Det är inte ditt jobb att undra om du är tillräckligt bra!

Inspirationskort_Gor-din-grej44Hej fantastiska du!

Är du en sådan som fastnar där du är och aldrig kommer vidare med dina drömmar för att du hela tiden jämför dig med andra och inte tror att du räcker till eller har det som krävs för att uppnå dina drömmar?

Lyssna i så fall noga nu, det här vill jag säga dig från mitt hjärta till ditt:

Det är inte ditt jobb att undra om du är tillräckligt bra.

Hörde du det?

Det är inte ditt jobb att fundera över om du har det som krävs.

Det är inte ditt jobb att fråga dig om du alls räcker till.

Det inte ditt jobb att jämföra dig med andra för att ta reda på om de på något sätt är ”bättre” än du.

När du gör det förminskar du dig själv och din uppgift på jorden. Du slänger iväg din energi och skaparkraft på totalt oväsentliga saker.

Du har kommit hit av en anledning. Du föddes med en överdådig låda full av talanger, gåvor, drömmar, passioner, erfarenheter, kunskaper och intressen. Det gjorde också alla andra. Men lådorna ser olika ut. Varje låda är helt unik.

Tror du inte att du har fått din låda av en anledning?

Tror du inte att det är meningen att du ska använda din låda? 

Tror du att bara andra ska använda sina lådor?

Ditt jobb är att göra det allra bästa av den låda som just du har fått.  

Inspirationskort Gör din grej! Av Carolina Gårdheim. © Kreativ Insikt AB.Och när du gör det, när du håller dig till din unika låda – som innehåller allt som är DU, allt som du älskar, allt som du får energi av, allt som tillsammans blir din unika blandning som ingen annan har – då tappar alla jämförelser mening, det finns inte längre något kvar att jämföra. Ingen låda är mer värd än någon annan.

Du lever ditt liv och andra lever sina liv, med helt olika förutsättningar, helt olika saker som gör oss lyckliga, glada eller fyllda med mening, helt olika saker som ger oss energi eller väcker vår passion.

Så tänk så här istället:

Du är här för att göra det du älskar, det som känns sant för dig, det som gör dig lycklig, glad, nöjd och full av energi – varje dag. Oavsett vad någon annan säger, tycker eller tänker om det. För det är helt oväsentligt.

Du behöver inte gömma dig. Du behöver inte mörka vem du är. Du behöver inte förminska dig själv. Tvärtom!

Det just du gör i världen behövs. 

DU behövs.

Du behöver inte undra över om du är tillräckligt bra, smart, snygg eller kunnig. De frågorna betyder ingenting!

Det enda som betyder någonting är att du fortsätter att lyssna till ditt hjärta och varje dag gör det som ger dig glädje och det som känns sant och meningsfullt för dig. Det som du älskar. Det som du kom hit till jorden för att göra.

Ditt jobb är att vara DU. Att sprida ditt ljus i världen. Inget annat.

Tack för att du finns.

Önskar dig allt gott!

Med kärlek,
Carolina

Carolina Gårdheim är grundare av Kreativ Insikt, författare och diplomerad coach. Anmäl dig till hennes nyhetsbrev på CarolinaGardheim.se för att få hjälp och inspiration att skapa ditt drömliv från hjärtat.

 

Fler relaterade

Dela gärna

Facebook

14 svar

 1. Hej Carolina,
  Vilka kloka ord. Jag hade fastnat men från och med min livskris förra året har jag börjat följa dina råd. Tack för en inpiserande blogg och en härlig webshop.
  Allt gott till dig.
  /Charlotte

 2. Tack!Trött efter en dag på mitt nya drömjobb.Undrar om jag kommer lära mej….fixa allt…passa in……Ska läsa ditt inlägg många gånger!!!!Lotta

  1. Hej Lotta,
   Ja, det tar energi att börja något nytt. Men när du beskriver det som ditt drömjobb så kommer det nog att falla på plats och gå bra! Önskar dig all lycka till!
   ♥ Carolina

 3. Sååå jäääävla bra!,, blev så lycklig att läsa detta….tack tack, tack…tack,,,
  du har så rätt..varför kan man inte förstå och se detta jämt!?

 4. Hej Carolina och TACK för allt du förmedlar! Jag har läst från din blogg under sommaren och känner mig väldigt glad o inspirerad inför hösten. Tack! Varma hälsningar Camilla

 5. Tack för detta blogginlägg! Kom åter från semestern igår och sitter och läser igenom mailen idag… Detta blogginlägg/nyhetsbrev kom precis i rätt tid för att gå rakt in i hjärtat, precis idag! Nu kör jag in på nya spår i tanken :)

  Jag önskar dig en fortsatt fin sommar!
  Kram från Åsa

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *