Energin kommer inifrån

morgonkort_fantastisk_1343Hej fantastiska du!

Har du tänkt på att din kropp, med alla dess helt osannolikt genialiska processer och funktioner, som du kan åstadkomma nästan precis vad som helst med – älska, följa dina drömmar, erövra ditt tålamod, övervinna dina rädslor, sprida skratt och glädje, ta hand om dig själv och andra, springa många mil, resa till månen, skriva en bok, dansa, njuta av beröring och god mat, sjunga, flyga, ja, nästan vad du än drömmer om – drivs med ett minimum av energi, som kommer inifrån dina celler?

Inte ens det mest avancerade kraftverk skulle kunna utvinna så mycket energi ur något så litet, som din kropp gör varje dag för att du ska kunna leva ditt liv.

Är det inte helt fantastiskt?

Idag tänker jag på hur viktigt det är att ta hand om och vårda den här kroppen som är vår, och som gör så makalöst mycket saker åt oss. Därför har jag just inlett en detox, för första gången i mitt liv. Som för att ära min kropp genom att göra en storstädning inuti, så att den ännu lättare ska kunna hjälpa mig även i fortsättningen, och så att den ska känna att jag älskar den och är så på djupet tacksam för vad den gör för mig. Varje dag.

Men därmed inte sagt att alla behöver göra en detox för att tacka sin kropp! (Det är så här på tredje dagen fortfarande ganska jobbigt … längtar efter den där energi-kicken som ska komma så småningom!)

Vad kan du göra idag, för att låta din kropp veta att du uppskattar allt det den gör för dig? Att den ser till att du andas utan att du behöver tänka på det, att den snällt smälter maten du äter (vad du än stoppar i dig för tokigheter), att den levererar svar på de frågor du ställer dig själv, som till exempel frågan här ovan. Att du kan skratta, gråta och läsa poesi. Att du kan lyssna till dina egna tankar – och till ditt hjärta, din inre kraft och visdom.

Lyssna noga, så kommer din kropp att berätta för dig vad den behöver för att må bra, och för att kunna producera mycket energi till dig och dina drömmar.

Önskar dig och din kropp allt gott och massor av positiv energi!
Carolina

PS. Har du sett morgonpeppingkorten ENERGI? De ger dig en glad energiboost redan när du går upp, som följer dig genom hela dagen!

 

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

2 svar

 1. Jag håller sedan 3 veckor tillbaka med att gå ned i vikt och sitter just nu, relativt omotiverad, träningsklädd för att ge mig iväg på en långpromenad runt en otroligt vacker sjö i närheten. Vågen har stått stilla ett tag, vilket gör att motivationen har sjunkit något.

  Det här inlägget kom som ett tecken! Jag kämpar som attan för att gå ned på en naturlig väg med ändrad livsstil så att jag klarar av att hålla vikten sedan. Detta medför att viktnedgången går otroligt långsamt då jag inte följer någon viss diet utan endast tränar/äter med filosofin “göra av med mer kalorier än vad jag äter”. I slutändan gör jag det här för min kropps skull. Den är fantastisk i alla fodral men den mår inte lika bra i alla fodral.

  1. Hej Josefin,
   Vad glad jag blir att mitt blogginlägg kunde bli en inspiration för dig! Och vad duktig du är! Fortsätt på din väg, på ditt sätt, så att det blir rätt för dig. Det kommer gå fint! Önskar dig all lycka till!
   ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *