Hur kan det bli ännu bättre än det redan är?

kort_symboler_dromliv_1425Hej fantastiska du!

Den här veckan pratar jag om frågor. Jag har nämligen upptäckt att just frågor kan göra enorm skillnad i livet – både att vi ställer dem, och hur vi ställer dem.

Första inlägget handlade om positiva VAD-frågor, andra om listiga VARFÖR-frågor. Idag kommer vi till öppnande HUR-frågor.

Har du tänkt på hur lätt det är att låsa sig vid att det är som det är – och därmed underförstått att det alltid kommer att vara så. Vi stänger, omedvetet, dörren för att någonting ännu bättre skulle kunna hända bara genom att inte ens efterfråga det.

Prova det här idag!
Närhelst du får ett ögonblick för reflektion idag, se dig omkring och ställ frågan Hur skulle det kunna bli ännu bättre än så här? 

Passa samtidigt på att känna vad som händer inom dig när du ställer den här frågan. Känner du att du öppnar upp ditt medvetande för möjligheter? Så är det för mig i alla fall.

OBS! Det är inte meningen att du genast ska hitta något svar på den här frågan. Bara ställ den och se vad som händer. Erfarenheten visar att bara genom att du på till exempel det här sättet öppnar upp ditt medvetande för nya möjligheter, så kommer de också att uppenbara sig. Du behöver inte tänka ut dem. Det är när du begränsar dig själv och inte ens efterfrågar nya möjligheter och nya lösningar, som de inte heller dyker upp. Intressant, eller hur?

Det är i grund och botten lite samma sak som att jag bara såg gravida på stan när vi försökte bli med barn – jag hade öppnat just det filtret i hjärnan, så att det var allt jag såg. Innan hade jag inte alls sett att det fanns så många magar omkring mig!

När du genom frågan Hur kan det blir ännu bättre än så här öppnar filtren i hjärnan som söker efter möjligheter till just detta, söker efter svaret på din fråga, så kommer du också att se de möjligheter, som du tidigare var blind för.

De här frågorna öppnar upp för nya möjligheter
Och detsamma gäller alla frågor jag har pratat om i de här tre inläggen. Vad händer när du letar efter det bästa som har hänt idag (kanske istället för att omedvetet söka det som inte var bra)? Hur känns din energi när du ställer frågan Varför är just jag så bra på det här istället för något mer negativt?

Märker du att du öppnar upp för nya möjligheter, som du inte tidigare “såg” eller uppfattade, för du hade begränsat dig?

Den energi vi skapar i våra liv spelar roll. Det vi skickar ut får vi tillbaka. Tänk vad som skulle kunna hända om du skickar ut en energi av oändliga möjligheter? Vad kan du få tillbaka då, tror du?

Så börja ställa frågor, positiva, listiga och öppnande frågor som hjälper dig att leva det liv som du drömmer om.

Jag önskar dig allt gott, varje dag,
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

5 svar

  1. Jag har upptäckt kraften i frågor, så numera brukar jag inleda dagen med en fråga kring vilka härliga/spännande/underbara saker som kommer att hända under dagen.. efter det kan vad som helst hända.
    Du har en oerhört inspirerande blogg, fantastiska produkter och härliga nyhetsbrev. Tack för att just du finns och gör den här världen lite mer skimrande.
    Kramen från Liv

    1. Tack så mycket, Liv! Ja, visst är det fantastiskt hur mycket det påverkar HUR vi tänker och pratar med oss själva och andra. Jag är så fascinerad av detta. Tack igen! Kram ♥ Carolina

  2. Jag har svårt med de där vad och varför frågorna, mina tankar har en förmåga att svara på dem enligt invanda mönster. Varför är jag så bra på sjunga?- vem i hela världen har sagt det! Du är väl inte bättre än någon annan, svarar en röst i huvudet. Men HUR frågorna är riktade utanför mina tankar. Utanför mina egna invanda svar. HUR-frågorna landar i en positiv sfär. Hur kan det bli bättre än så här? Jag har inga autopilotsvar utan inväntar helt enkelt universum/gud/alltet utom min påverkan eller vad man nu tror på att visa mig. Vad jag har märkt är att hjärnan sedan söker svaren på de där positiva förändringarna, som om man hakar fast sig i en positiv spiral när man väl börjar fråga utanför sig själv. Tack för att du delar med dig av dina inspirerande inlägg! De får världen i rullning! :) Kram

    1. Tack! Ja, visst är de bra, HUR-frågorna, älskar dem! Tack för dina tankar och reflektioner, älskar när det händer saker. Och visst får vi hjälp, bara vi själva tar första steget … det är också min erfarenhet! kram ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *