Konsten att få inspirationen att flöda

kort_tio_komihag_09_magi_1734Hej fantastiska du!

Kanske du har märkt att jag inte skrivit lika ofta här på bloggen som tidigare? Det beror på att jag febrilt förbereder födseln ut i världen av något helt nytt.

Nej, jag är inte med barn.

Men jag känner mig gravid, på väg att föda en ny idé, och det tar en stor del av min tid i anspråk just nu och en tid framöver. Det är SÅ häftigt! När inspirationen bara flödar och allt känns så rätt. Det ger en enorm energi!

Jag sitter nästan och hoppar på stolen för jag vill att graviditeten ska vara slut snart, och den här fantastiska, härliga, kärleksfulla varelsen ska få födas till livet, och få träffa er alla!

Det dröjer lite till, men jag jobbar febrilt på att du ska få se resultatet förhoppningsvis redan innan sommaren. Håll tummarna att allt ska gå bra!

För det är ju lite läskigt också.

Men det är precis så det ska vara när inspirationen kommer från det där rätta stället. För inspirationen visar oss vägen till det som får oss att må bra, och det som får oss att växa. När den första idén kommer kanske du säger – Vaddå? Jag?? Aldrig!!! Det gjorde jag.

Men någonstans längst där inuti så känns det ju så rätt. Och idéerna och inspirationen bara fortsätter att komma. Och då är det bara att lita på känslan, lita på att jag inte skulle få den här inspirationen, de här idéerna, om jag inte också skulle klara av det. Lita på att det är för mitt och för allas bästa.

För så tror jag att det är. Och har själv upplevt så många gånger vid det här laget. Att när jag lyssnar på hjärtat, på glädjen, på inspirationen, så får jag, hur läskigt det än känns till en början, hjälp längs med vägen, och det blir gärna bra i slutänden. Kanske inte alltid på det sättet som jag trodde från början, men på något sätt. Och det leder alltid – ALLTID – till att jag växer som människa. Och det är inte fy skam!

Har du också haft en sådan där enorm inspiration någon gång? Kanske i något som har med ditt jobb att göra? Hemma? Eller i något engagerande fritidsintresse?

När det känns som om allt bara flödar, den ena idén efter den andra dyker upp, du får hjälp från höger och vänster, och ny inspiration kommer så snart du verkar ha fastnat, för att lossa på knutarna. Ibland är det nästan så att du inte hinner med, för det går så snabbt!

Och du känner att du får använda precis alla dina talanger och göra allt det som just du tycker är roligast i världen. Du känner dig hög och lycklig, och som om du är ett med själva livsflödet. Och det är liiiite, lite läskigt. Det hisnar lite i magen, men du gör det ändå.

Visst är det underbart? För mig är det nästan som meningen med livet, den här känslan av flow och kreativitet.

Knepet för att få inspirationsflowet att hålla i sig
Kanske har du varit med om att känna en sådan här stark inspiration, men att den sedan har försvunnit och inte kommit tillbaka? Eller är det kanske så att du tidigare i livet kunnat känna dig inspirerad och få mycket idéer, men inte nu längre?

För mig funkar det med inspiration precis som man brukar säga att det är med intuition (och det känns ju rätt, för båda kommer i min värld från samma källa): När du lyssnar på den och agerar efter den, så får du bara mer och mer. Men när du inte lyssnar på den, när du inte agerar på den, då tystnar den till slut.

Så det absolut bästa sättet att få mer inspiration och kreativitet i livet är att VARJE GÅNG du känner inspirationen pirra i hjärtat eller magen eller var du nu brukar känna den, så AGERA PÅ DEN! PÅ EN GÅNG!!

Annars, om du kväser varje energiryckning och glädjepirr som visar på vad som är rätt för dig i ditt liv, så kanske du riskerar att den tröttnar på att påminna dig och till slut inte dyker upp igen.

Nu hör jag dig invända: Men inte kan jag väl slänga allt annat VIKTIGT åt sidan för att agera på en impuls? Det vore ju oansvarigt!

Jag vet! Det kan ju kännas så när vi traskar runt i våra liv fyllda av viktiga saker. Men då är frågan VAD som är verkligt viktigt i livet?

I min värld, där vi alla är här av en anledning, upplever jag att jag får så mycket högre energi och mår så mycket bättre (och gör därmed så mycket bättre saker, både för mig själv och min omvärld) ju mer jag lyssnar till min egen inre röst och inspiration och gör vad den kärleksfullt ber mig om. Och då är det ju detta som är det verkligt viktiga i livet. Det som jag ska försöka prioritera till varje pris.

Och även om du kanske inte kan slänga “allt annat” åt sidan just när pirret kommer, så kanske du kan göra något LITET på en gång – och så kan du skriva ner en påminnelse att göra något större lite senare.

Och se då till att plocka bort något annat ur livet, något som, med de här glasögonen på, egentligen inte är lika viktigt som din gudomliga inspiration (som något tv-program här, eller någon städning där). Då kommer du också att hitta tiden att agera på inspirationen.

Det viktiga är att verkligen GÖRA något, även om det är hur litet som helst, för det är DET som är signalen till det stora som har skickat inspirationen, signalen som talar om att du  lyssnar och VILL ha mer.

Så nästa gång inspirationen – tänk på den som en ovärderlig gåva! – tittar in hos dig, tysta inte ner den, utan lyssna på vad den har att säga, vad det än är för något som du har gått igång på. Det är INTE trams och oviktigheter, det handlar om DITT liv och det som är viktigt för dig. Det är bara att vika sig för kreativitetens och inspirationens gudar!

För när du börjar respektera dem och göra det lilla, lilla du kan idag för att uppmuntra inspirationen att fortsätta flöda, så kommer den till slut inte att gå att stoppa. Den är som en lavaflod av kärlek och energi som du bara behöver surfa på!

Och surfa, det är just det jag gör just nu – whops! Där kom en redig våg, men jag klarade den, redo för nästa … Tjohoo, håll i hatten!

Jag önskar dig allt gott och en riktigt härlig surf, du skapande och kreativa människa!
Carolina

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

14 svar

  1. Hej Carolina,
   Jag vaknade 2timmar tidigare än vanligt och nu får jag i och med din insändare lust att måla lite innan jobbet. Jag kunde ha hoppat ner bland kuddarna i sängen igen :-)

   Tack för dina kreativa brev! Måste skynda att hitta akvarellfärgerna….
   Viveca

 1. Hej underbara Carolina! Du är som en vitamininjektion!……TACK för dina oslagbara återkommande inlägg…som dessutom Alltid “kommer som på beställning”…..För som vi vet: “det finns ju inga slumpar” (även om vissa händelser under livet gång, är fullkomligt ofattbara)
  LYCKA TILL med FÖDSELN och dess förberedelser. Ser mycket fram emot nästa inlägg=)
  Varmaste Kramen från Eva

  1. Tack, från hjärtat tack, Eva! Det gör mig glad att du känner så. Och jag håller helt med dig, det finns inga slumpar – och det är det som gör livet så MAGISKT och spännande. :-)
   Önskar dig allt gott och en stor, varm kram!
   ♥ Carolina

 2. Hej Fantastiska Du! Jag håller med Eva Redin här ovan :) Alltid i rättan stund så händer det. Tack Carolina! Inspirationen flödar och jag sitter fast i rädslan att misslyckas.. igen.. att ingen vill väl ha det jag gör..är det tillräckligt fint? Nån gör säkert bättre och mera proffsigt! Var på bibblan idag och hämtade mer inspiration.
  Vad spännande med ditt nya skötebarn! Längtar att få se vad du har.
  Varm Hälsning
  Madeleine

  1. Tack, Madeleine! Ja, det är våra rädslor som sätter käppar i hjulet för oss. Tänk om vi kunde svinga ett trollspö så att vi alla blev av med våra rädslor och insåg att det inte finns någonting att vara rädd för. Men då skulle vi inte känna oss så starka och modiga och stolta som vi gör när vi väl gör något TROTS vår rädsla … och det vore ju synd, för det är en fantastisk känsla och den ger så otroligt mycket energi och glädje! Önskar dig all lycka till med din inspiration! ♥ Carolina

 3. Tack för dina inspirerande mejl! Har inte sovit mer än ett par timmar i natt och tänkte gå och lägga mig igen, men något pockade på… och sa att det här ska du göra… och jag följer energin från det. Tack än en gång och lycka till med det du företar dig :-)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *