Blogg

“Det är lättare sagt än gjort!”

magnet05_alltarmojligt_stor_595Det händer då och då att jag får kommentaren Det är lättare sagt än gjort på till exempel Facebook, när jag lägger ut uppmuntrande tips och tankar om hur vi kan må bättre och få lite mer positiv energi i våra liv.

Det låter som en ofarlig liten kommentar att slänga ur sig, till intet förpliktigande och utan illvilligt uppsåt. Det är bara “sånt man säger”.

Stark affirmation
Vad den som säger det kanske inte tänker på är att det är en mycket stark affirmation. Allt som vi tänker och säger är affirmerande – särskilt det vi uttrycker ofta. Det bekräftar alltså synen vi har på hur livet fungerar, våra förutsättningar och vad som är möjligt och inte.

Om vi, så snart vi hör något om hur vi skulle kunna förbättra våra liv, slentrianmässigt klämmer i med ett Det är ju lättare sagt än gjort!, så gör vi inget annat än förklarar högt och tydligt för oss själva och för hela världen att det där, det kommer vi aldrig klara av! Är inte det lite synd?

Jag förstår mycket väl att den som säger det kan göra det i lättsam ton, att man bara vill tycka till lite, kanske tycker man till och med att man bidrar till diskussionen, men det spelar egentligen ingen roll.

För det enda som universum hör när du säger “lättare sagt än gjort” är “omöjligt”. Det är omöjligt.

Ord är energi och därmed skapande
Så idag vill jag i kärlek påminna dig om att tänka på hur du uttrycker dig till vardags, vilka uttryck du slänger dig med. Det kan säga mycket om vilka underliggande “sanningar” som du går omkring och bär på.

Att blir medveten om sådana tankesätt kan göra riktigt stor skillnad i hur du ser på dig själv och dina möjligheter att leva ett bra och gott liv.

Ord är energi, ord skapar, och ord kan också riva ner eller stänga in. Ord är oerhört kraftfulla. Använd dem med urskiljning och för ditt eget – och därmed andras – bästa.

Jag önskar att allt som du vill också ska kännas möjligt för dig!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

4 svar

  1. Tack för dessa ord, Carolina! Från och med nu så borde vi istället säga “det är lika lätt som det är sagt” och sedan kavlar vi upp ärmarna och tar tjuren vid hornen och gör slag i saken :-).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *