det värmer! :-) kram ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *