Blogg

Du är helt magnifik – låt ingen ta det ifrån dig!

[vc_row][vc_column][vc_column_text]kort-karlekens-gava-5-300x300

Hej fantastiska du!

En klok och vacker kvinna som jag känner har ofta i sitt liv fått höra, inte så lite nedlåtande, att hon är en riktig perfektionist. Som en stämpel i pannan. Och inte ens underförstått, utan tydligt uttalat, har det ansetts vara något mycket dåligt, som hon borde sluta vara omgående.

Varför har vi denna tendens att stämpla människor istället för att plocka fram det som är vackert och unikt i dem?

Den här kvinnan har en fantastisk förmåga att se vad som behöver förbättras när hon ställs inför ett hem, en klädsel, en uppgift. Hon ser varenda detalj och vet genast exakt vad som behöver göras för att det ska bli helt perfekt. Lägg därtill en enorm kreativitet, och du förstår vilket fantastiskt resultat det kan bli!

I mina ögon är det inte en brist, utan en gåva och talang!

Om den här kvinnan hade fått förståelse för sin unika talang i världen, kanske hon inte hade behövt gå in i väggen tre gånger och sedan förtidspensioneras.

Jag tror nämligen att hon gick in i väggen för att ingen, inte ens hon själv, förmådde uppskatta hennes gåvor och hjälpa henne att också använda dem. Ingen ansträngde sig för att se var hon skulle passa bäst, må bäst och bidra bäst. Ingen uppmuntrade henne någonsin att känna efter och berätta vad ville och älskade att göra, och sedan göra just det.

Nej, ett helt arbetsliv arbetade hon istället med något som varje dag dränerade henne på energi. Inte så konstigt att kraften till sist tog slut!

I min värld är det så att vi blir sjuka, vi tappar kraft och energi, när vi inte får göra “vår grej” i världen, när vi inte får uttrycka våra talanger, när vi inte får bidra med vår unika mix av egenskaper, erfarenheter, passioner och drömmar.

Vad är din “perfektionism”?
Foto: Holly ClarkÄr du bra på att komma på idéer, men inte lika bra på att genomföra dem?

Eller älskar du att ta en idé, oavsett vems det är, och se till att den genomförs, från start till resultat?

Har du talang för att se sammanhang där andra bara ser olika delar?

Har du en förmåga att bygga relationer, där människor verkligen känner att du bryr dig?

Tillför du positiv, hög energi när du kommer in i ett rum, som lyfter människor? Eller har du förmåga att tillföra tyngd och djup till varje diskussion du går in i, och därigenom beröra människors hjärtan?

Är du den som med fasthet och självklarhet tar ledningen, eller den som följer och rättar till detaljerna så att allt blir rätt allt eftersom? Har du en förmåga att strukturera saker ur kaos och förvirring så att det blir tydligt för alla inblandade?

Är du den som vill att alla ska må bra och direkt ser vad som behöver tillföras någon annan för att de ska ha det riktigt skönt? Eller är du den som säger det som alla vet behöver sägas, men ingen annan kan uttrycka?

Har du en förmåga att skapa vackra och harmoniska miljöer med nästan inga medel alls? Eller är du den som går igång på att lösa problem och få tekniken att fungera bakom kulisserna?

Plånbokskompis Låt dagen idag fyllas med möjligheter. (c) Kreativ InsiktAlla föds vi med en hel låda full med överdådiga gåvor.

Men alltför ofta tittar vi istället in i alla andras lådor och tycker att vi borde ha fått någon av deras gåvor istället.

Vi uppskattar inte det vi har fått, ofta för att vi inte har fått lära oss att se våra egna speciella styrkor och talanger. Det är vanligare att vi blir tillfrågade om våra svagheter och vad vi anses behöva förbättra, så att vi istället lägger tid på det som dränerar oss på energi.

Nej, jag är helt övertygad om att om vi bara kunde se alla våra speciella egenskaper som vi har fått med oss som outbytbara ingredienser i ett recept, som tillsammans skapar den mest delikata maträtt eller bakverk du kan tänka dig, så skulle vi både vara friskare, gladare, fredligare och få mer positivt gjort på den här jorden.

Det börjar, som alltid, med dig.

Vad uppskattar du hos dig själv? Vad älskar du att göra? Vad känns naturligt för dig, så naturligt att du kanske inte ens har tänkt på det som en styrka? Hur kan du använda det idag för att höja din egen (och därmed andras) energi?

Med kärlek,
Carolina

E-kursen Gör din grej!

PS. Snart startar min otroligt omtyckta e-kurs och mentorsprogram “Gör din grej!” igen. Intresserad av att hitta och börja göra din grej? Mejla oss på lovingsupport@carolinagardheim.com så sätter vi upp dig på väntelistan och du får först av alla information om när du kan anmäla dig![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

6 svar

 1. Hej! Jag håller med om att alls föds med unika talanger och att det bästa vore att ta fram dem och låta dem få accentueras
  Men oftast när jag själv blir för hård mot mig själv och måste göra allt perfekt på alla områden vad det än gäller så löper jag risken att tappa det mänskliga i mig dvs att allt behöver inte vara så perfekt jag duger ändå precis som jag är
  Unik och tillräcklig i mig själv
  Kan jag inse det i mig själv smittar det av sig Min trygghet sprider sig
  Jag arbetar själv på det här men för varje gång jag släpper på kraven mår jag bättte och kan andas lättare

  1. Hej Josefine,
   Ja, vi pratar om två olika saker, som lätt kan blandas ihop: Att vilja göra något perfekt för att bli accepterad och älskad, eller att göra något perfekt för att det är ens medfödda talang. Det jag ville säga med mitt blogginlägg var att den som har “att göra perfekt” som en talang och gåva ofta får höra “tagga ner” och “sluta vara så perfekt hela tiden” från andra, som inte ser den här gåvan, och det kan sluta med att personen i fråga inte ser sin egen talang, utan tror att det är något fel på henne. Då kanske hon försöker sluta göra saker “perfekta”, vilket är hennes naturliga läggning – inget hon gör för att någon ska tycka om henne – och istället kämpar emot den här impulsen, och börjar känna sig mer och mer “dålig” och att det är något fel på henne. Det är så jag menar. Om vi alla hade lite mer medkänsla med oss själva och utgick från att alla våra “egenheter” kanske egentligen är naturliga och medfödda gåvor, så tror jag att vi alla skulle må mycket bättre!
   ♥ Carolina

 2. Jag trillade in på din sida häromdagen, av en slump. Förundrades över dina vackra smycken, och beställde ett par vackra halsband till två av mina vänner. (Jag kunde inte riktigt bestämma, vad jag skulle beställa till mig själv, ännu… SÅ mycket fint.)
  Halsbanden trillade ner i postlådan idag, och jag kunde inte låta bli att återvända till Kreativ Insikt. Halkade in på din blogg, och kände mig bara tvungen att lämna några rader.
  Människor som Dig inspireras jag otroligt mycket av, du verkar vara en fantastisk människa – fortsätt just så!
  Varma hälsningar
  Sofie

 3. Jag har läst din text ovan, Carolina, och som vanligt är det sant, väl formulerat, inspirerande och med en pondus som visar att du vet vad du talar om :-)

  Jag har (liksom många andra kvinnor) läst väldigt många självhjälpsböcker och plockar med glädje russinen ur dessa och rör ner dessa i min egen smet som blir en läcker kaka. Jag har aldrig hittat en enda bok som är precis just vad jag behöver, utan ser det som en styrka att hämta några korn här och där. Vi måste ju alla skapa vår egen livsbok ändå – i alla fall om vi ska må så bra som vi kan.

  Jag tycker dock att det var något visst med dig som slog an en sträng på min själs lyra, när jag var på ditt seminarium Gör din grej i Stockholm i början av december. Det känns som du verkligen har mejslat fram de verktyg du erbjuder oss. Det var något annat med dina russin till min kaksmet… Jag kan inte sätta fingret på det, men det är väl detta som är din talang, att du får mig att känna att det är bara helt rätt för mig att just nu gå kursen Gör din grej, med Carolina. Vilket jag gör sedan 5 veckor.

  Jag är övertygad om att du är på rätt plats nu och gör det du “ska” göra, som är din kosmiska uppgift, eftersom du har lyckats och mår bra och ger ut den energi som du gör. Man måste må bra själv för att få andra att må bra :-)

  Jag vill uppmana de som läser mitt inlägg att verkligen seriöst överväga om ni inte ska och följa Carolinas nästa kurs i Gör din grej!! Det ger just nu inte det jag trodde från början och det är det som är så spännande… Det ger annat som jag nu glasklart ser att jag måste arbeta igenom om jag sedan ska kunna göra det jag tänkte på i början av kursen. Det känns skönt att jag har förstått att jag behöver komma till rätta med vissa grundläggande saker innan – så jag inte hoppar på det jag vill göra och sedan visar det sig att jag bygger det på ett korthus. Oväntad och spännande upptäckt för mig. Ta chansen att upptäcka något oväntat du också, i tryggt sällskap av Carolina och med en facebook-grupp av kvinnor som också följer kursen. Den gruppen har varit en mycket positiv överraskning!

  Allt gott och många innerliga kramar :-)

  1. Tack, Nannie, vad glad jag blir att höra detta! Ni är verkligen en fantastisk grupp kvinnor som går kursen, jag är så tacksam för att få dela en bit av er resa. Tack!

   Varma kramar,
   ♥ Carolina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *